Heeft de FED haar rentebesluit aangekondigd? FED Qaiz-beslissing Wat is er gebeurd, hoeveel het heeft opgebracht?

Heeft de FED haar rentebesluit aangekondigd, wat is er gebeurd, hoeveel heeft het opgebracht?
Heeft de FED haar rentebesluit aangekondigd?

De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) verhoogde vandaag de rente met 75 basispunten. Zo verhoogde de baas van de dollar de rente tot 3,25%. Na de beslissing was er fluctuatie in de markt. Zo verhoogde de Fed de rente voor de derde keer op rij met 75 basispunten. De markt verwachtte een stijging van 80 procent van 75 basispunten. Er was een kans van 100 procent op een stijging van 20 basispunten.

De gemiddelde renteverwachting van Fed-functionarissen was 2022 procent voor eind 4,4, 2023 procent voor eind 4,6, 2024 procent voor eind 3,9 en 2025 procent voor 2,9.

De beslissing werd aanvankelijk als een "valk" in de markt beoordeeld en de eerste reactie op de aandelenmarkt was negatief, maar de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell werd beoordeeld als een "duif".

Het volgende tariefbesluit wordt op 2 november bekendgemaakt na de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC). Op 14 december wordt het laatste rentebesluit van het jaar bekendgemaakt.

Powell benadrukte dat het vertragen van de economie om de inflatie te verminderen burgers kan schaden als gevolg van de stijgende werkloosheid, maar het uitstellen van prijsstabiliteit zou pijnlijker zijn.

Hoewel het besluit om de rente met 75 basispunten te verhogen unaniem was in het FOMC, wees de puntgrafiek op een 4,25-10 meerderheid die dit jaar boven de 9 procent wil gaan, wat aantoont dat een vierde opeenvolgende stijging van 75 basispunten in november mogelijk is.

DE MARKT IS GEOPEND

Na het besluit en de toespraak van Powell fluctueerde de markt. Terwijl de US-dollar aanvankelijk sterker werd, daalde hij licht met de toespraak van Powell. De euro/dollar-pariteit begon weer te stijgen na een daling tot 0,9813. De 111,57-jarige piek werd hernieuwd met 20 in de dollarindex, maar daarna werd een daling waargenomen.

Na het besluit daalde de 2-jaarsrente op Amerikaanse obligaties tot boven de 4,11 procent.

Dollar/TL, waar de publieke controle hoog is, liet na de beslissing een beperkte stijging zien tot 18,33.

Het ounce goud, dat vóór de beslissing $ 1670 was, steeg tot $ 1660 nadat hij na de beslissing onder $ 1686 was gedaald. Gram goud steeg tot 978 TL na een daling tot 993 TL.

Na het besluit fluctueerde ook de vatprijs van Brent-olie. Olie, die eerst daalde tot $ 89, steeg weer naar $ 91.

In de VS daalde de S&P 500-index op de aandelenmarkt eerst na de beslissing, maar begon daarna te stijgen.

GROEIVERWACHTING UITGEVALLEN

Ook de daling van de groeiverwachtingen van de Fed trok de aandacht. De bbp-groeiverwachting is verlaagd van 2022 procent naar 1,7 procent voor 0,2, van 2023 procent naar 1,7 procent voor 1,2 en van 2024 procent naar 1,9 procent voor 1,7. De verwachting hiervoor was 2025 procent.

De verwachting van de Fed is ook gestegen van 2022 procent naar 3,7 procent voor 3,8, van 2023 procent naar 3,9 procent voor 4,4 en van 2024 procent naar 4,1 procent voor 4,4. e is opgewaardeerd. De verwachting van de werkloosheid voor 2025 was 4,2 procent, de verwachting van de langdurige werkloosheid was 4,0 procent.

DE DOLLAR HEEFT VANDAAG HOGE 20 JAAR

De consumenteninflatie in de VS in augustus was 8,3 procent op jaarbasis, boven verwachting, en na deze gegevens nam de verwachting toe dat de Fed de agressieve renteverhogingen zou voortzetten.

Vandaag, net voor de beslissing, bereikte het rendement op tweejarige Amerikaanse staatsobligaties voor het eerst na 2 2007 procent, en de dollarindex, die de waarde van de dollar ten opzichte van andere belangrijke valuta's meet, overschreed 4 en bereikte het hoogtepunt van 111 jaar.

BERICHTEN VAN DE FED-PRESIDENT

De koppen in de verklaring van Fed-voorzitter Jerome Powell zijn als volgt:

* We zijn vastbesloten om de inflatie naar onze doelstelling van 2 procent te brengen. Zonder prijsstabiliteit is de economie voor niemand nutteloos.

* De Amerikaanse economie vertraagde. Er was een daling van het besteedbaar inkomen. De vastgoedsector vertraagde met hoge hypotheekrentes.

* De arbeidsmarkt bleef ongelooflijk krap. We zien dat de werkgelegenheidsgroei sterk blijft.

* De inflatie ligt ruim boven onze doelstelling van 2 procent. De prijsdruk is te groot. Hoewel de benzineprijzen de afgelopen maanden wat zijn teruggekomen, zijn ze veel hoger dan vorig jaar. De inflatierisico's zijn aan de positieve kant. Het zal nodig zijn om door te gaan met tariefverhogingen.

* De renteverhogingen blijven afhankelijk van binnenkomende gegevens. Op een gegeven moment zal het gepast zijn om het tempo van de stijging van de rentetarieven te vertragen. Het is zeer waarschijnlijk dat we nog een tijdje een terughoudend beleid nodig zullen hebben.

* We zijn vastbesloten om de inflatie op 2 procent te brengen. Het FOMC zet zich sterk in om de inflatie terug te dringen en we blijven de rente verhogen totdat we klaar zijn. We zullen er alles aan doen om de doelstellingen van de Fed te halen. We zullen doorgaan met het verkrappen van het monetaire beleid totdat we zeker weten dat we klaar zijn.

* Het zal een uitdaging zijn om de prijsstabiliteit te herstellen en tegelijkertijd een zachte landing te realiseren. Niemand weet of het beleidspad van de Fed tot een recessie zal leiden.

* Het niet terugdringen van de inflatie brengt echter veel meer pijn met zich mee.

* De Fed is op dit moment niet van plan haar balansplannen te wijzigen.

* De FOMC divergeerde voor de rest van het jaar om de rente te verhogen met 100 basispunten en 125 basispunten. Nu willen we agressief handelen en vervolgens de rente stabiel houden totdat de inflatie daalt.

* Hoge rentetarieven, trage groei en een verslappende arbeidsmarkt zijn pijnlijk voor het publiek, maar niet zo pijnlijk als het niet herstellen van prijsstabiliteit.

* Er moet een correctie komen op de huizenmarkt die een terugkeer naar normale prijsgroei mogelijk maakt.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen