Opgravingen bij het Board Castle zijn 13e jaar ingegaan

Het jaar van de opgravingen in het raadskasteel is begonnen
Opgravingen in Board Castle zijn 13e jaar ingegaan

De werken begonnen in 2010 aan het Board Castle, dat de titel heeft van de eerste wetenschappelijke archeologische opgraving van de oostelijke Zwarte Zee-regio, ging zijn 13e jaar in. Met de steun van de Ordu Metropolitan Municipality wordt de oude periode van de regio aan het licht gebracht in de opgravingen in het Board Castle, waar het 6 jaar oude moedergodin Cybele-beeld uit de 2e Mithridatic-periode en ongeveer 100 stukken historische artefacten zijn gevonden.

De opgravingen werden uitgevoerd door Ankara Hacı Bayram Veli University Faculteit der Letteren, afdeling Archeologie Docent prof. dr. Suleyman Yücel Şenyurt gaat verder met een team van 4 mensen, waaronder 1 archeologen en 23 restaurateur. Şenyurt verklaarde dat ze hun opgravingen zullen voortzetten tot december van dit jaar, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden, in het kasteel, waar duizenden artefacten zoals ijzer, keramiek, kommen, potten, speren en pijlpunten, bijlen, dolken, wapens, ornamenten, smidse aambeeld en kubussen werden opgegraven, evenals sculpturen.

“DE 5 UIT HET KASTEEL IS VRIJGEGEVEN”

Ankara Hacı Bayram Veli Universiteit Faculteit der Letteren, Afdeling Archeologie Docent Prof. dr. Süleyman Yücel Şenyurt zei dat het Board Castle de enige plaats in de oostelijke Zwarte Zeeregio is, na Sümela, waarvan de architecturale uitstraling zo duidelijk is.

Şenyurt vervolgde zijn woorden als volgt:

“De opgravingen van het kasteel van de Ordu Council, die in 2010 zijn begonnen, voltooien dit jaar hun 13e jaar. Tijdens deze opgravingen werd zelfs onthuld dat de regio met natuurlijke schoonheid, bekend als de Board Rocks, een culturele schat is. We schatten dat tegen dit jaar drievijfde ervan is opgegraven en onze opgravingen gaan door. We kunnen zeggen dat het de enige plaats in de oostelijke Zwarte Zee-regio is, na Sümela, waarvan het architecturale beeld zo duidelijk is. De nederzetting Kale Kent, die werd gegeven in een holistisch plan, werd hier opgegraven. We zijn al 2 jaar bezig met conservering en restauratie. Terwijl de opgravingen doorgaan, blijven we werken aan de restauratie van de omgevallen muren en de restauratie van kleine artefacten. We zijn van plan om het werk dat we 2 maanden geleden begonnen voort te zetten tot december.”

“Een fort GEBRUIKT VOOR DEFENSIE”

prof. dr. Süleyman Yücel Şenyurt zei dat de artefacten die sinds 2010 zijn opgegraven, zijn gevonden op de plaats waar ze voor het laatst zijn gebruikt.

Şenyurt vervolgde zijn toespraak als volgt:

“Sinds 2010 zijn er veel werken verschenen. Afgezien van de architecturale overblijfselen, werd deze plaats verlaten na de Romeinse invasie. We hebben allerlei vondsten, zoals kubussen, keramiek, metaal, glas. Een stad die 2100 jaar geleden leefde, wordt plotseling verwoest en is gebleven zoals ze is. Omdat er achteraf geen afrekening plaatsvindt, kunnen we de spullen terugvinden op de plekken waar ze het laatst zijn gebruikt. Wapens, kanonskogels, speren, dolken, we hebben te veel voorbeelden. Het beeld van Cybele dat we in 2016 vonden, werd ook bij toeval gevonden. Het punt waar het standbeeld stond was de ingang van de poort, het was begraven onder het puin, dus we vonden het standbeeld en veel items op hun plaats. Er zijn ongeveer 60 kubussen. Dit is een opslagruimte. Het pakhuis van het kasteel. Tijdens de oorlog kon men zich met deze voorraden redden tot de hulptroepen arriveerden. Maar omdat het Romeinse leger te sterk was, werd het kasteel in 63 v.Chr. door verbranding verwoest. Dit is een defensief punt. Een plek waar je van alle kanten kunt kijken. Om deze reden komt de kasteelfunctie naar voren. Het werd ook gebruikt voor religieuze doeleinden, omdat men dacht dat het vanwege zijn hoogte dicht bij de goden was.”

“ER IS EEN MUSEUM VOOR ARCHEOLOGIE NODIG OM CIBELE NAAR ORDU TE KOMEN”

Opmerkend dat het standbeeld van Cybele, zittend op haar troon in 2016, een belangrijke vondst is voor Ordu, verklaarde Şenyurt dat er een archeologisch museum nodig is om het standbeeld, waarvan de conservatie is voltooid, naar Ordu te brengen.

Şenyurt vervolgde zijn woorden als volgt:

“De ontdekking van Cybele was een grote kans en een sensationele gebeurtenis. Archeologie is een zeer belangrijke vondst geweest voor zowel ons land als Ordu. Het is een zeer opzichtig werk dat op zijn troon zit met de combinatie van verschillende stukken marmer. Voorbij de verbinding begonnen de delen die door het vuur zacht waren geworden te stof te worden. Het onderging een lange conserveringsfase om het te repareren, en deze studies werden uitgevoerd in het Archeologisch Museum van Istanbul. De restauratie werd 6 maanden geleden voltooid. Cybele wacht om naar Ordu te komen. Er is dringend behoefte aan een archeologisch museum in Ordu. Ons huidige museum Etnografie is niet geschikt voor zowel de opslag als de tentoonstelling van de opgegraven voorwerpen. Ik hoop dat Cybele hier een belangrijke rol in zal spelen en dat er een archeologisch museum zal worden gebouwd in Ordu. kazanwordt genoemd. Een museum wacht om ter plaatse te worden samengesteld.”

2 HISTORISCHE ARTIKELEN ZIJN TOT NOG RELEAS UITGEBRACHT

De archeologische gegevens die tijdens de opgravingen werden opgegraven, ondersteund door de gemeente Ordu, maakten van de regio een belangrijk aantrekkingspunt.

De belangrijkste historische artefacten tijdens de opgravingen waren het standbeeld 'Moedergodin Cybele', met een gewicht van 200 kilogram en 1 meter hoog, zittend op haar troon, en het standbeeld van 'The Gods of Fertility Dionyss and Pan', en de 'Riton', een diervormig religieus vat. Tijdens de opgravingen in het kasteel, dat een archeologische vindplaats van de eerste graad is, werden ongeveer 2 stukken historische artefacten en gangtrappen met 100 treden, terracotta dakpannen en metselwerkfragmenten uit de periode vóór Christus gevonden.

VI in de Hellenistische periode. Het Raadskasteel, een van de kastelen van Mithradates, zal licht blijven werpen op de religieuze overtuigingen en cultuspraktijken van die periode, naast zijn militaire identiteit.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen