Karsan hield de wereldlancering van e-ATA HYDROGEN in Duitsland!

Karsan e ATA hield de wereldlancering van HYDROGEN in Duitsland
Karsan hield de wereldlancering van e-ATA HYDROGEN in Duitsland!

De Turkse binnenlandse fabrikant Karsan heeft e-ATA HYDROGEN op waterstof toegevoegd aan zijn elektrische en autonome productfamilie, waar het talloze successen heeft behaald. Met de presentatie van zijn gloednieuwe model aan de wereld op de IAA Transportation Fair op 19 september, is Karsan het waterstoftijdperk begonnen. Het nieuwe model, dat al zijn plaats heeft ingenomen tussen de mijlpalen van zijn geschiedenis van meer dan een halve eeuw, zal de pioniersrol vervullen van het merk dat elektrisch openbaar vervoer naar een andere dimensie stuurt in de mobiliteitswereld van de toekomst. Daarnaast zal e-ATA HYDROGEN een van de stappen zijn die Karsan's visie van "One Step Ahead in the Future of Mobility" completeren.

Karsan CEO Okan Baş legde een verklaring af met betrekking tot de wereldwijde lancering van zijn nieuwe modellen: “Als Karsan hebben we opnieuw onze leidende rol aangetoond. We beginnen een nieuw tijdperk in het openbaar vervoer door in te stappen op waterstofbrandstoftechnologie. Na 5 meter e-JEST, 6 meter elektrische en autonome e-ATAK en 8-10-12 meter e-ATA in de afgelopen 18 jaar, hebben we nu ons waterstofaangedreven e-ATA-voertuig van 12 meter in gebruik genomen. In die zin hebben we een nieuwe stap gezet in duurzaam transport door als pionier op te treden en ons productassortiment uit te breiden. Met onze visie "One Step Ahead in the Future of Mobility" hebben we ons elektrische waterstof-brandstofcelvoertuig van de toekomst ontwikkeld en aan de wereld voorgesteld. Met onze meer dan 400 elektrische voertuigen zijn we in heel Europa onderweg, vooral in Frankrijk, Roemenië, Portugal en Duitsland. En in de nabije toekomst zullen we met onze elektrische Karsan-voertuigen nog meer groeien in zowel de Europese als de Noord-Amerikaanse markt.” gezegd.

De e-ATA HYDROGEN met een lage vloer van 12 meter kan voldoen aan de behoeften van operators op vele gebieden, van groot bereik tot hoog passagiersvervoer. E-ATA HYDROGEN, die een lichtgewicht composiet waterstoftank met een inhoud van 1.560 liter aan het plafond heeft, bereikt gemakkelijk een bereik van meer dan 500 km in reële gebruiksomstandigheden, dat wil zeggen wanneer het voertuig vol passagiers en op de stop-and-go lijn route. Met een actieradius van meer dan 500 km in waterstofbussen biedt e-ATA HYDROGEN de beste actieradius in zijn klasse. e-ATA HYDROGEN, dat gemakkelijk meer dan 95 passagiers kan vervoeren, afhankelijk van het maximaal toegestane gewicht en de gewenste opties, biedt ook de beste passagierscapaciteit in zijn klasse.

e-ATA HYDROGEN maakt gebruik van een hypermoderne brandstofcel van 70 kW. Bovendien levert de duurzame 30 kWh LTO-batterij, die als hulpstroombron in het voertuig is geplaatst, meer vermogen aan de elektromotor in moeilijke wegomstandigheden en biedt het extra bereik voor noodgevallen. e-ATA HYDROGEN kan gemakkelijk 10 kW vermogen en 12 Nm koppel produceren met de krachtige elektrische ZF-portaalas die wordt gebruikt in de e-ATA 18-250-22.000, de laatste leden van zijn elektrische productassortiment. De 7 meter lange e-ATA HYDROGEN, die in minder dan 12 minuten met waterstof kan worden gevuld, kan de hele dag dienst doen zonder dat er overdag moet worden bijgevuld.

De 12 meter lange e-ATA HYDROGEN heeft een milieuvriendelijke kooldioxide-airconditioner en een 100% emissievrije airconditioning. Daarnaast kunnen geavanceerde rijhulpsystemen zoals spiegelcameratechnologie, waarschuwing voor aanrijdingen aan de voorkant, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, dodehoekwaarschuwing, detectie van snelheidsbeperkingen en andere technologische functies ook worden geselecteerd als opties in e-ATA HYDROGEN.

e-ATA HYDROGEN biedt de bestuurder en passagiers een veilige reiservaring dankzij de hogedruktanks, kleppen waarmee het gas in geval van nood kan worden afgevoerd en hooggevoelige sensoren die het systeem automatisch sluiten.

e-ATA 12 HYDROGEN slaagt erin om zijn concurrenten een stap voor te zijn met zijn volledig lage vloer, flexibele stoelopstellingsopties, verschillende deurtypes en een bestuurderscockpit die voldoet aan de VDV-voorschriften, die de Duitse normen voor openbaar vervoer zijn.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen