Wie is İlhan rem? Waarom stierf İlhan İrem?

Wie is ilhan irem
Wie is ilhan irem

İlhan İrem werd in 1955 in Bursa geboren. Zijn intrede in het muziekleven was toen hij in 1969 op 14-jarige leeftijd werd geselecteerd als solist in het schoolorkest door de senioren. In 1970 won hij de eerste plaats in de Marmara-regio in de High School Music Competition, georganiseerd door het Meltemler Orchestra en Milliyet Newspaper. kazanwas. Met hetzelfde personeel bleef ze tot 1972 dansmuziek zingen in Bursa Çelik Palas Hotel en Uludağ-disco's.

Met zijn eerste 1973-single "Unite All Hands - Soms Joy Soms Grief", die hij in 45 met eigen middelen voor het bedrijf Discotür maakte, bereikte hij niet het succes dat hij verwachtte. Nadat hij het verzoek van de platenmaatschappij had afgewezen om andere artiesten zijn composities te laten zingen, maakte zijn tweede 45 "Pity For Tomorrows - Come On, Wipe Your Eyes" plotseling de jonge artiest de populairste zanger. Hij zette zijn succes voort met zijn derde hit "Anlasana", die in 1975 werd uitgebracht. Zijn vierde album, 'Uncle Puppetry', waarop hij in 45 God ondervroeg, werd onder druk van de platenmaatschappij van de markt gehaald. In 1976 werd zijn eerste LP-werk "İlhan İrem 45-45" gepubliceerd. "Wees niet verdrietig, mijn vriend", "Hoe is het weer", "Separation Evening", "Living Without You", "Honey Mouth", enz., werden de top van de lijst, en hij publiceerde 1976 1973 nummers in totaal tussen 1976-45.

Met zijn symfonische LP "Sevgiliye", die hij in 1979 uitbracht, sloeg hij voor het eerst een nieuwe weg in zijn muziekleven in met een academische studie in het arrangement van Esin Engin. Voor het eerst in het album "Sevgiliye", componeerde en zong hij "Welcome", een gedicht van Nazım Hikmet, afgezien van de woorden die hij schreef. Zijn compositie "Bir Yıldız" haalde de finale van het Eurovisie-festival in Turkije in 1979, maar hij werd opgeroepen voordat hij kon deelnemen. De reden hiervoor was dat het nummer werd gepubliceerd op het Sevgliye-album. In 1981 verscheen "Bezgin", bestaande uit de composities die hij tijdens zijn militaire dienst maakte. In 1983 werd zijn trilogie "Window... Bridge... And Beyond...", het product van zeven jaar werk en door de kunstenaar zelf "Rocksymphony" genoemd, achtereenvolgens gepubliceerd.

In 1984 vertegenwoordigt hij Turkije in de Golden Orpheus Competition in Bulgarije. Het kan niet op de ranglijst komen, maar het ontvangt de "Journalists Special Award". kazanir. (Klik hier voor de foto.) In 1985 werd het tweede product van de trilogie, "The Bridge", voor het eerst uitgebracht, met het verhaal van een plaat genaamd "Window... Bridge... And Beyond..." (Verhaal) verteld met lijnen. "Halley", waarvan hij de tekst schreef in 1986, werd gecomponeerd door Melih Kibar en bezorgde Turkije dat jaar de beste rating ooit op het Eurovisie Songfestival. In 1987 werd de laatste van de trilogie, "And Beyond", uitgebracht samen met "Er is iemand ver weg" (The Essays). In 1988 werd zijn album "Dden Tomorrow" uitgebracht en in 1989 werden "Uçun Kuşlar"-albums uitgebracht. In 1990 werden het derde boek “Catastrophe” (Gedichten) en “Window.. Bridge… And Beyond…” gepubliceerd. Hij bracht het album "İlhan-ı Aşk" uit in 1992.

Samen met de albums "Koridor" en "Romans", gepubliceerd in 1994, werd in hetzelfde jaar het vierde boek "Delirium" (Experimenten) uitgebracht. "Valentijnsdag / The Best Of İlhan rem 1995" in 1, "Love Potion & Witch Tree / The Best Of İlhan İrem 1997" in 2, "Life Kiss / The Best Of İlhan İrem 1998" album in 3 en "Millenium / Virtualization "Muizen, vleermuizen en anderen" (Essays), het vijfde boek heeft de lezer bereikt.

In 2000 werden de albums van zijn oude werken "Bezgin", "Window ... Köprü ... And Beyond ... ", met de originele opnames waarvan sommige delen opnieuw werden gemixt, uitgebracht met de namen "Bezginin Secret Letters", "Pale Blue Window", "Bridge to the Clouds", "Dreams and Beyond".

De nieuwe nummers "I Love You" werden gepubliceerd in 2001 en "Heavenly Hymns" in 2006. Hij is getrouwd met Hansu İrem, afgestudeerd aan METU Psychology. Zijn vrouw heeft een aandeel in veel van zijn werken.

Waarom stierf İlhan İrem?

İlhan İrem, die in 2016 in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege een nierziekte, was aangesloten op een dialysemachine. Er kwam droevig nieuws van de beroemde kunstenaar. Een van de legendarische namen van de Turkse muziek, de 67-jarige İrem stierf in het ziekenhuis waar ze werd behandeld.

İrems lichaam zal worden begraven op de Aşiyan-begraafplaats in Istanbul. Aan de andere kant werd vernomen dat İrem zich voorbereidde op een nieuw album voordat ze stierf.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen