YSK-proces tegen İmamoğlu uitgesteld tot 11 november

YSK-proces tegen Imamoglu uitgesteld tot november
YSK-proces tegen İmamoğlu uitgesteld tot 11 november

Burgemeester van de Metropolitan Municipality van Istanbul Ekrem İmamoğluHet proces waarin hij werd beschuldigd van het beledigen van leden van de Hoge Kiesraad (YSK) na de annulering van de verkiezingen van 31 maart 2019, met een gevangenisstraf van maximaal vier jaar en een maand, werd uitgesteld tot 11 november.

De hoorzitting werd bijgewoond door de plaatsvervangend voorzitter van de Republikeinse Volkspartij (CHP), plaatsvervangend Istanboel Engin Altay, plaatsvervangend CHP Mersin, Ali Mahir Basarir, plaatsvervangend voorzitter van de IYI-partij Bahadır Erdem, plaatsvervangend voorzitter van de IYI-partij IMM-groep, plaatsvervangend voorzitter Ibrahim Ozkan, IYI-partij, de provinciale voorzitter van Istanbul, Buğra Kavuncu, leden van meerdere partijen, De vertegenwoordiger van de niet-gouvernementele organisatie (NGO) keek naar de hoorzitting. Imamoglu nam niet deel aan de zaak.

Tijdens de laatste hoorzitting diende de advocaat van İmamoğlu een verzoekschrift in waarin stond dat YSK-leden niet klaagden. Het parket heeft tijd gevraagd om na de evaluatie van de betreffende nieuwbouw een nieuw advies in te dienen.

Advocaat Kemal Polat herinnerde eraan dat voormalig YSK-voorzitter Sadi Güven verklaarde dat hij geen klachten had in een interview dat hij aan een krant gaf. Polat heeft een petitie ingediend waarin staat dat vier slachtoffers, waaronder Güven, niet hebben geklaagd.

De officier van justitie heeft daarentegen tijd gevraagd om een ​​nieuw oordeel ten gronde op te stellen na evaluatie door het openbaar ministerie van het door hem aan de rechtbank overgelegde deskundigenrapport, waarvan hij verklaarde dat hij zijn oordeel in de laatste zitting had gegeven, maar dat de advocaat van de beklaagde verklaarde dat dit in het voordeel van zijn cliënt zou kunnen zijn.

De advocaten van İmamoglu hadden bij de rechtbank om weigering verzocht. De rechtbank verklaarde dat er geen situatie was die twijfel zou doen rijzen over de onpartijdigheid van de rechter, dat deze methode werd gebruikt omdat hun eisen werden afgewezen, en dat het bedoeld was om het proces te verlengen, en besloot het verzoek tot weigering van de advocaat van de beklaagde af te wijzen .

CHP Istanbul Provinciale Voorzitter Canan Kaftancıoğlu, op Twitter: “Onze İBB President Ekrem İmamoğlu Hij riep de mensen van Istanbul naar het Anatolische gerechtsgebouw en zei: “16 miljoen Istanbulieten staan ​​samen met hem terecht.

Na het telefoontje werd vernomen dat het Kartal District-gouvernement een verbod op ontmoetingen had opgelegd met goedkeuring van het Gouverneursbureau van Istanbul.

De zaak, die vandaag werd behandeld bij de Anatolische 7e Strafhof van Eerste Aanleg, werd verdaagd tot 11 november.

WAT IS ER GEBEURD?

İBB-voorzitter İmamoğlu, met een marge van 13 duizend stemmen. kazanEr werd een aanklacht opgesteld voor het naar verluidt beledigen van de president en leden van de YSK in de persverklaring die hij aflegde nadat de verkiezingen van 31 maart 2019 waren afgelast. In de door het Anatolische Openbaar Ministerie opgestelde aanklacht staat dat 11 mensen, onder wie de gepensioneerde YSK-voorzitter Sadi Güven, die op dat moment bij de Hoge Verkiezingscommissie werkte, het slachtoffer waren.

In de aanklacht werden Imamoglu's gevangenisstraf van 1 jaar, 3 maanden, 15 dagen, 4 jaar en 1 maand, en de ontneming van zijn recht om te kiezen en gekozen te worden, geëist voor de misdaad van "openlijk beledigen van ambtenaren die als raad werken vanwege tot hun taak".

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen