Roma door naar de finale! José Mourinho schreef geschiedenis

Uefa Rome
Uefa Rome

Het Roma-team bereikte de finale van de UEFA European Conference League. Met dit resultaat werd coach Jose Mourinho de eerste coach in de geschiedenis van Europese bekers die met vier verschillende teams de finale bereikte. Jose Mourinho bereikte met Roma de finale van de UEFA European Conference League en werd de eerste coach in de geschiedenis van de Europese bekers die de finale bereikte met vier verschillende teams.

Roma haalde de finale van de UEFA European Conference League. De halve finales werden gehouden in het nummer drie toernooi van het Europese voetbal op clubniveau, dat dit seizoen voor het eerst werd gehouden.

Rome en Leicester City, die in de eerste wedstrijd in Engeland met 1-1 gelijkspeelden, stonden tegenover elkaar in het Olympisch Stadion van Rome in de tweede etappe van de halve finale.

De Engelse spits Tammy Abraham scoorde het enige doelpunt dat Roma de overwinning bezorgde in de wedstrijd, die werd bekeken door ongeveer 70 voetbalfans. Roma won de wedstrijd met 11-1 en ging door naar de finale. Met het laatste fluitsignaal hadden de Romeinse voetballers en fans grote vreugde in het stadion.

Na Roma's kwalificatie voor de European Conference League werd Jose Mourinho de eerste coach in de geschiedenis van Europa Cups die de finale bereikte met vier verschillende teams.

De Portugese coach bereikte met Porto en Inter de Champions League-finale. Mourinho wist met Porto ook de finale van de UEFA Cup te bereiken. De ervaren coach bereikte tijdens zijn management bij Manchester United ook de finale van de UEFA Europa League.

Mourinho leidt zijn team naar de finale van de UEFA European Conference League die voor het eerst dit seizoen wordt gehouden en wint de zesde Europa Cup van zijn clubcarrière als hij Feyenoord in de finale verslaat.

Wie is José Mourinho?

Jose Mourinho, geboren op 26 januari 1963 in Setubal, Portugal, is de zoon van de Portugese doelman Jose Felix Mourinho. Zijn moeder, Maria Julia Mourinho, is lerares in het basisonderwijs en als kind moedigde Jose Mourinho hem constant aan om een ​​succesvol en competitief kind te zijn.

Hij had een zeer populaire jeugd. Een van de belangrijkste kenmerken van Jose, die geen erg succesvolle student is in zijn lessen, is zijn vermogen om talen te leren. Jaren later, toen hij het roer overnam als manager van Inter, zei hij tijdens zijn eerste persconferentie: "Ik zal Italiaans leren in 3 weken!" Hij zal alle leden van de pers verbazen door te zeggen...

Nadat hij ervan had gedroomd voetballer te worden door eerst het pad van zijn vader te volgen, speelde Jose in de teams van Belenenses, Sesimbra en Rio Ave waar zijn vader coachte. Hij bereikte echter nooit het niveau van professionaliteit omdat hij niet genoeg eigenschappen had om voetballer te zijn. Daarop schreef Jose, die zich tot coaching wendde, zich ondanks alle bezwaren van zijn moeder in aan de sportwetenschappenacademie van de Technische Universiteit van Lissabon en voltooide zijn 5-jarige onderwijsperiode en ontving een diploma lichamelijke opvoeding. Hij werkte eerst als coach op een school, en later als coach in het jeugdteam van Setubal, het team van zijn geboorteplaats.

Jose Mourinho keerde in 002 terug als coach bij FC Porto en trok de aandacht met zijn successen bij deze club. Mourinho won bij FC Porto de Portugese League 1, de Portugese beker en de UEFA Cup. In 2004 won Mourinho opnieuw het kampioenschap in de Portugese 1e competitie met FC Porto, en in hetzelfde jaar won hij de Champions League, de hoogste eer in het Europese voetbal.

Mourinho ging na zijn successen naar het Chelsea FC-team in Engeland. Chelsea FC won twee opeenvolgende Premier League-titels. Hoewel zijn openhartige uitspraken vaak controversieel zijn, wordt Mourinho door de pers en zijn collega's beschouwd als een van de grootste coaches, dankzij zijn successen bij Chelsea FC en FC Porto. Hij werd ook uitgeroepen tot de beste coach ter wereld door de International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) in de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006. Hij verliet Chelsea FC aan het begin van het seizoen 2007-2008.

Op 2 juni 2008 tekende hij een driejarig contract bij de Italiaanse voetbalclub Inter Milan. Zijn eerste succes behaalde hij in Italië door de Italiaanse Supercup te winnen. Inter werd Serie A-kampioen van het seizoen 2008-2009. Mourinho is afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Lissabon en spreekt vloeiend Portugees, Engels en Spaans.