Europese Mobiliteitsweek voldeed in Konya

Europese Mobiliteitsweek beleefde ten volle in Konya
Europese Mobiliteitsweek voldeed in Konya

Op de laatste dag van de Europese Mobiliteitsweek, waar veel activiteiten worden gehouden, organiseerde de Konya Metropolitan Municipality een seminar en een prijsuitreiking met deelname van studenten aan "Car-Free Day Awareness Walk", "How I Got Younger By Cycling". Burgemeester van Konya Metropolitan Municipality Uğur İbrahim Altay verklaarde dat ze de hele week probeerden de aandacht te vestigen op sport en gezond leven en bedankte alle inwoners van Konya die deelnamen aan de evenementen.

De burgemeester van de Konya Metropolitan Municipality, Uğur İbrahim Altay, verklaarde dat ze het leven van fietsers gemakkelijker hebben gemaakt met het 580 kilometer lange fietspad dat ze door Konya hebben aangelegd, evenals veel meer voorbeeldige praktijken zoals fietsenstallingen en fietstrams.

Burgemeester Altay merkte op dat de Europese Mobiliteitsweek tussen 16 en 22 september van dit jaar werd gehouden met het thema "Doorgaan door te diversifiëren", zei burgemeester Altay: "Onze stad had een zeer actieve week met de activiteiten die we organiseerden in het kader van de week die in Konya met meer dan 2 steden in Europa. Van de eerste tot de laatste dag hebben we veel programma's uitgevoerd om sport en gezond leven onder de aandacht te brengen. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze organisaties en ik wil al mijn burgers van Konya bedanken voor hun deelname.” hij zei.

DE RANKERS DIE BEREIDEN IN DE FOTOWEDSTRIJD “FIETSSTAD KONYA” ONTVANGEN HUN AWARDS

Als onderdeel van de laatste dagactiviteiten van de Europese Mobiliteitsweek, heeft Prof. van de Metropolitan Municipality Mevlana Cultural Center. dr. Een seminar over "Hoe ik jonger werd door te fietsen" werd gehouden door Bedrettin Mercimek. Aan het einde van het seminar, waarin de studenten grote belangstelling toonden, werden prijzen uitgereikt aan de winnaars van de fotowedstrijd "Bicycle City Konya", georganiseerd door de Konya Metropolitan Municipality.

Na afloop namen de studenten deel aan de “Car-Free Day Awareness Walk” in de Aslanlıkışla-straat om aandacht te vragen voor een actief en gezond leven.

FIETSTRAM GRATIS GEWERKT

In het kader van de Europese Mobiliteitsweek profiteerden ook de fietsers de hele week gratis van de fietstram. Daarnaast heeft de Metropoolgemeente duizenden reflecterende hesjes uitgedeeld aan de burgers die doordeweeks dagelijks gebruik maken van de fietspaden.

In het kader van de week maakten de kleine leerlingen kennis met de fietstram in het evenement "Basisschoolleerlingen rijden op de fietstram". De studenten, die een kort ritje met de fietstram maakten, reden vervolgens samen met begeleiders op de fiets om aandacht te vragen voor gezond leven.

GRATIS FIETSREPARATIETENT BESCHIKBAAR IN VERSCHILLENDE PUNTEN VAN DE STAD

Gratis fietsreparatietenten, opgezet door de Konya Metropolitan Municipality tijdens de week, boden ook service aan fietsgebruikers. Hij bedankte de grootstedelijke gemeente, in het bijzonder de kinderen en jongeren, die tussen 10.00-19.00 uur hun fietsen lieten repareren in de tenten die dienst deden op verschillende plaatsen in de stad.

FIETS BESTUURDERS PEDAALGESCHIEDENIS

Konya Metropolitan Municipality organiseerde een fietstocht van het stadscentrum naar Çatalhöyük met het thema "We Are In The Traffic" om het bewustzijn over het gebruik van fietsen te vergroten. Tijdens het paardrijevenement dat werd bijgewoond door fietsliefhebbers van fietsverenigingen en gemeenschappen die actief zijn op het gebied van fietsen in Konya, genoten de deelnemers zowel van fietsen als van de 10 duizend jaar oude oude stad van dichtbij leren kennen.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen