Volledig elektrische Citroën Oli biedt een plezierige benadering van individuele mobiliteit

Volledig elektrische Citroën Oli biedt een plezierige benadering van individuele mobiliteit
Volledig elektrische Citroën Oli biedt een plezierige benadering van individuele mobiliteit

Onder het motto van toegankelijke elektrische mobiliteit voor iedereen, wil Citroën zijn succes met Ami met oli voortzetten. Samen met oli bouwt Citroën voort op de innovatieve Ami om vervoer leuk, betaalbaar, milieuvriendelijk en veelzijdig te maken. Met zijn verminderde gewicht en verbeterde structuur is oli ontworpen met gerecyclede en recyclebare materialen. Met het streven naar de "best in class" levenscyclusanalyse voor zijn toegankelijkheid, duurzaamheid en levensduur, streeft oli naar het bereiken van het streefgewicht van 400 kg voor een bereik van 1000 km. Een gemiddeld verbruik van 10 kWh/100 km, maximale snelheid van 110 km/h en opladen van 23% naar 20% in ongeveer 80 minuten plaatst oli op een heel andere plaats in de wereld van elektrische voertuigen.

Citroën onthult met zijn nieuwe modellen zijn visie om het toonaangevende merk van betaalbaar persoonlijk vervoer van de toekomst te zijn. Het succes van Ami vormt de aanzet voor de nieuwe olie. De innovatieve Ami toont de moed om dingen anders te doen om te voldoen aan de belofte van Citroën om volledig elektrisch vervoer voor iedereen beschikbaar te maken. Het merk herdefinieert branchetrends voor zwaardere, complexere en duurdere elektrische auto's met oli, een verbluffend en innovatief 'wiellab' voor gezinsvervoer.

Citroën CEO Vincent Cobée merkte op: “We noemden dit project 'oli' als een groet aan Ami. Omdat het heel goed samenvat waar de tool op mikt. "Het is eens te meer het bewijs dat Citroën alle mensen op ongebruikelijke, verantwoorde en lonende manieren volledig elektrische mobiliteit kan bieden." Vincent Cobée legde uit waarom dit het juiste moment was voor oli: “Er zijn drie conflicten in de samenleving tegelijk. Ten eerste de waarde van mobiliteit en afhankelijkheid van mobiliteit. Ten tweede, economische beperkingen en onzekerheid over hulpbronnen. Ten derde het groeiende verlangen naar een verantwoorde en goede toekomst. Consumenten voelen dat het tijdperk van overvloed ten einde loopt. Strengere regelgeving en stijgende kosten beperken onze handelingsvrijheid. Bovendien maakt het groeiende bewustzijn van de noodzaak om de inspanningen om klimaatverandering te voorkomen te versnellen ons milieubewuster en begripvoller.” Cobée vervolgt: “In het midden van de jaren 70 woog de gemiddelde gezinsauto ongeveer 800 kg, 3,7 m lang en 1,6 m. breedte. De equivalente auto's van vandaag zijn minstens 4,3 m lang en 1,8 m breed en wegen 1200 kg. Sommige bereiken 2500 kg. Deze stijging is mede het gevolg van wettelijke en veiligheidseisen. Maar als de trend zich voortzet en we 95% van deze voertuigen elke dag geparkeerd houden en 80% van de tijd alleen reist, zal het conflict tussen de noodzaak om onze planeet te beschermen en de belofte van toekomstig duurzaam, elektrisch vervoer niet verdwijnen eenvoudig op te lossen. Citroën is van mening dat de overstap naar elektrisch geen dwang mag zijn, dat milieu-gevoeligheid het vervoer niet mag beperken en dat het leven met de auto geen straf mag worden. We moeten trends ombuigen door voertuigen lichter en goedkoper te maken en creatieve manieren vinden om het gebruik te maximaliseren. Anders hebben gezinnen mogelijk geen toegang tot de vrijheid van vervoer, aangezien volledig elektrische voertuigen de enige mogelijke optie worden. oli is een optimistische oplossing voor deze tegenstrijdigheid die Citroën heeft gepresenteerd”, zei hij.

Een innovatieve benadering van toekomstig gezinsvervoer

Citroën vindt dat het tijd is om te 'stoppen' met de trend van hyperbool en kosten en in plaats daarvan te focussen op het creëren van voertuigen die lichter, minder complex en echt betaalbaar zijn, maar tegelijkertijd creatief en schoon. Elektrisch aangedreven en volledig elektrische modellen zoals de ë-C4 en de nieuwe ë-C4-X of ë-Berlingo en ë-SpaceTourer bieden toegang tot het comfort, het karakter en de elektrische aandrijfvoordelen die consumenten van Citroën gewend zijn, terwijl de buitengewone Ami was een belangrijke stap in die richting.

Met oli demonstreert Citroën een innovatieve benadering van toekomstig gezinsvervoer. Het merk heroverweegt elk detail om middelen en materialen te verminderen om voertuigen te maken met een behoorlijke actieradius, verbeterde veelzijdigheid en betaalbare aankopen.

Doel: Beste levenscyclusanalyse

Oli onderscheidt zich als een gezinsauto die duurzaamheid voorop stelt. Het voertuig demonstreert de best-in-class Life Cycle Assessment (LCA) voor optimaal gebruik van lichtgewicht en gerecyclede materialen, duurzame productieprocessen, duurzaamheid voor een lange levensduur en recycling aan het einde van de levensduur.

Door het aantal onderdelen en componenten slim te verminderen, met de lichtste en meest verantwoorde materialen, wordt de complexiteit geminimaliseerd, terwijl de veelzijdigheid en functionaliteit toenemen. Dit resulteert in een auto die qua design en bruikbaarheid zeer aantrekkelijk is, maar ook veel zuiniger, zeer betaalbaar en minder complex is.

Aandacht voor detail is overal zichtbaar. Fauteuils trekken bijvoorbeeld de aandacht met hun eenvoudigste vorm. Er worden 80% minder onderdelen gebruikt in vergelijking met een traditionele stoel. Gemaakt van gerecyclede materialen en een slim ontwerp van de rugleuning van mesh, verbetert het het natuurlijke licht in de cabine. Bovendien is het een van de meest opmerkelijke functies dat het kan worden bijgewerkt of gepersonaliseerd volgens de smaak van de gebruiker. Het is een win-winsituatie omdat ze verantwoordelijk en duurzaam zijn omdat het voertuiggewicht wordt verlaagd en de verbeterde cabinesfeer een positief effect heeft op het passagierscomfort.

Lichter, meer technologisch en een groter rijbereik

Citroën Oli daagt zijn concurrenten uit op het gebied van het bereik en de efficiëntie van elektrische voertuigen op batterijen, wat aantoont dat elektrische voertuigen verder kunnen, langer meegaan, veelzijdiger zijn en minder kosten.

Hoewel het er stevig uitziet, is de oli niet zwaar of omvangrijk. Het beoogde voertuiggewicht van ongeveer 1000 kg maakt hem lichter dan de meeste vergelijkbare compacte SUV's. Als gevolg hiervan heeft de volledig elektrische aandrijflijn slechts een 400 kWh-batterij nodig voor een doelbereik van maximaal 40 km. De topsnelheid is begrensd op 110 km/u om de efficiëntie te maximaliseren. Een uitstekend verbruik van 10 kWh/100 km is realistisch en opladen van 20% naar 80% duurt slechts 23 minuten.

langdurige vriendschap

Citroën Oli is ontworpen om de levensduur en duurzaamheid te maximaliseren. Het huis kan dus meerdere eigenaren hebben en een langere actieve levenscyclus. Het kan worden overgedragen aan meer dan één eigenaar als "nieuw" met zijn eenvoudige oplossing voor reparatie, vernieuwing, update en personalisatie, of het kan binnen het gezin worden overgedragen en vele jaren worden gebruikt.

Citroën onthult een nieuw programma van 'CITIZEN by Citroën'-diensten en -ervaringen, allemaal in Oli. Het doel is om het gevoel van 'zen' elektrische Citroën-gebruikers te vergroten wanneer ze voertuigen integreren in hun leven en gezin.

Handige reisgenoot

Het ideale voertuig om verbinding te maken met de natuur en ecologie, Citroën oli is ook een goede reisgenoot. Een handige metgezel die mensen helpt het leven ten volle te leven, zelfs als ze niet onderweg zijn. Een toevluchtsoord vrij van nieuwe technologieën, zelfs een familielid om van te genieten. "In plaats van het huis waarin ze wonen of de auto waarin ze rijden, zien mensen steeds meer hun ecologische voetafdruk, wie ze zijn en hoe ze leven, als een positieve uitdrukking van zichzelf en hun persoonlijkheid", zegt Anne Laliron, Head of Advanced Product and Transportation. Oplossingen bij Citroën. We geloven dat oli hen zal inspireren om dingen anders te doen om het leven te vereenvoudigen en van het leven te genieten terwijl het wordt verminderd.” Citroën heeft een erfenis van het uitvinden van levensstijlen die mensen verbinden met hun voertuigen. De nieuwe generatie gebruikers kan nog creatiever zijn in het leven met de onorthodoxe Ami. oli's optimistische geest zou mogelijk hetzelfde kunnen doen.

elektrische levensstijl

Als een emissievrij vervoermiddel kan Oli een elektrische levensstijl mogelijk maken die zijn capaciteit te boven gaat, terwijl het als nuttig elektrisch voertuig naadloos past in het elektrische ecosysteem van de gebruiker, van zonnepanelen tot de algemene elektriciteitsbehoeften van het huis. Het kan bijvoorbeeld overtollige energie opwekken die indien nodig kan worden teruggevoerd naar het net. Of hij kan bij stroomuitval voorzien in de elektriciteitsbehoefte van de consument.

Met zijn slimme "Vehicle to Grid" (V2G)-functie heeft een voertuig als oli het potentieel om geld te besparen voor de eigenaar door overtollige energie van zonnepanelen thuis op te slaan. Naast het terug verkopen aan energieleveranciers, helpt het ook bij het beheersen van stroomproblemen wanneer het net veel vraag heeft of stroomuitval.

Citroën Oli maakt het leven ook gemakkelijker wanneer u niet thuis bent, op het strand in de zomer of op een weekendkamp, ​​met zijn "Voertuig opladen" (V2L)-functie. Rekening houdend met zijn 40 kWh-batterij en 3,6 kW-stekkeruitgang (gelijk aan een huishoudelijk stopcontact van 230 V 16 ampère), kan de olie in theorie ongeveer 3000 uur lang een elektrisch apparaat van 12 W van stroom voorzien. oli biedt praktische en gebruiksvriendelijke functionaliteit, zowel op reis als thuis.

Ontwerpesthetiek ondersteund door functionaliteit

Oli heeft een opmerkelijk en ongewoon ontwerp. Met zijn slanke carrosserie van 4,20 m lang, 1,65 m hoog en 1,90 m breed onthult hij het uiterlijk van een compacte SUV. Het trotseren van conventionele olie, gezinslimousine, stadsreiziger, avonturenvoertuig, collega of zelfs een deel van het huis, inclusief het voeden van alledaagse apparaten, het leveren van energie in het geval van een stroomstoring of het bieden van een platform om ramen te reinigen.

Bij Oli is de esthetische benadering zorgvuldig overwogen om de functionaliteit en veelzijdigheid te versterken. Net als Ami hanteert oli een eenvoudige en intuïtieve benadering. Het onderscheidt zich door zijn kleuraccenten, heldere materialen en levendige patronen die de mogelijkheid bieden tot personalisatie.

De ontwerpers van Citroën wilden dat elk element van olie multifunctioneel zou zijn, waardoor het gewicht en de complexiteit werden verminderd door minder of geïntegreerde onderdelen te gebruiken en waar mogelijk gerecyclede of recyclebare materialen te gebruiken.

Veelzijdig platform

Hoewel de motorkap, kofferbak en het dak van een traditionele auto misschien het perfecte platform lijken om te helpen met huishoudelijke taken zoals het snoeien van bomen, zijn er maar weinig voertuigen gebouwd met deze mogelijkheid in gedachten. In oli is de situatie anders. De platte motorkap, het dak en de achterste zijpanelen werden gekozen om te voldoen aan de doelstellingen van een laag gewicht, hoge sterkte en maximale duurzaamheid en om het unieke silhouet van het voertuig te creëren.

Samen met BASF werden panelen ontwikkeld van gerecycleerd golfkarton, dat wordt omgevormd tot een honingraat-sandwichstructuur tussen glasvezelversterkingspanelen. Bedekt met een harde en getextureerde Elastocoat®-beschermlaag, meestal gebruikt op parkeerplaatsen of laadperrons, werd Elastoflex® gecoat met polyurethaanhars en geverfd met BASF RM Agilis®-verf op waterbasis. De panelen zijn zeer stijf, licht en sterk. Het is duurzaam genoeg voor een volwassene om op te staan ​​en 50 procent lichter dan een gelijkwaardige stalen plafondconstructie.

Het plafond kan verschillende toepassingen hebben, van het gebruik als ladder tot het monteren van een tent op een platform. Gemak wordt geboden zonder het extra gewicht of de kosten van exotische materialen. De veelzijdigheid van de lading is ook compromisloos. Dakdragers aan weerszijden van het dakpaneel maken het bevestigen van accessoires zoals fietsendragers en dakdragers mogelijk. Onder de motorkap bevinden zich opbergruimtes, waaronder vakken voor persoonlijke spullen en noodspullen, afgezien van oplaadkabels.

Horizontaal en verticaal ontmoeten

Het Citroën-team gebruikte het contrast van verticale en horizontale designelementen in het glas en de verlichtingsdetails om vlakke oppervlakken te creëren vanwege de bron, materiële doelen. Dankzij het verticale ontwerp van de voorruit wordt er zo min mogelijk glas gebruikt. Deze oplossing vermindert het gewicht en de complexiteit. Daarnaast helpt het de passagiers te beschermen tegen de effecten van de zon. Bovendien wordt geschat dat het bescheiden airconditioningsysteem van oli helpt de energiebehoefte met wel 17% te verminderen.

De Oli heeft een experimenteel "Aero Channel"-systeem tussen de voorkant van de motorkap en het platte bovenpaneel. Dit systeem blaast lucht tegen het glas en creëert een gordijneffect om de luchtstroom over het plafond te verzachten. Het voorruitframe is afgewerkt met een glanzende infraroodcoating. Citroën zal deze nieuwe kleur gebruiken in combinatie met zijn nieuwe merkidentiteit.

Het contrast tussen horizontaal en verticaal is ook zichtbaar in de zijpanelen en het glas. De voordeuren zetten het Ami-voorbeeld voort. Ook al zijn ze anders gemonteerd, beide zijden zijn hetzelfde. Ze zijn lichter, maar nog steeds stevig. Het is ook veel gemakkelijker te vervaardigen en te monteren. Ze besparen 20 procent in gewicht in vergelijking met een gezinshatchback. De helft van het aantal componenten is voldoende en met het verwijderen van de luidspreker, geluidsisolatie en elektrische bedrading wordt ongeveer 1,7 kg per deur bespaard.

Het buitendeurpaneel is eenvoudiger te installeren en maximaliseert de opbergruimte in het interieur. Sierlijke welvingen vloeien omhoog langs de zijkanten van het voertuig en lopen het dak op, boven de zijruit. Grote, horizontale ramen kantelen iets naar de grond om de effecten van de zon te verminderen. Handmatige, gebruiksvriendelijke "opklapbare" pantograafopeningen, vergelijkbaar met die van de Ami, zorgen voor frisse lucht in het interieur.

De smallere achterdeuren scharnieren vanaf de achterkant van het voertuig en gebruiken verticaal glas om de achterpassagiers meer licht en zicht te geven. De vormverandering tussen de voor- en achterdeuren bood ook de mogelijkheid om een ​​passieve luchtinlaat toe te voegen die zorgt voor ventilatie voor de passagiers op de achterbank. Brede deuren vergemakkelijken de toegang tot de cabine.

De voor- en achterverlichtingsmodules zijn ook vrij eenvoudig. Maar het past wel het contrast toe tussen twee hoogst originele horizontale lijnen en een verticale doorsnede. Deze applicatie zal verder worden ontwikkeld als een onderscheidende Citroën-verlichtingssignatuur in toekomstige serieproductievoertuigen.

Innovatieve bagage

In plaats van de gebruikelijke koffer of hatchback biedt Oli een onverwachte, inspirerende oplossing in productdesign. Of het nu gaat om gedemonteerde meubels naar huis te dragen of voor het weekend, een board of daktent naar het strand biedt functionaliteit die aan alle eisen voldoet. De afzonderlijke hoofdsteunen achter kunnen naar het dak worden geklapt en de achterruit opent naar boven. Dit verlengt de lengte van het 994 mm brede uitneembare platte laadplatform van 679 mm naar 1050 mm.

Veelzijdigheid en installatiegemak zijn standaard. De achterklep klapt naar beneden en bij het verwijderen van de laadvloer ontstaat er een hoogte tot 582 mm tussen de voertuigvloer en de achterruit. Met het paneel op zijn plaats is er een handige en veilige bagageruimte met een hoogte van 330 mm eronder. Het afneembare laadplatform is licht en vlak. Het is ook gemaakt van hetzelfde gerecyclede materiaal als de motorkap en dakpanelen.

Slimme schuiven aan beide zijden van de vloer bieden de mogelijkheid om haken of accessoires te bevestigen. Daarnaast zijn er extra veilige opbergruimtes op de zijwanden.De slank ontworpen achterklep bestaat uit twee delen. Het is voorzien van een stalen paneel met een centrale plaatuitsparing. Er is nog een sectie over. In dit gedeelte staat het bericht "Niets beweegt ons zoals Citroën", dat door iedereen achter en de bestuurder in de achteruitkijkspiegel kan worden gezien.

Nieuw maar bekend logo

Door via de achterklep een belangrijke boodschap over te brengen aan autoliefhebbers, draagt ​​oli met trots de nieuwe Citroën-identiteit, voortbouwend op het diepgewortelde technische erfgoed van Citroën.

Het nieuwe 'zwevende' logo vormt een aanvulling op dit thema, terwijl de ontwerptaal van oli een contrast vormt tussen horizontaal en verticaal en rond en plat om functionaliteit, technische competentie en slim industrieel ontwerp te suggereren. Het horizontaal geplaatste deel van het logo, dat de nadruk legt op techniek en technische efficiëntie, symboliseert de toewijding van het merk aan het comfort van zijn fans.

Het nieuwe logo roept opzettelijk het originele logo van het bedrijf uit 1919 op en herinterpreteert het voor toekomstige Citroën-modellen. Het is de bedoeling dat de merkidentiteit in toekomstige producten wordt gebruikt, naast de bedrijfsstructuur van Citroën en geautoriseerde dealers.

Levensduur banden tot 500.000 kilometer

Een van de belangrijkste elementen bij het maximaliseren van het gebruik van duurzame materialen, het verhogen van de duurzaamheid en het verlagen van de kosten zijn wielen en banden. De 20-inch wiel- en bandcombinatie die in de olie wordt gebruikt, biedt een hoge mate van efficiëntie. De banden zijn ontwikkeld in samenwerking met Goodyear. Het project toont ook een nieuw prototype van een hybride wiel.

