Alstom levert 20 volgende generatie Traxx DC3 elektrische locomotieven voor Italië

Alstom levert nieuwe generatie Traxx DC elektrische locomotief aan Italië
Alstom levert 20 volgende generatie Traxx DC3 elektrische locomotieven voor Italië

Alstom, de wereldleider in slimme en duurzame mobiliteit, zal in Italië 494 nieuwe generatie Traxx DC20 elektrische locomotieven met de naam E.3 leveren aan de toonaangevende nationale spoorwegmaatschappij Polo Mercitalia (Gruppo Ferrovie dello Stato). De levering van deze nieuwe units is gepland voor begin 2024 en zal binnen dat jaar worden voltooid.

Dit zijn 2017 extra eenheden onder het contract dat in december 20 door Mercitalia Rail is ondertekend. Alstom heeft al 40 Traxx DC3-locomotieven geleverd, die meer dan drie jaar geleden commercieel in gebruik zijn genomen. De locomotieven van de vloot zullen worden opgenomen in het volledige onderhoudsprogramma van Alstom Italia Service.

"Het innoveren van onze vloot van locomotieven en wagons is essentieel om het spoorvervoer duurzamer en efficiënter te maken", zegt Gianpiero Strisciuglio, CEO van Mercitalia Logistics. “We zijn van plan 10 wagons en meer dan 3.500 nieuwe generatie milieuvriendelijke elektrische en hybride locomotieven aan te schaffen, waaronder 20, over een periode van 300 jaar. Het verbindt het spoorvervoer rechtstreeks met andere vervoerswijzen en dringt rechtstreeks door in niet-geëlektrificeerde gebieden zoals inlandterminals en havens met een snelle stroomwissel.”

“We zijn enorm trots dat onze jarenlange klant en eerste investeerder in de Traxx DC3 krachtige elektrische locomotief, Polo Mercitalia, heeft besloten om deze aankoopoptie te implementeren voor nog eens 40 eenheden naast de 20 reeds geleverde eenheden. ”, zegt Michele Viale, Managing Director van Alstom Italië en voorzitter en CEO van Alstom Ferroviaria. "Deze aanvullende overeenkomst is een verder bewijs van het vertrouwen van onze klanten in onze Groep en in meer dan 90 verkochte Traxx DC160-producten, waarvan er ongeveer 3 op het Italiaanse spoorwegnet circuleren."

Traxx DC3 is de nieuwste generatie krachtige elektrische locomotieven die de efficiëntie maximaliseren, onderhoudsinterventies minimaliseren en een hoger laadvermogen en tractiecapaciteit bieden met een lager energieverbruik. De Traxx DC3 locomotief maakt deel uit van het Traxx 3 platform, de modernste vierassige locomotief van Europa. De afgelopen 20 jaar waren er in Europa meer dan 20 Traxx-locomotieven met homologatie in 2400 landen, met een totale afstand van meer dan 300 miljoen km per jaar.

Alle Traxx DC3-locomotieven die voor de Italiaanse markt zijn ontworpen, worden geproduceerd in de fabriek van Alstom in Vado Ligure. Met meer dan honderd jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van locomotieven, waaronder de nieuwste generatie Traxx elektrische locomotieven, is de faciliteit de productie- en onderhoudshub voor rollend materieel en subsystemen. Een historische locatie waar momenteel meer dan 400 werknemers de nieuwste generatie elektrische Traxx-locomotieven produceren, evenals grote revisies van tractie-eenheden.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen