6 medailles van het Young Chess National Team

Medaille van het nationale schaakteam voor junioren

Het Europese succes kwam van Young Nationals in het schaken. Turkije keert terug naar huis met 2022 medailles, 2 zilveren als team, 3 gouden en 6 bronzen individueel, van het European Junior Teams Chess Championship 18. In het Europees kampioenschap schaken voor junioren, stond Turkije op de tweede plaats bij meisjes van 12 jaar, terwijl over het algemeen 1-jarigen de tweede plaats innamen door het kampioenschap te delen. In individuele termen werd Demhat Zerey het derde tafelblad, Jülide Aysu Mutlu werd de tweede tafelwinnaar, Mert Can Seviğ werd de derde tafelwinnaar en Berk Madsman werd de vijfde tafelwinnaar.

Het European Junior Teams Chess Championship 12, waarin Turkije deelnam aan 2022 atleten, werd gehouden in Thessaloniki, Griekenland, van 12-18 juli 2022. In het toernooi, dat was georganiseerd als een teamtoernooi in 18 categorieën als 12-jarigen/meisjes en 4-jarigen open/meisjes, deden in totaal 53 landenteams mee.

Gülkız Tulay, voorzitter van de Turkse schaakbond (TSF), die zei: "We dragen elk jaar de succesgrafiek van onze jonge schaakonderdanen in de Europese en Wereldkampioenschappen", zei: "Na de pandemie rennen onze jonge onderdanen van succes naar succes in elk toernooi. We kwamen terug van het Europees Scholenschaakkampioenschap 2022 met het nationale kampioenschap en 16 medailles. In het Europees Kampioenschap Junior Teams Schaken 2022 zijn we erin geslaagd om 6 medailles te winnen. Ik feliciteer al onze atleten die onze onderdanen en ons land vertegenwoordigen die in de Europese juniorenteams zijn geëindigd. Ik wil ook mijn dank betuigen aan Bursa Metropolitan Belediyespor Club en Apaydın Chess and Sports Club Association, die het recht hebben gehad om onze Federatie en ons land te vertegenwoordigen als kampioenen in ons 2022 Turkije Junior en Junior Team Chess Championship.”

Jülide Aysu Mutlu, winnaar van de 12e tafel in de categorie 2 Years Girls, zei dat de wedstrijden moeilijk en vermoeiend waren en deelde haar gevoelens als volgt: “Vooral de laatste wedstrijd was erg kritiek. Ik had weinig kans om te eindigen omdat ik achteraan in het klassement begon. In het nationale team zitten is een geweldig gevoel. Het is van onschatbare waarde om een ​​diploma te behalen, vooral met de nationale trui. Ik geloof dat met doorzettingsvermogen, ambitie en discipline alles kan worden bereikt.”

Mert Can Seviğ, winnaar van de 12 Age General Category 3rd Table, zei: "Het is trots om voor het nationale team te strijden", zei: "Ik heb me voorbereid op de tegenstanders met mijn kennis en de steun van onze coaches. Ik wilde het diploma. Genoeg willen en onvermoeibaar werken brengt altijd succes.”