All-aluminium wielen zijn duur en energie-intensief om te vervaardigen. Stalen wielen zijn zwaar. Daarom werd besloten om de twee te combineren. De resulterende hybride wielen zijn 15 procent lichter dan een gelijkwaardig stalen wiel en dragen bij aan een vermindering van het totale voertuiggewicht met 6 kg. Er zijn ook aanzienlijke ontwerpwinsten. Citroën werkt samen met Goodyear om de Eagle GO-conceptband te gebruiken. Het combineert duurzaamheid met een lange levensduur en slimme technologie om de conditie en conditie van de band te bewaken. Afgezien van zonnebloemolie en silica van rijstschil, is de loopvlakcompound gemaakt van duurzame of gerecyclede materialen, waaronder harsen van dennenbomen en volledig natuurlijk rubber, dat synthetisch rubber op petroleumbasis vervangt.

Goodyear heeft zich een ambitieus doel gesteld om een ​​levensduur van maximaal 11 km te bereiken voor de Eagle GO-conceptband, dankzij het duurzame hergebruik van het karkas en de mogelijkheid om de profieldiepte van 500.000 mm tweemaal te vernieuwen gedurende de levensduur van de band. De band is ook uitgerust met Goodyear SightLine-technologie, die continu verschillende parameters bewaakt met de sensor.

Allround bescherming

Citroën oli is vrij veilig dankzij de harde buitenste plastic secties. Deze secties verminderen ook het aantal onderdelen, gebruiken verantwoorde materialen en verminderen het gewicht. Citroëns zakenpartner, Plastic Omnium, hielp bij het creëren van een 'monomateriaal' om het kenmerkende ontwerpelement van het merk te implementeren. Sterke maar lichtgewicht zijbescherming en 50% recyclebare bumpers gemaakt van polypropyleen dat 100% gerecycled materiaal bevat, hebben een aanpak die recycling vergemakkelijkt. Elke wielkast is bedekt met een sterke beschermer van gerecycled plastic met een horizontale bovenkant. Deze structuur weerspiegelt het contrastthema dat wordt gebruikt in de glas- en verlichtingsmodules.

Net als in het Ami-voorbeeld zijn de middelste delen van de bumpers voor en achter hetzelfde. Hieronder staan ​​driehoekige infrarood en sterke 'handvatten'. Deze kunnen worden gebruikt om een ​​ander voertuig of een grote steen van de weg te slepen. Zelfs oli's sterke witte BASF RM Agilis® verf op waterbasis is eco-actief met een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen (minder dan 250 g/ltr).

Het concept van interieurontwerp is hervormd

De ontwerpers gaven er de voorkeur aan buitengewoon te zijn bij het creëren van het interieur. Met grotere schermen, langere armleuningen, grote oppervlaktepanelen en comfortabelere stoelen schitteren de cabines van de voertuigen als sterren. Maar deze keuzes betekenen gewicht en kosten.

In plaats van een uitgebreid dashboard met meerdere displays en verborgen computers, heeft de oli een enkele symmetrische balk die over de breedte van het voertuig loopt. De stuurkolom en het wiel zijn aan één kant vastgezet. In het midden bevindt zich een smartphonedock en vijf schakelaars voor het airconditioningsysteem. Oli heeft slechts 34 stuks op dit gebied. Terwijl een vergelijkbare compacte hatchback van het gezinstype ongeveer 75 onderdelen op de voor- en middenconsole gebruikt.

De balk heeft een elektrische rail waarop accessoires via verschuifbare USB-aansluitingen kunnen worden bevestigd. Dit is ideaal voor het voeden van apparaten of het aansluiten van de koffiemachine terwijl u wacht tot de kinderen van school gaan. Twee ventilatiekanalen, één voor de bestuurder en passagier, maken het gebruik van een kleinere airconditioning mogelijk om de efficiëntie verder te verhogen en het gewicht te verminderen.

Achter en onder de balk bevindt zich een plank van BASF Elastollan®. Het feloranje, recyclebare 3D-geprinte opbergrek van thermoplastisch polyurethaan (TPU) is voorzien van flexibele kurken die voorwerpen zoals koffiekopjes of frisdrankblikjes op hun plaats houden.

Alle infotainment- en communicatiefuncties in de Oli zijn toegankelijk via de smartphone die in de gleuf op de balk wordt gestoken. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, worden telefooninformatie en apps gecombineerd met essentiële voertuiggegevens zoals snelheid en laadniveau. Informatie wordt weergegeven door het 'Smart Band'-systeem, dat over de breedte van het onderste frame van de voorruit uitsteekt.

Dezelfde benadering wordt gebruikt voor het audiosysteem in de auto. Cilindrische bluetooth-luidsprekers kunnen hier worden geplaatst om kwaliteitsgeluid te bieden voor het luisteren naar muziek onderweg. Door simpelweg het gebruikelijke geluidssysteem te elimineren, werd 250 g gewicht bespaard. Luidsprekers kunnen worden verwijderd. Zo kan het genieten van muziek doorgaan, waar deze ook geparkeerd staat. Luidsprekers kunnen aan rails buiten het voertuig worden gehangen. Dit betekent dat het genieten van de muziek ononderbroken doorgaat, of u nu buiten dineert of aan het feesten bent op het strand.

Op zoek naar verschillende oplossingen voor HMI-gebruik kwamen de ingenieurs van Citroën op het ongebruikelijke idee om een ​​professionele modulaire gamepad-joystick op het stuur van oli te monteren. Het voertuig heeft een roterende versnellingshendel op de stuurkolom voor automatische transmissiebediening. Samen met de geïntegreerde "start-stop"-knop bedienen kleinere hendels de koplampen en signalen van het voertuig.

Ruimte-efficiëntie

In plaats van volumineuze stoelen die het licht blokkeren en de cabine vullen, worden in oli ruimtebesparende stoelen gebruikt. Deze gebruiken 80% minder onderdelen dan een gelijkwaardige SUV-stoel. De knaloranje voorstoelen zijn gemaakt van sterke buizenframes. Deze zijn voorzien van kussens die volledig zijn bekleed met gerecycled polyesterweefsel. Uiteraard zijn de stoelen ook volledig recyclebaar.

De innovatieve 3D-geprinte mesh-rugleuningen hebben een geïntegreerde hoofdsteun en zijn geïnspireerd op modern kantoormeubilair. Dunne maar uiterst ondersteunende stoelen zijn comfortabel en stevig precies waar ze moeten zijn. Producten die in samenwerking met BASF worden geproduceerd, zijn gemaakt van lichtgewicht, volledig recyclebaar thermoplastisch polyurethaan (TPU). Ze zijn bedekt met een oranje materiaal om ze er aantrekkelijk uit te laten zien en aan te voelen. Rugleuningen van mesh dragen bij aan het comfort en gemak van de passagiers door het gevoel van ruimte en licht in het voertuig te versterken.

Passagiers op de achterbank kunnen het zichtbare buisframe van de rugleuning gebruiken om accessoires te monteren. Een kleine tablet met USB-voeding, haken voor het ophangen van tassen, een bekerhouder, een net voor tijdschriftenhouders of een klein dienblad voor kinderen om van snacks te genieten, maken bijvoorbeeld het leven in de cabine gemakkelijker.

In overeenstemming met de belofte van comfort van Citroën, zijn de voorstoelen aan de vloer bevestigd met recyclebare TPU-isolatieringen die oneffenheden en trillingen van het wegdek absorberen en de 'Progressive Hydraulic Cushions'-technologie van het merk weerspiegelen. De comfortabele individuele achterstoelen zijn gemaakt van vergelijkbare materialen en de rugleuningen kunnen worden neergeklapt om de bagageruimte uit te breiden. Ronde, aan het plafond gemonteerde TPU-hoofdsteunen zweven boven elke rugleuning en klappen indien nodig naar het plafond toe.

Aan weerszijden van het voertuig bevindt zich een verborgen opbergvak voor de EHBO-doos, die toegankelijk is onder de achterbank en met de achterdeuren open. Een opbergconsole vult de ruimte tussen de afzonderlijke achterstoelen. De oranje, recyclebare zachte 3D-geprinte TPU-constructie heeft flexibele 'paddenstoelen' om items stabiel te houden. BASF TPU-onderdelen die binnenshuis worden gebruikt, kunnen in bulk worden gerecycled. Dit is een goede stap op weg naar duurzaam monomateriaal als onderdeel van de Life Cycle Assessment.

De deuren zijn vrij van complexe en zware deurpanelen met schakelaars, armleuningen, luidsprekers en raambedieningen. In plaats daarvan maximaliseren de slanke panelen van oli de opslag terwijl ze comfort en gemakkelijk aan- en uittrekken bieden.

De vloer die de bruikbaarheid vergroot

In plaats van moeilijk schoon te maken tapijt heeft oli een Advanced Thermoplastic Polyurethane (E-TPU) vloerbedekking ontwikkeld met BASF. Zo flexibel als schuimrubber, maar lichter. Extreem flexibel en zeer slijtvast. De vloerbedekking kan worden gewijzigd indien een nieuwe kleur gewenst is.

De vloer is bedekt met een zeer flexibel en waterdicht materiaal. Het kan gemakkelijk worden gereinigd met een slang. Recyclebare TPU-afvoerpluggen in de vloer maken het gemakkelijk om zand en modder op het strand of na een vochtige junglewandeling op te ruimen.

Levenscyclus

Een belangrijk element van het Oli-verhaal is dat het is ontworpen om lang mee te gaan, om zijn eigen circulaire economie te creëren. Gereviseerde onderdelen, nieuwe decors of kleuren en zelfs onderdelen die in de loop van de tijd zijn verbeterd, zorgen ervoor dat het voertuig gemakkelijk en betaalbaar kan worden aangepast aan de volgende levens voor nieuwe eigenaren.

De totale eigendomskosten zijn laag. Wanneer een portier, koplamp of bumper moet worden vervangen, kan Citroën gerecyclede onderdelen kopen van andere voertuigen die niet meer kunnen worden onderhouden. In het algemeen geldt dat als een voertuig duurder is om te vervangen dan om een ​​nieuw te kopen, dat voertuig niet wordt vernieuwd. oli verandert dit begrip. Wanneer opknappen niet langer economisch is, verandert Citroën elke olie in een donor van gerecyclede onderdelen voor andere voertuigen die onderdelen nodig hebben, of stuurt andere onderdelen naar de algemene recycling.

een leidend licht

Volgens Vincent Cobée is de sleutel tot een gelukkige toekomst; Het gaat over hoe we uitgeven, kiezen, consumeren, bewegen en vervuilen. Het hangt af van het hervormen en aanpassen van onze manier van denken. “We worden geconfronteerd met de problemen die worden veroorzaakt door onze buitensporige consumptiegewoonten. En de auto-industrie is, net als elke andere industrie, niet vrijgesteld van dit proces. Citroën wil bewijzen dat er onorthodoxe manieren van veranderen zijn die niet saai of bestraffend zijn. Ami is hier een goed voorbeeld van en we zijn trots op haar succes. Als slimme oplossing laat ons 'laboratorium op wielen' Citroën oli zien hoe we de gezinnen van de toekomst kunnen inspireren. oli is opmerkelijk en ongebruikelijk. Bij Citroën begrijpen we dat u met een gewone houding niet onopgemerkt zult blijven. Citroën oli toont onze transportmissie: verantwoord, eenvoudig en betaalbaar voor uw dagelijks leven. Nog steeds ambitieus, wenselijk en plezierig. oli is onze leidraad voor de oplossing die u wilt hebben als het enige hulpmiddel dat uw gezin over tien jaar nodig heeft.”

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen