Australië verwerpt gevangenisbezoek van VN-missie ter voorkoming van foltering

Australië verwerpt VN-missie tegen foltering penitentiair bezoek
Australië verwerpt gevangenisbezoek van VN-missie ter voorkoming van foltering

Volgens het nieuws op de website van de Verenigde Naties op 23 oktober is het bezoek van de VN-delegatie ter voorkoming van martelingen aan Australië stopgezet wegens gebrek aan medewerking. Terwijl de VN-delegatie verzocht om een ​​bezoek aan gevangenissen op verschillende plaatsen, waaronder de staat New South Wales, weigerden Australische politici het bezoek op grond van nationale soevereiniteit.

De gouverneur van de grootste staat van Australië, New South Wales, Dominic Perrottet, verdedigde de afwijzing van het bezoekverzoek van de VN-subcommissie ter voorkoming van foltering, terwijl het managementniveau in inheemse gevangenissen hoog is en Australië een soeverein land is.

De VN-subcommissie ter voorkoming van foltering wees er zondag in een verklaring op dat het bezoek van New South Wales aan het binnenlandse detentiecentrum was geblokkeerd en dat dit in strijd was met de verplichtingen van het optionele protocol ter voorkoming van foltering.

De VN-delegatie mocht ook geen gevangenissen in de staat Queensland bezoeken en de VN-delegatie moest haar bezoek, dat zou duren tot 27 oktober, op 23 oktober.

De delegatie verklaarde dat ze niet bij de gewenste informatie en documenten konden komen en dat Australië zijn verplichtingen niet nakwam.

Overeenkomstig het facultatieve protocol ter voorkoming van foltering waarbij Australië partij is, heeft de VN-subcommissie ter voorkoming van foltering de bevoegdheid om gevangenissen, hoofdbureaus van politie en detentiecentra te bezoeken zonder elke partij te informeren.

Een onderzoeksbureau gelieerd aan de Australische regering publiceerde eerder dit jaar twee rapporten, waarin wordt gesteld dat racisme en discriminatie door de politie bij het naleven van de wet de oorzaak zijn van het hoge aantal opsluitingen van inheemse volkeren in het land.

Het is bekend dat de verhouding van inheemse mensen, die 3,3 procent van Australië uitmaken, onder de gedetineerden 29 procent is. In het noorden van Australië loopt dit cijfer op tot 84 procent. Minstens 30 autochtonen zijn de afgelopen 474 jaar tijdens hun detentie omgekomen.

Opmerkend dat dit het ernstige mensenrechtenprobleem in Australië weerspiegelt, heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken SözcüSU Zhao Lijian merkte op dat Australië, dat zichzelf een precedent heeft geschapen in de bescherming van mensenrechten, zijn rapporten grondig moet onderzoeken en zijn eigen problemen moet oplossen.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen