Çiğli Tramway wordt in maart 2023 in gebruik genomen

Cigli Tram wordt in maart geopend
Çiğli Tram wordt in maart in gebruik genomen

Burgemeester van de Metropolitan Municipality in Izmir Tunç Soyer Hij onderzocht de werken aan de Çiğli-tram, waarvan 80 procent van de constructie is voltooid. Soyer kondigde aan dat de lijn in maart 2023 in gebruik zal worden genomen en zei: "We blijven İzmir weven met ijzeren netten."

Burgemeester van de Metropolitan Municipality in Izmir Tunç Soyer Hij onderzocht de werken van de Çiğli Tramway, waarvan het bouwproces snel vordert, ter plaatse. De burgemeester, die de tramroute toerde met de adjunct-secretaris-generaal van de zmir Metropolitan Municipality Özgür Ozan Yılmaz, en Mehmet Oğuz Ergenekon, hoofd van de afdeling Rail System van de Metropolitan Municipality van İzmir. Tunç Soyeraangekondigd dat ze het einde van hun bouwwerkzaamheden naderen. Burgemeester Soyer kondigde aan dat de lijn in maart 2023 in gebruik zal worden genomen en zei: "We brengen Çiğli samen met de tram. Eind maart zal Çiğli een veel moderner, schoner en comfortabeler openbaar vervoersysteem hebben. De kosten van de investering, die het verkeer in Çiğli aanzienlijk zullen vergemakkelijken, zullen oplopen tot 1,5 miljard lira.”

“Proefvluchten in december”

President Soyer zei dat de bouwwerkzaamheden uiterlijk binnen 1,5 maand voltooid zullen zijn: "De problemen, het stof, de grond en het lawaai dat we onze burgers hebben aangedaan, zullen grotendeels voorbij zijn. Daarna zullen elektromechanische studies beginnen. In december starten we met proefvluchten en eind maart nemen we de lijn in gebruik. Kortom; Het is een heel spannend proces. Ondanks alle roerige tijden gingen we door zonder te vertragen. Het is heel dicht bij het einde. Inmiddels kunnen we stellen dat 80 procent van de producties is gerealiseerd.”

“We blijven İzmir weven met ijzeren netten”

Burgemeester Soyer gaf ook informatie over andere investeringen in het spoorwegsysteem in de stad en zei: “Ons werk aan de Narlıdere-metro gaat snel door. We zijn begonnen met het graven van tunnels in Buca Metro. Een van de belangrijkste indicatoren voor de ontwikkeling van een stad is hoe intensief spoorsystemen worden gebruikt in het openbaar vervoer. Daarom is İzmir op weg om weer een voorbeeldstad voor Turkije te worden. We blijven İzmir weven met ijzeren netten.”

Waar zal het gaan?

De basis van de Çiğli-tramlijn werd in februari vorig jaar gelegd. De lijn, die uit 11 kilometer en 14 stations zal bestaan, start vanaf het station van Cevreyolu en wordt via een viaduct verbonden met Çiğli Ataşehir Mahallesi. De route van de lijn is gepland om het Ring Road Station, Ataşehir, Çiğli Ataşehir District, Çiğli İZBAN Station, Çiğli Regional Training Hospital, Ata Industrial Zone, Katip Çelebi University en Atatürk Organized Industrial Zone te bedienen. Op deze manier zal de Çiğli Tram de regio inademen, het verkeer verlichten en de toegang tot ziekenhuizen, universiteiten en industrie in de regio vergemakkelijken.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen