President Soyer legt Buca Metro Investment uit: 'We overwinnen alle moeilijkheden'

President Soyer legde uit dat Buca Metro Investment we alle moeilijkheden hebben overwonnen
President Soyer legt Buca Metro Investment uit: 'We hebben alle moeilijkheden overwonnen'

İzmir Metropolitan Municipality en Local Government Policy Development Association organiseerden een panel met de titel "Alternatieve financieringsmodellen en effectief beheer van hulpbronnen in lokale overheden". Voormalig burgemeester van Ankara, Murat Karayalçın, nam ook deel aan het panel. Tunç Soyer“Tot nu toe zijn we veel obstakels tegengekomen die je wel en niet kent. Gemeenschappelijke geest, wetenschap en geweten leidden ons. En we hebben dat allemaal overwonnen", zei hij.

De Metropolitan Municipality van İzmir organiseerde een panel over "Alternatieve financieringsmodellen en effectief beheer van hulpbronnen in lokale overheden" met de Local Government Policy Development Association. Burgemeester van Izmir Metropolitan Municipality woonde het panel bij in de historische kolengasfabriek. Tunç Soyer, Republikeinse Volkspartij (CHP) İzmir Plaatsvervangend Kamil Okyay Sındır, CHP-partijvergaderingslid (PM) Rıfat Nalbantoğlu, voormalig voorzitter van de Sociaal-Democratische Populistische Partij (SHP) en voormalig burgemeester van Ankara, Murat Karayalçın, voormalig burgemeester van Lüleburgaz, Emin Halebak, beleidsontwikkeling voor lokale overheden Verenigingsvoorzitter Özer Doğan, bestuurders van politieke partijen, vakbondsvertegenwoordigers, niet-gouvernementele organisaties en burgers waren aanwezig.

Buca Metro legde zijn investering uit

Het werd gemodereerd door de vice-voorzitter van de New Generation Village Institutes Association, Dr. Voorzitter van het panel van Semiha Özalp Günal Tunç SoyerHij zei dat omdat de grootstedelijke gemeente jarenlang op eigen benen moest staan, de gemeentelijke bureaucratie een grote vaardigheid toonde in het vinden van externe middelen. Burgemeester Soyer, verwijzend naar de Buca Metro als voorbeeld, zei: “Buca Metro is misschien wel de grootste investering in de geschiedenis van İzmir. We creëerden een financieringsbron van 490 miljoen euro. We vormden een consortium met 5 internationale banken. We hebben een financieringsbron gevonden met een looptijd van 3,2 jaar met een aflossingsvrije periode van 4 jaar tegen 12 rente. Dit betekent: Als je de treinen aan de kant laat, kun je de hele Buca Metro financieren, die 13,5 kilometer lang is en uit 11 stations bestaat. Dit is een van de meest winstgevende projecten ter wereld”, zei hij.

“We hebben een omzetprognose van 45 miljoen euro per jaar”

Burgemeester Soyer zei dat normaal gesproken de afschrijvingsperiode van metrolijnen 30 jaar is, maar Buca Subway zal zichzelf in minder dan de helft daarvan terugbetalen. Bouwperiode is 4 jaar. Aangezien er binnen 4 jaar geen financieringsprobleem is en we de constructie zullen voltooien met de syndicatielening die we hebben gevonden, begint de terugverdientijd wanneer de faciliteit in gebruik wordt genomen. Wanneer de periode van 4 jaar is verstreken en de metro begint te rijden, begint het bedrijf zichzelf terug te betalen. We hebben een omzetprognose van 45 miljoen euro per jaar. We zijn van plan om 400 mensen te vervoeren", zei hij.

“We hebben alle moeilijkheden overwonnen”

Burgemeester Soyer verklaarde dat Buca Metro de eerste metrolijn zal zijn die İzmir verticaal doorsnijdt en zei: “Buca is het meest dichtbevolkte district van İzmir. Als je 400 duizend mensen vervoert, begin je de schuld terug te betalen met 45 miljoen euro. İzmir zal een zelfbetalende investering hebben gewonnen zonder een cent uit iemands zak, en het zal het grootste project in zijn geschiedenis hebben geïmplementeerd. We zijn er trots op en trots op. Totdat we op dit punt kwamen, kwamen we veel obstakels tegen die je kent en niet kent. Maar gelukkig hebben ons gezond verstand, de wetenschap en het geweten ons geleid en hebben we ze allemaal overwonnen.”

Lof van Karayalçın tot Soyer

Murat Karayalçın, die tussen 1989-1993 burgemeester was van de grootstedelijke gemeente Ankara en in het verleden vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken was, evenals het algemene voorzitterschap van de SHP, verklaarde dat wanneer gemeentelijke investeringen werden genoemd in de voorgaande jaren dacht men alleen aan investeringen in infrastructuur en zei: “Nu hebben gemeenten in andere sectoren ook een heel serieuze rol te spelen. We zien jullie investeren. Ik heb vernomen dat Izmir Metropolitan Municipality binnenkort belangrijke investeringen in melkverwerking en vleesverwerking in gebruik zal nemen. Hier wordt dagelijks 100 ton rauwe melk verwerkt.”

Murat Karayalçın verklaarde ook dat İzmir Metropolitan Municipality een instelling is die kan profiteren van geldmarkten zonder dat er extra onderpand nodig is door de hoogste rating te krijgen van Fitch Ratings, het International Credit Rating Agency, en zei: “Dit is de grootste prestatie van İzmir Metropolitan Gemeente. Onze burgemeester van de grootstedelijke gemeente Izmir is een van de leidende namen van de nieuwe generatie gemeente”.

“Ik dank Izmir”

Voormalig burgemeester van Lüleburgaz, Emin Halebak, begon zijn toespraak met een verwijzing naar de viering van de 100ste verjaardag van de bevrijding van İzmir en zei: “İzmir is de stad die hoop doet ontbranden met de eerste kogel. Op 9 september werd niet alleen Izmir maar het hele land gered. Na 100 jaar was onze hoop weer aan het vervagen, maar dankzij jou groeide het. Bedankt Izmir. We hebben met tranen in onze ogen gekeken."

“De steun van lokale overheden is belangrijk”

Vice-voorzitter van de New Generation Village Institutes Association, Dr. Semiha Özalp Günal verklaarde ook dat de armoede in het land toeneemt en zei: “We moeten oplossingen vinden voor deze problemen. Lokale overheden zijn onze grootste supporters als we hier oplossingen voor vinden", zei hij. Özer Doğan, voorzitter van de Local Government Policy Development Association, zei dat gemeenten veel problemen hebben en dat ze proberen deze problemen op te lossen.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen