Adembenemende oefening op de luchthaven van Diyarbakir

Oefening op CBRN-incidenten op de luchthaven van Diyarbakir
Er werd een oefening gehouden op de luchthaven van Diyarbakir met betrekking tot CBRN-incidenten

Op de luchthaven van Diyarbakir is met medewerking van AFAD, DHM, politie, 112 Emergency Service de oefening van het scenario, dat er niet uitziet als een filmscène, met succes uitgevoerd met de gezamenlijke coördinatie voor de te nemen voorzorgsmaatregelen in CBRN ( chemische, biologische, radiologische nucleaire) incidenten.

De persoon, die psychische problemen heeft door het scenario in de oefening, besluit zijn dromen van kaping en beroemd worden te realiseren, die hij eerder dacht maar niet durfde te vervullen, beïnvloed door de film "Red skies" die hij zag. Hij zei tegen zijn jongere broer: 'Je zult me ​​morgen op al het nieuws zien. Je broer zal heel beroemd zijn”, terwijl hij hem stevig omhelst, het huis verlaat en naar de binnenlandse terminal van de luchthaven van Diyarbakir komt, trekt de persoon die probeert te passeren bij het eerste oproeppunt de aandacht van de verantwoordelijke officier. De persoon heeft een colafles van 1 liter in zijn hand en passeert nerveus het eerste meldpunt en na het inchecken gaat hij op weg naar het tweede meldpunt.

Maar hij komt een situatie tegen die hij nooit had verwacht en niet kon berekenen. De bewakers zeggen dat ze daar geen vloeistof kunnen krijgen, en de persoon die dit hoort raakt in paniek. De persoon, die nog meer in paniek raakt als de politieagent zich naar hem omdraait, vestigt alle aandacht op zichzelf als hij begint te rennen. Toen hij zag dat de mensen om hem heen naar hem keken, vluchtte de persoon door de colafles in zijn hand op de grond te gooien, en het veiligheids- en beveiligingspersoneel van de staatsluchthaven bracht de beveiligingsprocedures in de praktijk en begon de oefening met de stank die opkwam . Terwijl de persoon werd geneutraliseerd als gevolg van tussenkomst van de veiligheidstroepen, grepen Diyarbakır AFAD-teams in bij het gevaarlijke materiaal dat werd gegooid tegen de Chemisch Biologische Radiologische Nucleaire dreigingen.

In de oefening, 1 CBRN (Chemical Biological Radiological Nuclear) decontaminatietruck aangesloten bij het provinciale AFAD-directoraat van Diyarbakır, 1 licht zoek- en reddingsvoertuig, 2 luchthavenbrandweerwagens, 1 personeelstransportvoertuig, 1 ambulance, 38 van AFAD, 50 van de staatsluchthaven , Diyarbakır Provinciaal Veiligheidsdirectoraat Twintig officieren van T.R., 20 van particulier beveiligingspersoneel, 30 van reddings- en brandbestrijding in de lucht, en gezondheidspersoneel namen deel.

De situatie keerde terug naar normaal nadat de veiligheidsmaatregelen waren verhoogd en metingen en onderzoeken werden gedaan om te zien of er andere CBRN-dreigingen waren op de luchthaven en de dreiging werd geëlimineerd. De oefening, die door 168 mensen werd uitgevoerd en er niet uitzag als een filmscène, eindigde met succes.

 

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen