Beyoğlu Culture Road Festival geïntroduceerd

Beyoglu Cultural Road Festival geïntroduceerd
Beyoğlu Culture Road Festival geïntroduceerd

Voor de derde keer georganiseerd als onderdeel van de Turkse Culture Road Festivals, werd het "Beyoğlu Culture Road Festival" geïntroduceerd met het galaprogramma in het Atatürk Cultureel Centrum.

Minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy, vice-minister Ahmet Misbah Demircan, gouverneur van Istanbul Ali Yerlikaya, de provinciale president van de AK-partij Istanbul Osman Nuri Kabaktepe en burgemeester van Beyoğlu Haydar Ali Yıldız, evenals vele namen uit de wereld van cultuur en kunst woonden het gala bij.

In zijn toespraak op het gala verklaarde minister Ersoy dat ze de Turkse culturele wegenfestivals dit jaar naar 5 steden hebben uitgebreid en zei: “Op 16 september zijn we de keten van festivals begonnen met het Çanakkale Cultural Road Festival. Çanakkale Cultural Road Festival was geweldig en 35 duizend toeschouwers woonden de evenementen bij. Dit maakte ons erg blij. Konya Mystical Music Festival, dat direct daarna begon, eindigt vanavond. Vandaag beginnen ons Beyoğlu Culture Festival en Capital Culture Road Festivals.” gezegd.

Minister Ersoy wees erop dat ze op 8 oktober van dit jaar het Diyarbakır Sur Cultural Road Festival aan de keten hebben toegevoegd en verklaarde dat de Cultural Road Festivals elk jaar zullen blijven groeien.

Minister van Cultuur en Toerisme Ersoy verklaarde dat ze het Adana Orange Blossom Carnival in april volgend jaar als ministerie omarmden, en zei:

“Onze activiteiten gaan verder met het Ephesus Culture Road Festival in İzmir, wederom in april. Volgend jaar voegen we in september het Gaziantep Cultural Road Festival toe aan onze keten, aangezien het definitief is. We zullen het aantal provincies verhogen van 2 naar 5 door 10 extra steden toe te voegen. Zo zullen we het aantal Culturele Road Festivals geleidelijk uitbreiden naar alle regio's van Anatolië, te beginnen met de grootstedelijke steden elk jaar. Ik wil Türk Telekom, onze hoofdsponsor, bedanken voor het steunen van onze festivals, met name het Beyoğlu Culture Road Festival, voor hun bijdragen aan cultuur en kunst. Ik wil ook mijn dank uitspreken aan al onze belanghebbenden op het gebied van cultuur en kunst die hebben deelgenomen aan de festivals. Hopelijk hebben we een volle maand met bijna 15 artiesten en meer dan 3 evenementen.”

Na zijn toespraak bezocht Mehmet Nuri Ersoy de tentoonstellingen "Synesthetic Cube", "On the Road", "Geomart - UT17", "Istanbul" en "Colors and Techniques", voorbereid door Devrim Erbil, die werden voorbereid als onderdeel van de Beyoğlu-cultuur Wegenfestival.

Van theater tot film, van literatuur tot dans, van muziek tot digitale kunst, van tentoonstellingen sohbetHet festival, dat mensen een uitgebreide cultuur- en kunstervaring zal bieden, zal worden gehouden in 51 locaties, 88 zalen en 5 openluchtpodia.

Het festival, dat tot doel heeft het materiële en immateriële culturele erfgoed van Istanbul over te dragen aan de volgende generaties en het naar het wereldtoneel te brengen, beslaat een route van 4,1 kilometer vanaf het Atatürk Cultureel Centrum (AKM) en bereikt Galataport.

Het festival eindigt op 23 oktober.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen