Montreux Declaration-proces tegen gepensioneerde admiraals uitgesteld tot 7 oktober

Montro-aangiftezaak van gepensioneerde admiraals uitgesteld tot oktober
Verklaring van Montreux Proces tegen gepensioneerde admiraals uitgesteld tot 7 oktober

De zaak tegen 103 gepensioneerde admiraals die de verklaring ondertekenden die bekend staat als de "verklaring van de admiraals van Montreux" met een eis tot gevangenisstraf van maximaal 12 jaar, werd voortgezet.

104 gepensioneerde admiraals, die werden vervolgd voor het publiceren van een verklaring over de Conventie van Montreux, verschenen vandaag voor de derde keer voor de rechtbank. Sommige hangende beklaagden en hun advocaten woonden de hoorzitting bij van het 20e Hoge Strafhof van Ankara.

In de zaak die voor het 20e Hoge Strafhof van Ankara werd behandeld, verzocht de procureur met tijdelijke dienst om tijd om het advies voor te lezen, aangezien de hoofdaanklager verontschuldigd was. Omdat het verzoek passend was, heeft de rechtbank de zaak verdaagd tot 7 oktober 2020.

Wat is er gebeurd?

De door de gepensioneerde admiraals ondertekende verklaring werd op 4 april gepubliceerd, nadat de woorden van parlementsvoorzitter Mustafa Şentop over de Conventie van de Straat van Montreux en een foto van admiraal Mehmet Sarı, bevelhebber van de marinebevoorrading met een pet en een mantel, in de pers werden weerspiegeld.

Terwijl de regering een "coup/memorandum"-interpretatie van de verklaring maakte, verzetten sommige oppositiepartijen zich ertegen.

Het hoofd van de openbare aanklager van Ankara kondigde aan dat 5 verdachten werden vastgehouden in het kader van het onderzoek dat op 10 april werd gestart tegen de verklaring van de gepensioneerde admiraals, en dat 4 verdachten werden geïnformeerd om binnen 3 dagen bij de politie te solliciteren.

Een week voor de Montreux-verklaring kwamen 126 gepensioneerde diplomaten bijeen en gaven een verklaring af waarin ze zeiden: “Het zal leiden tot het verlies van de absolute soevereiniteit over de Zee van Marmara. Kanaal Istanbul moet worden verlaten”.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen