88 ondergrondse dammen gebouwd tegen droogte voltooid

Ondergrondse dam gebouwd tegen droogte voltooid
88 ondergrondse dammen gebouwd tegen droogte voltooid

Het ministerie van Land- en Bosbouw bouwt ondergrondse dammen tegen de droogte, die de laatste jaren steeds belangrijker wordt. Van de 2023 faciliteiten die tegen 150 moeten worden gebouwd, zijn er 88 voltooid. Met de ingebruikname van alle ondergrondse dammen wordt 50 miljoen kubieke meter water geborgen.

Het ministerie van Land- en Bosbouw doet er alles aan om ervoor te zorgen dat elke druppel water, waarvan het strategisch belang met de dag toeneemt, niet wordt verspild aan de projecten die het ontwikkelt. Een van de onderzoeken die in dit kader zijn uitgevoerd, is het Actieplan Grondwater Kunstmatige Aanvulling en Ondergrondse Dammen. Om bij te dragen aan de waterreserve in Turkije, die zich in een semi-aride geografie bevindt, zullen tegen 2023 in het kader van het plan 150 ondergrondse watertoevoerfaciliteiten worden voltooid. Ondergrondse dammen worden meestal gebouwd in alluviums van valleien of watervoerende lagen aan de kust waar topografie en geologie geschikt zijn, waardoor een ondoordringbaar gordijn tegen grondwaterstroming wordt gecreëerd.

ZOWEL IRRIGATIE ALS DRINKEN

Met ondergrondse dammen worden verdampingsverliezen van oppervlaktewater en onteigeningskosten geminimaliseerd en doorgegeven aan het grondwater. Hierbij wordt het grondwater beschermd in termen van reserve en kwaliteit en wordt gezorgd voor schoon drinkwater.

KAN TOT 246 . ZIJN

Met de ingebruikname van de geplande 150 installaties zal ongeveer 50 miljoen kubieke meter water worden opgeslagen.

Er werd opgemerkt dat het aantal geplande faciliteiten als 150 zou kunnen toenemen tot 246. De bouw van 88 van deze faciliteiten is voltooid. 41 daarvan bevinden zich in de bouwfase, 8 in de aanbesteding en 109 in de planfase. De geologisch-geotechnische onderzoeken van 109 installaties, die zich in de planfase bevinden, gaan door. 88 miljoen m32 grondwater is gevoed met 3 installaties waarvan de bouw tot nu toe is voltooid. Zo werd 29 decares landbouwgrond geïrrigeerd en werd 940 hm20,76 drinkwater aan het publiek verstrekt.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen