Alstom-trams in Cuenca vervoeren 19.000 passagiers per dag

Alstom-trams in Cuenca vervoeren dagelijks passagiers
Alstom-trams in Cuenca vervoeren 19.000 passagiers per dag

Alstom, de wereldleider in slimme en duurzame mobiliteit, viert twee jaar succesvolle exploitatie van zijn tram in Cuenca, Ecuador. Het systeem is officieel operationeel sinds 22 september 2019 en vervoert momenteel ongeveer 19.000 passagiers per dag. Volgens de gemeente Cuenca, die verantwoordelijk is voor de werking en het onderhoud van het systeem, is het doel om 40.000 dagelijkse passagiers te bereiken.

Het transportsysteem in Cuenca, waarvan de historische ommuurde stad in 1999 door UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard, is een nieuwe toeristische attractie geworden en wordt gebruikt door zowel lokale en buitenlandse toeristen als toeristen uit Cuenca.

Javier Díaz, Cuenca Tram Project Director voor Alstom, zei: "We zijn erg blij en trots op de succesvolle en ononderbroken werking van de Alstom-tram in Cuenca gedurende twee jaar, vooral wetende dat we bijdragen aan de slimme en duurzame mobiliteit van de stad . De gemeente biedt haar burgers veel voordelen door samen met onze klant een kwaliteitsproduct en -systeem te leveren.”

Alstom en zijn consortiumpartners zijn gecontracteerd om het complete systeem te ontwerpen, leveren, integreren en testen, inclusief 14 Alstom Citadis-trams, stroomvoorziening, magazijnapparatuur, telecommunicatie- en spoorwegsignaleringsapparatuur. In totaal zijn er 20.4 haltes langs het tramnet verspreid over 27 kilometer. De route loopt langs belangrijke locaties in Cuenca, zoals de El Arenal-markt, een druk commercieel centrum, het historische centrum, het busstation, de luchthaven Mariscal Lamar en het industriële park van de stad.

Elke unit van de Alstom Citadis tram is 33 meter lang en komt overeen met de nieuwe generatie van dit type modern, snel, stil, inclusief en CO2-arm vervoer. Elke Citadis-tram kan tot 215 personen vervoeren, waardoor drie bussen of het equivalent van 280 privévoertuigen moeten worden verplaatst. Dit, in combinatie met het feit dat het systeem een ​​elektrisch mobiliteitssysteem is, helpt de uitstoot van broeikasgassen en koolstofemissies te verminderen.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen