Akkuyu Kerncentrale 2e Power Unit Reactor Drukvat Geïnstalleerd

Reaktor-drukvat van Akkuyu-kerncentrale opgericht
Akkuyu Kerncentrale 2e Power Unit Reactor Drukvat Geïnstalleerd

Bij Akkuyu Nuclear Power Plant (NGS) is de reactordrukvatinstallatie van de 2e power unit, een van de hoofdfasen, voltooid.

Het reactordrukvat, dat eind december 2021 over zee aan de Akkuyu NPP-bouwplaats werd geleverd, werd vanuit de tijdelijke opslagruimte voor apparatuur naar de installatielocatie verplaatst, waar het vóór installatie enkele inspecties onderging. Het reactorvat werd op zijn plaats op de reactorschacht gemonteerd met behulp van een Liebherr LR 13000 rupskraan. Het installatieproces duurde ongeveer 6 uur.

Akkuyu Nuclear Inc. Sergey Butckikh, eerste plaatsvervangend algemeen directeur en NGS-bouwdirecteur, zei in een verklaring over het onderwerp: "De montage van het reactorvat van de 2e eenheid is een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar in het veld. Ik wil graag de aandacht vestigen op het onberispelijke werk van de montageploeg en de operators van hijsapparatuur. De montage van de container vereist de precisie van een chirurg. Want de maximaal toelaatbare horizontale afwijking mag niet groter zijn dan een tiende van een millimeter. Proficiat aan het voltallige montageteam, kraanmachinisten en andere experts voor de succesvolle voltooiing van de montage van het reactordrukvat van de 2e unit”.

In de vorige fasen van de constructie van het reactorgebouw van de 2e eenheid werd de kernhouder geïnstalleerd, werden de steun- en drukbalken gebetonneerd en werd de droge omhulling en thermische isolatie van het cilindrische deel van het reactordrukvat gemaakt. Vlak voor de montage van het reactordrukvat werd de steunring gemonteerd die de belangrijkste gewichtsbelasting van het vat draagt.

Inspecties met betrekking tot de installatie van het reactordrukvat werden uitgevoerd door een commissie bestaande uit experts van de fabrikant van het reactordrukvat, evenals een onafhankelijk inspectiebureau en de Turkse Nucleaire Regelgevende Autoriteit (NDK).

Het reactordrukvat, de belangrijkste uitrusting van de kerncentrale, bevat ook de kern die nodig is tijdens de exploitatiefase van de centrale. Kernbrandstof en structurele elementen worden in de kern geplaatst voor nucleaire reactie en overdracht van warmte-energie naar de koeler. Het reactordrukvat, een verticaal cilindrisch vat met een gewicht van 343,2 ton, heeft een hoogte van 11,45 meter en een diameter van 5,6 meter.

De productie van het reactordrukvat voor de 2e eenheid van Akkuyu NPP begon in maart 2019. Tijdens het productieproces zijn veel tests uitgevoerd, waaronder hydrotesten, evenals regelapparatuur met apparaten in het vat. Als resultaat van de tests heeft een speciale commissie de overeenstemming met alle ontwerpparameters en de hoge kwaliteit van het product bevestigd.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen