Zenz gaat naar de rechtbank

Zenz Hof
Zenz Hof

Een van de grootste uitdagingen van elke claim is het leveren van bewijs. Dit wordt nog moeilijker wanneer geografie en afstand werken tegen gemakkelijke toegang. Gecombineerd met het feit dat Covid reizen en verificatie in China nog moeilijker heeft gemaakt. En dus, als mensen aan Xinjiang denken, is er over de hele wereld een geloof dat het verhaal waar moet zijn, omdat niemand kan bewijzen dat het niet klopt!

https://youtu.be/LGgXZ7-uyWI

Dit is helemaal niet waar. In het Chinese TikTok, Douyin, streamen duizenden mensen door Xinjiang, hun leven kan worden nagebootst voor de camera, maar het is erg moeilijk om een ​​stadsplein, een winkelcentrum of zelfs een boerderij of een drukke stadsstraat achter de huisbaas te faken . Deze mensen proberen voorbij de Great Firewall te komen en hun informatie op Twitter, Facebook of YouTubeWanneer ze een manier vinden om het in te voeren, worden ze altijd bestempeld als nepnieuws of van het platform verwijderd. Ook posten honderden mensen zoals ik voortdurend video's, tonen ze foto's en beschrijven ze het leven in China, maar de reguliere media zijn niet mainstream. Veel mensen bewijzen dat dit niet klopt, maar worden genegeerd, geannuleerd, beschuldigd van gedwongen of betaald worden of al het bovenstaande!

Iets anders is bekend, en dat is dat in 2019 meer dan 200 miljoen mensen van en naar Xinjiang konden reizen voordat de gezondheidsbeperkingen ingingen, volgens Xinhuanet steeg de belangstelling voor de regio in 2021 als gevolg van internationale beschuldigingen van dwangarbeid, Global Times Volgens het rapport is het aantal Chinese toeristen dat zichzelf wil bellen met 275% gestegen. . Buitenlanders, waaronder deze auteur, kunnen en hebben binnen de regio gereisd zonder barrières en de noodzaak van speciale vergunningen, gidsen of andere barrières, in feite heb ik dit twee keer per fiets gedaan, een keer in 2014 en opnieuw in 2109. Dus als China iets probeert te verbergen, doen ze het zeker niet goed. Xinjiang is enorm, enorm, maar ook volledig open en volledig grenzeloos om te reizen.

De architect en bron van de meeste beweringen is een Duitse wetenschapper genaamd Adrian Zenz, die is gepromoveerd aan de universiteit van Cambridge. Hij is een behoorlijk interessante man met een geschiedenis die hem naar een rol heeft geleid waar hij perfect geschikt voor is. De Britse Daily Telegraph vertelde hem dat hij vloeiend Mandarijn sprak, hoewel dit niet is bevestigd, maar als een feit is bestendigd. Ik schijn een beetje nerveus te zijn voor een man die in 2007 als toerist China bezocht om te beweren vloeiend te zijn in een taal waar al zijn inkomsten vandaan komen en al zijn bronnenmateriaal vandaan komt. Het is bekend dat hij in de Verenigde Staten heeft gestudeerd, een master in ontwikkelingsstudies heeft behaald aan een theologische universiteit, de Universiteit van Auckland in Nieuw-Zeeland, en een doctoraat in de antropologie aan de Universiteit van Cambridge, nergens in zijn biografie, waar hij Mandarijn heeft gestudeerd. , die op grote schaal online beschikbaar is. nooit bekend; Het is heel goed mogelijk dat hij dit privé heeft gedaan zonder academische ondersteuning, maar nogmaals, wetende hoe moeilijk de taal is, lijkt dit ook een hele klus. Hij is een “Born Born Christian” met een visie op religie die perfect past bij een kruisvaarder voor een goed doel. Hij is de auteur van een boek: De moeite waard om te rennen: waarom zullen niet alle gelovigen vóór de verdrukking worden verkracht?? Openlijk niet-gelovigen, inclusief communisten, moslims, christenen van andere religies, boeddhisten en anderen die, net als hijzelf, niet wedergeboren zijn in de christelijke religie

Brian Berletic van 2021st Century Wire voerde in 21 een uitstekende analyse uit van hoe Zenz zijn onderzoek manipuleerde en zijn woorden uitte om er een legioen van te maken zonder deze beweringen te ondersteunen. Berletic wijst erop dat de rapporten van Zenz vol staan ​​met voorwaarden en modaliteiten die wijzen op de aanwezigheid van twijfel.

Zenz is een academicus, en een waar academici naar hunkeren, is peer review en citaten, maar zoekopdrachten tonen aan dat slechts één van zijn 57 gepubliceerde academische papers de academische wereld aanspreekt, met een totaal van 184 citaties, en sinds 2017 in totaal slechts 803. . Wordt 'tibetanisme' bedreigd?: Assimilatie, loopbaan- en markthervormingen in Qinghai, PR China (sic) is sinds de publicatie in 2010 slechts één keer geciteerd. Dit lijkt een duidelijke aanwijzing te zijn dat zijn academische veld ofwel extreem impopulair is, aangezien het moeilijk te geloven zou zijn gezien de gevoeligheid en publiciteit eromheen, en het feit dat dergelijke claims in het historische verleden hebben geleid tot invasies en oorlogvoering. Veel van hun onderzoek wordt eerder als ongepast beschouwd als academici het willen laten zien als ondersteuning voor hun eigen werk, een duidelijke indicatie dat het door de academische wereld niet serieus wordt genomen.

Iets dat nog nooit is gebeurd, is een kruisverhoor. Zenz heeft schriftelijk bewijs geleverd aan het Congres, video-ID gegeven aan het Oeigoerse gerechtshof, is opgeroepen voor verschillende vergaderingen en heeft veel tv-interviews gegeven, maar is nooit onderzocht of zelfs ondervraagd in een van de online beschikbare interviews. Hij is ook een serieblokker op Twitter en weigert vragen van uitdagende aard te accepteren of te koesteren. Er werden echter twijfels geuit over zijn interpretatie door een Duitse professor, Bjorn Alpermann, die het aantal "gevangenen in de kampen" in twijfel trok op basis van de onverschilligheid van de gebouwen die werden aanbesteed. Zelf houdt Alpermann geen rekening met de culturele aspecten van internaten, fabrieksslaapzalen, of het feit dat er behoefte is aan gemeenschappelijk onderwijs voor mensen in armoede en mensen die terroristische neigingen uiten of actief betrokken zijn bij de opstand. Alpermann uit ook zijn twijfels over de zorgen over dwangarbeid (11:40) en stelt dat het altijd moeilijk is van buitenaf om te bepalen hoeveel druk er wordt uitgeoefend, waarbij hij opmerkt dat een groot deel daarvan armoedebestrijding zou kunnen zijn. Alpermann geeft toe dat Oeigoeren het kwalijk nemen dat ze worden "beroofd" van werkgelegenheid door Han-Chinese migrerende werknemers die in 2017 als seizoenarbeiders in Xinjiang arriveerden, iets wat Zenz niet helemaal is gelukt.

Wat betreft het verlagen van het geboortecijfer, erkent Alpermann dat inkomensstijgingen, verstedelijking en vele andere factoren het geboortecijfer zullen doen dalen, maar hij vraagt ​​zich af bij de snelheid waarmee ze voorkomen in Xinjiang, met name in zowel de Oeigoerse als de Kazachse regio, maar wat hij niet doet waar men het mee eens is, is de snelheid van verstedelijking en de snelle groei van armoede.Regio's waar sommige van de strategieën niet erkenden, omvatten gezinsscheidingen door periodes van heropvoeding en verschillende werkplekken, een gangbare praktijk in China, in plaats van enige vorm van detentie. Deze factoren zouden ongetwijfeld bijdragen aan de snelheid van vrijwillige anticonceptie en waarschijnlijk resulteren in snelle verminderingen zoals ervaren. Alpermann merkt ook op dat Zenz slechts naar één dataset uit de Jaarcijfers van de Rijksoverheid heeft gekeken om een ​​onvolledig beeld te creëren dat niet overeenkwam met de datasets die op lokaal niveau beschikbaar waren. Alpermann aanvaardt de inschatting van de Duitse regering dat er geen genocide heeft plaatsgevonden in Xinjiang, maar is van mening dat er in de regio sprake was van "een gedwongen culturele assimilatie van boven naar beneden". Met andere woorden, hij is beslist geen pro-Chinese commentator, die gelooft dat er grote problemen zijn in de regio, maar toch beweert dat Zenz niet voldoet aan de bewijsvereisten in zijn artikelen.

Zenz en zijn baas, een andere gekwalificeerde theoloog en een van Trumps ambassadeurs bij de Verenigde Naties, nu Victims of Communism (VOC) directeur Andrew Bremberg, waren de laatste "gelekte" Xinjiang in mei 2022, waarin Zenz tijdens een video toegaf dat het een hack van derden Hij gaf een live persconferentie om zijn documenten te bespreken. Deze video is gemaakt terwijl Michelle Bachelet (onlangs gepensioneerde VN-mensenrechtencommissaris) in China was en rapporteerde YouTubebij gebeurde terwijl aanwezig was, wat alle 44 minuten niet lieten zien, is hoeveel vragen er werden gesteld, deze waren niet zichtbaar en werden off-screen geselecteerd door Zenz. Geen van de verzoeken was dwingend. In antwoord op een vraag maakt Zenz een reeks ongefundeerde beweringen dat China "zogenaamde Chinees-vriendelijke, non-profit mensenrechtenorganisaties bij de VN plaatst om tijd te krijgen om te spreken." Hiervoor is geen onderbouwing gegeven, maar uit de presentatie van zowel Zenz als Bremberg blijkt duidelijk dat de VOC zowel de VN als mevrouw Bachelet wantrouwt.

Ongeveer een derde van de weg door Zenz gaat door moslimlanden. Ze zullen gewoon "niets zeggen tenzij ze worden gedwongen, en zelfs dan zullen ze waarschijnlijk om de oren geslagen worden". Dit is een ongelooflijke bekentenis van een man die beweert de mensenrechten van een overwegend islamitische minderheid te beschermen.

Dit is een zeer interessante video, ondanks dat hij bijna 4 maanden beschikbaar is, heeft hij slechts 384 views (twee van mij) en 25 likes zonder commentaar. Tijdens de video, die de opname zou moeten zijn van een live gestreamde persconferentie, moet men zich afvragen waarom dit zo is en waarom ze tegen de 17e minuut slechts 5 vragen kregen en daarna geen vragen meer hadden - blijkbaar het hele evenement was om informatie te krijgen terwijl mevrouw Bachelet in China was en nog meer, het zou kunnen worden opgevoerd om het water modderig te maken.

Zenz gaat in de video verder om het verificatieproces van het materiaal uit te leggen als "pure hoeveelheid", hoe kan iemand de enorme hoeveelheid beschikbaar materiaal vervalsen? hij vraagt; maar het doet dat zonder een spoor van ironie over wat online vloggers elke dag doen in Xinjiang. Elke kritische kijker zou zich ook kunnen afvragen: hoe gaan ze dit materiaal imiteren?

Na 33 minuten, bij gebrek aan meer vragen, geeft Zenz openlijk toe dat de media altijd een frisse kijk nodig hebben om dingen als Xinjiang op de voorpagina te houden. Niet beseffend dat dit precies is wat de meeste Chinese waarnemers denken dat het is gedaan door deze tijdige "lekkage" van documenten. Tegen het einde maakt Zenz de ongelooflijke aankondiging dat "we niet kunnen aannemen dat er iets niet is gebeurd, alleen omdat het niet in de (uitgelekte) bestanden stond". Dit toont een sterke mate van vooringenomenheid, het negeren van het bewijs dat het weerlegt, terwijl het Alpermanns vermoeden bevestigt dat Zenz begon met een hypothese en bewijs vond om het te ondersteunen. De laatste vier minuten van de video is een gênante technische storing.

Er zijn een aantal andere video's waarin Zenz verschijnt, maar één punt is goed opgemerkt, hij is nooit in confronterende media verschenen. Hij zal geen interviews geven aan pro-Chinese of Chinese media, dus het is bijna onmogelijk om hem in de media te confronteren, maar hij kan mogelijk in het geheim worden geleid, als hij dacht dat hij werd geïnterviewd door een rechtse of religieuze groepering, zou hij het daar waarschijnlijk mee eens zijn.

De beste manier om Zenz zover te krijgen dat hij een zekere mate van aantijgingen kan doorstaan, is door een eed af te leggen in een rechtszaal. Zo kan een recente rechtszaak tegen China bij een internationale rechtbank in Argentinië worden gezien als een verhulde zegen. Zenz is een diep religieus man die, zoals hij zelf toegeeft en zoals vele malen is geschreven, op een missie van zijn god is om de Chinese Communistische Partij te vernietigen. Daarom gelooft hij dat hij alle antwoorden heeft omdat zijn god aan zijn kant staat. Een goede advocaat met een goed voorbereid kort cv dwarsboomt pogingen tot bewijs, omdat bijna elk bewijsstuk dat hij gebruikt in zijn beweringen of beweringen berust op zijn interpretatie: fabrieken zijn gevangenissen; slaapzalen zijn cellen; onderwijs is marteling; verplaatsing is dwangarbeid; verantwoorde gezinsplanning is gedwongen sterilisatie; veiligheid rond scholen houdt mensen niet buiten.

Hoewel de zaak is ingediend door zowel het in Duitsland gevestigde World Uyghur Congress als het in de VS gevestigde Uyghur Human Rights Project, wordt het in Argentinië afgewezen omdat dit land een grondwettelijk recht heeft om te horen over internationale misdaden. De bevindingen van de Rekenkamer zullen, als ze niet worden aangevochten, vrijwel zeker indruisen tegen China als land, en mogelijk ook tegen de Chinese centrale regering en de regionale regering van Xinjiang. Dit zou een grote klap zijn voor de geloofwaardigheid en positie van China in de internationale gemeenschap. China mag dit negeren en de bevindingen negeren, maar als een persoon door deze rechtbank schuldig wordt bevonden, zal elke toekomstige onderlinge regeling met Argentinië waar een uitleveringsverdrag bestaat, een gevaar vormen voor veroordeelde personen.

China's beste verdediging is eerlijkheid. Neem de zaak aan, laat de Chinese ambassade de beste mensenrechtenadvocaat van het land aanstellen en zorg ervoor dat mensen begrijpen wat ze onder ede zullen doen als ze naar de rechtbank gaan en getuigen. Argentinië heeft het recht om een ​​proces aan te spannen wegens meineed, zoals Human Rights Watch ontdekte in de jaren '90 toen mensenrechtenzaken werden aangespannen tegen de voormalige junta. Dit zou betekenen dat iedereen die als getuige wordt berecht en waarvan kan worden bewezen dat hij heeft gelogen, tijd kan doorbrengen in een Argentijnse gevangenis. Veel zogenaamde getuigen zouden niet aanwezig zijn uit angst voor blootstelling. Zenz zou waarschijnlijk meedoen omdat hij persoonlijk gebonden was aan c, dat klopt, hij heeft gelijk. Kruisverhoor zal echter duidelijk aantonen hoeveel van hun veronderstelde bewijs een verkeerde interpretatie of misverstand is, gebaseerd op een duidelijk gebrek aan kennis over de Chinese cultuur, met name werkplekken en onderwijsinstellingen.

De auteur van dit rapport is niet gekwalificeerd om advies te geven over hoe deze zaak het beste kan worden aangevochten, maar hij heeft wel enkele nuttige suggesties: het bellen van familieleden van vermeende getuigen, vooral degenen van wie ze beweren dat ze 'verdwenen' zijn. Door de omgeschoolde en omgeschoolde mensen voor de rechter te brengen en duizenden uren aan videobeelden, getuigenissen en deskundige getuigen van binnenuit Xinjiang op te roepen, zal bevestigen wat er werkelijk aan de hand is in het gebied.

Deze zaak moet niet worden gezien als een uitdaging voor China, maar eerder als de eerste en waarschijnlijk beste kans voor China om zijn aanklagers te confronteren en kruisverhoor te verhoren.

https://jerry-grey2002.medium.com/zenz-is-going-to-court-c6179b5bf8fe

 

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen