Rusland verklaart gedeeltelijke mobilisatie; 300.000 reservesoldaten opgeroepen voor het leger

Rusland verklaart gedeeltelijke mobilisatie reservesoldaat opgeroepen voor leger
Rusland verklaart gedeeltelijke mobilisatie; 300.000 reservesoldaten opgeroepen voor het leger

President van de Russische Federatie Vladimir Poetin kondigde de eerste mobilisatie van het land sinds de Tweede Wereldoorlog aan. In deze context waarschuwde Poetin dat als Moskou geconfronteerd zou worden met een nucleaire dreiging vanuit het Westen, het zichzelf zou verdedigen met de kracht van zijn enorme arsenaal.

De Russische leider, wiens land nog meer kernkoppen heeft dan de Verenigde Staten, wijst erop dat de oorlog is geëscaleerd sinds Moskou op 24 februari Oekraïne binnenviel. Als onderdeel van de mobilisatie werden 300.000 reservesoldaten in het leger geroepen.

"We zullen alle beschikbare middelen gebruiken om Rusland en ons volk te beschermen"

In een toespraak tot het Russische volk op televisie zei Poetin: “Als de territoriale integriteit van ons land wordt bedreigd, zullen we ongetwijfeld alle beschikbare middelen gebruiken om Rusland en ons volk te beschermen. Dit is geen bluf.” gezegd.

Na het Westen te hebben beschuldigd van "nucleaire chantage", zei hij dat hoge regeringsfunctionarissen in verschillende niet nader genoemde "leidende" NAVO-landen hadden gesproken over het potentieel gebruik van kernwapens tegen Rusland. Bovendien beschuldigde Poetin het Westen ervan Kiev het risico te geven van een "nucleaire catastrofe" door Oekraïne toe te staan ​​de door Rusland gecontroleerde kerncentrale in Zaporizja te bombarderen.

De komende dagen zullen referenda worden gehouden in delen van Oekraïne die worden gecontroleerd door Russische troepen (de eerste stap in de officiële annexatie van een Hongaars stuk Oekraïne). Volgens Reuters heeft Poetin aangekondigd de komende referenda te zullen steunen. De oorlog, die leidde tot de ergste confrontatie met het Westen sinds de Cubacrisis van 1962, kostte tienduizenden mensen het leven en veroorzaakte een inflatiegolf die de wereldeconomie deed instorten.

“In zijn agressieve anti-Russische beleid heeft het Westen elke grens overschreden. Degenen die ons proberen te chanteren met kernwapens moeten weten dat de wind van richting kan veranderen.”

de zinnen gebruikt. De Russische nucleaire doctrine staat het gebruik van dergelijke wapens toe als er massavernietigingswapens tegen worden gebruikt of als de Russische staat wordt bedreigd door conventionele wapens.

300 duizend mensen zullen worden gerekruteerd in het leger

Poetin zei ook dat hij een decreet over gedeeltelijke mobilisatie ondertekende. De mobilisatie begint onmiddellijk, wat iedereen raakt die als beroepsmilitair in Rusland heeft gediend in plaats van dienstplicht. De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu zei dat hij verwacht dat 25 mensen zullen worden opgeroepen uit de enorme reserves van het land van ongeveer 300 miljoen.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen