Jose Butron wordt Europees Motokors-kampioen

Jose Butron wordt Europees motorkampioen

In de finale van MXGP in Afyonkarahisar, waar de beste motorcrossers van de wereld strijden, is de Europese Motocross Kampioen van het seizoen 2022 bepaald. De Spanjaard Jose Butron van KTM werd kampioen, terwijl de Slowaak Tomas Kohut en Simon Jost van KTM de tweede en derde plaats deelden. De ranglijst van merken was KTM, Husquvana en Honda.

Jose Butron won de EMXOpen TURKIJE-etappe, terwijl Tomas Kohut en Michael Sandner de tweede en derde plaats deelden.

Jose Butron won de eerste race in EMXOpen TURKIJE en verklaarde zijn kampioenschap. De Slovaak Tomas Kohut en Simon Jost van KTM waren de andere twee namen op het podium.

De Oostenrijker Michael Sandner van KTM won vandaag de tweede race in EMXOpen TURKIJE, terwijl de Slowaak Tomas Kohut van KTM de tweede plaats behaalde. Jose Butron, die het seizoen als kampioen afsloot, pakte het podium vanaf de derde plaats.

Mustafa Çetin 8e, Batuhan Demiryol 9e, Ömer Uçum 11e, Şakir Şenkalaycı 12e, Eray Esentürk 15e, Mevlüt Kolay 16e, Volkan Özgürlek 17e, Burak nam deel aan de EMXOpen TURKIJE etappe uit Turkije. , Murat Başterzi 18e en Tuğrul Dursunkaya 19e.