Cultureel erfgoed van de hoofdstad wordt boeken en korte films

Cultureel erfgoed van de hoofdstad wordt boeken en korte films
Cultureel erfgoed van de hoofdstad wordt boeken en korte films

ABB Department of Cultural and Natural Heritage zal boeken en korte films voorbereiden over de gebouwen en gebieden op de voorlopige lijst van UNESCO-werelderfgoed van Ankara. Studenten van Bilkent University, die het boek en de korte film zullen voorbereiden, bezochten de UNESCO-waarden van Ankara en kregen informatie over de sites.

De Metropolitan Municipality zet haar inspanningen voort om de gebieden met toeristisch potentieel van de hoofdstad op te sporen.

De afdeling Cultureel en Natuurlijk Erfgoed zal samen met de studenten van de Bilkent University Faculteit voor Schone Kunsten en Design boeken en films voorbereiden over de gebouwen en gebieden op de voorlopige lijst van UNESCO-werelderfgoed van Ankara.

BEZOEK DE WAARDEN

Voor het project, waar de voorbereidingen voor korte films en boeken aan de gang zijn, bezochten Bilkent University-studenten de werken in Ankara's UNESCO-waarden Hacı Bayram Veli-moskee, Arslanhane-moskee en Atatürk-boulevard en kregen informatie van de deskundige teams van de afdeling Cultureel en Natuurlijk Erfenis.

KORTE FILMS WORDEN VERTONEN OP ANKARA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Na de rondleiding gaf Bilkent University Dr. Andreas Treske en Yusuf Akçura zullen samen met zijn studenten korte films van 3 minuten maken. De films worden voor het eerst vertoond op het Ankara International Film Festival, dat in november plaatsvindt.

Korte films gemaakt door studenten van de Bilkent University Fine Arts and Design Faculteit zullen worden voorbereid in workshops die worden bijgewoond door regisseurs van het Ankara Film Festival-team.

ENGELS-TURKSE BOEK WORDT VOORBEREID

Het ministerie van Cultureel en Natuurlijk Erfgoed blijft werken aan een boek in de vorm van een catalogus die de korte geschiedenis beschrijft van de sites en structuren van Ankara die op de Werelderfgoedlijst staan. Het is de bedoeling dat het boek zowel in het Engels als in het Turks verschijnt.

Voorbereide werken; Het is de bedoeling om de culturele eigendommen op de 'tijdelijke lijst' te gebruiken voor de overgang naar de 'permanente lijst' tijdens de diplomatieke bijeenkomsten in Ankara en het UNESCO-hoofdkwartier in Parijs.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen