Antalya Golden Orange Film Festival opende zijn deuren met zijn openingsceremonie

Antalya Golden Orange Film Festival opent zijn deuren met openingsceremonie
Antalya Golden Orange Film Festival opende zijn deuren met zijn openingsceremonie

Georganiseerd met de bijdragen van het Ministerie van Cultuur en Toerisme, opende het 59e Antalya Golden Orange Film Festival zijn deuren met de openingsceremonie.

Met de presentatie van actrice Nefise Karatay en schrijver Yekta Kopan begon de ceremonie, die werd gehouden in de sporthal van Antalya met een capaciteit van 10 duizend mensen, met het beeld van de geschiedenis van het festival.

In zijn toespraak tijdens de ceremonie verklaarde minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy dat het festival een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Turkse cinema.

Ersoy stelde dat het voor jonge filmmakers ook belangrijk is om de geschiedenis van de cinema levend te houden en naar het heden te verplaatsen om de cultuur te ontdekken waarin ze zijn geboren, en merkte op dat het nodig is om goed te weten wat in het verleden is gedaan.

Ersoy zei dat het festival een positie heeft bereikt die kan worden beschouwd als de herinnering aan de Turkse cinema van vandaag en dat het een terrein is geworden om de Turkse cinema te traceren: "Als we kijken naar de films die streden om de Gouden Oranje of een prijs won, is het landschap dat we tegenkomen niet alleen een artistiek feest, maar ook een symbool van de Turkse samenleving en de geschiedenis van de sociologische en culturele transformatie die het heeft ondergaan. Ömer Lütfi Akad, Atıf Yılmaz, Halit Refiğ, Derviş Zaim, Nuri Bilge Ceylan en vele andere bioscoopmedewerkers wiens namen we niet kunnen noemen, zijn niet alleen filmregisseurs, maar ook mensen die de Turkse samenleving weerspiegelen.” hij zei.

Ersoy zei dat om Turkije te begrijpen, Turkse mensen te kennen en Yeşilçam correct te begrijpen, dit festival de mogelijkheid biedt om Yeşilçam correct te begrijpen.

Uitdrukkend dat ze geloven in de kracht van cultuur en kunst om de wereld mooier te maken, verklaarde Ersoy dat ze als ministerie fysieke mogelijkheden hebben vergroot om historische, culturele en artistieke capaciteiten te ontwikkelen, en aan de andere kant hebben ze nieuwe inhoud gecreëerd om kunst meer voelbaar te maken in steden.

Ersoy op wijzend dat 40 procent van de toeristische activiteit in de wereld wordt gevormd door cultureel toerisme, zei Ersoy:

“Mensen maken culturele reizen om kunstorganisaties in verschillende geografische gebieden op de voet te volgen. Dergelijke festivals zijn van groot belang voor de internationale concurrentie van zowel ons land als onze steden. In dit opzicht brengen we onze artiesten samen met onze mensen via duizenden evenementen met de Turkse Culturele Road Festivals. We bouwen nieuwe kunstcentra en beschermen onze historische artefacten. We zijn een van de meest gerespecteerde landen ter wereld op het gebied van musea geworden.”

Herinnerend aan de woorden van Mustafa Kemal Atatürk, "Een samenleving zonder kunst betekent dat een van haar levensbloed is afgesneden", verklaarde Ersoy dat als ministerie, het voeden van het levensbloed van de samenleving hun grootste verplichting is.

Ersoy merkte op dat ze serieuze ondersteuning bieden aan de bioscoopindustrie en verklaarde dat ze ernaar streven de ondersteuning in de toekomst nog meer te vergroten.

De burgemeester van Antalya Metropolitan Municipality, Muhittin Insect, zei dat Golden Orange het hart is van de Turkse cinema en een van de belangrijkste merken in Turkije in de internationale arena.

Winnaars "Honorary Awards" en "Lifetime Achievement Award" gevonden

Perihan Savaş, die de "Beste Actrice Award" won voor de film "Bedrana" in 1974 bij de Golden Orange, en Erkan, die de "Beste Acteur Award" won voor de films "On the Ship" in 1999 en "Takva" in De ceremonie was aanwezig in 2006. Can kreeg de "Honorary Award" en Zerrin Tekindor de "Lifetime Achievement Award".

Savaş ontving zijn prijs van de gouverneur van Antalya, Ersin Yazıcı, en zei dat hij vandaag een goede dag had met de stoet in Antalya. Savaş zei dat het festival ook buitengewoon belangrijk voor hem is: "Deze prijs kostte me 48 jaar geleden. Het is 1974, ik ben 17 jaar oud, ik heb de prijs voor Beste Actrice gekregen bij de Golden Orange. Dit betekent dat wanneer mensen hun werk doen met liefde, respect en zelfopoffering, die inspanning altijd loont.” hij zei.

Savaş wenste dat de auteursrechten van de artiesten zo snel mogelijk zouden worden verwijderd als beloning voor hun inspanningen.

Erkan Can, die zijn prijs ontving van de burgemeester van de grootstedelijke gemeente, zei dat hij zijn prijs in de eerste plaats ontving voor Erdal Tosun en voor de bioscoopmedewerkers die voor de bioscoop werkten en die vandaag niet in leven zijn.

Actrice Zerrin Tekindor, die tijdens de ceremonie de "Lifetime Achievement Award" ontving, verklaarde dat de artiesten met veel moeite hebben gewerkt.

Prijs voor literaire adaptatie-scenariocompetitie bekend

Filiz Akın, die samen met actrice Ediz Hun op de poster van het festival verscheen, verklaarde in de video-opname die ze stuurde dat ze de ceremonie niet kon bijwonen vanwege gezondheidsproblemen. Akın zei dat hij erg blij was om op de poster van het festival te staan.

Ediz Hun merkte ook op dat kunst een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van samenlevingen. Uitdrukkend dat kunst en wetenschap als twee vleugels van een vogel zijn, zei Hun: "Door deze twee vleugels te gebruiken, vliegen ze en worden ze vrij. In deze context is natuurlijk het Gouden Oranje Filmfestival enorm belangrijk.” gezegd.

Hun uitdrukkend dat hij zijn toespraak niet lang zou houden, verklaarde dat hij minister Ersoy, die hem een ​​schilderij aanbood, niet te lang wilde laten wachten. Daarop zei minister Ersoy: "Als we niet op kunst gaan wachten, waarom wachten we dan wel?" gebruikte de uitdrukking.

Elif Refiğ en Murat Mahmutyazıcıoğlu ontvingen de 40 duizend lira "Special Jury Award" tijdens de Literary Adaptation Screenplay Competition, die dit jaar voor het eerst werd gehouden, met het scenario getiteld "The Lonely People". Burcu Aykar won de "Best Screenplay Award" ter waarde van 80 duizend lira voor haar scenario "When the Shadows Retract".

De ceremonie werd voortgezet met het concert van de artiest Mustafa Sandal.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen