Buca Tunnelaanbesteding afgesloten met 8 maanden vertraging

Buca Tunnel-aanbesteding beëindigd met maandelijkse vertraging
Buca Tunnelaanbesteding afgesloten met 8 maanden vertraging

De aanbesteding die door de gemeente Izmir werd geopend voor de voltooiing van de Buca-tunnel en andere fasen van het gigantische project, dat een verbinding zal bieden tussen Buca en het intercitybusstation van Izmir zonder het stadsverkeer in te gaan, resulteerde in een vertraging van 8 maanden als gevolg van het bezwaar gemaakt bij het Aanbestedingsinstituut (KIK). Na de beslissing van de KİK werd een contract getekend met Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, die het op een na laagste bod uitbracht. De Buca-tunnel, die 559 miljoen lira zal kosten, en de volgende fasen zullen in 3 jaar worden voltooid.

Het aanbestedingsproces dat is gestart door de gemeente Izmir om de "Buca-tunnel" te voltooien, een van de belangrijke onderdelen van het project dat ononderbroken vervoer tussen Buca en Bornova zal bieden, is voltooid. De grootstedelijke gemeente, die in augustus 2021 een aanbesteding uitschreef om de tunnelconstructie af te werken, die onvoltooid was gebleven vanwege de terugtrekking van de aannemer, tekende een contract met Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, die de aanbesteding won na de bezwaren van het publiek Aanbestedingsautoriteit zijn gesloten. Het bedrijf zal de tunnelconstructie, 559 onderdoorgangen, 2 duikers, 8 kruispunten, 5 viaducten en muren uitvoeren in de derde en vierde fase van het project, met een kostprijs van 2 miljoen lira. De bouw, die start na de oplevering van de site, zal in 3 jaar voltooid zijn.

GCC toegekend aan het tweede, niet het laagste bod

De bouwwerkzaamheden in de tunnel, waarvan ongeveer 4735 meter werden voltooid, stopten in augustus 250, nadat het aannemersbedrijf, dat de tunnelaanbesteding ontving, de liquidatie van het werk had aangevraagd op basis van het tijdelijke vierde artikel van wet nr. 2019 , getiteld "Liquidatie en overdracht van contracten". Voor de voortzetting van het project hebben 19 bedrijven deelgenomen aan de aanbesteding georganiseerd door de Izmir Metropolitan Municipality op 2021 augustus 25. Deha Infrastructure Inc.-Feza Contracting Inc. Het meest voordelige bod van 540 miljoen 567 duizend lira van het partnerschap werd aan de bieders geleverd. Özkar Construction Industry and Trade Inc. nam de tweede plaats in met zijn bod van 559 miljoen TL. De bezwaren van zowel Özkar İnşaat als andere bedrijven die deelnamen aan de aanbesteding bij de KİK werden beoordeeld. Als resultaat van de evaluatie die 8 maanden duurde, besloot KİK de aanbesteding te gunnen aan ÖZKAR İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., die een hoog bod uitbracht van 18 miljoen 433 duizend lira.

Investering van meer dan 1 miljard TL

De tunnel faciliteert het vervoer van Konak naar het intercitybusstation met de viaducten die de komende maanden in gebruik worden genomen. De totale lengte van het project, dat een frisse wind zal blazen in het stadsverkeer, zal 7,1 kilometer bedragen. Als de tunnel klaar is, krijgt deze de titel van de langste snelwegtunnel in İzmir. Inwoners van Izmir gebruiken nog steeds Bayraklı 1 Tunnel is 320 meter, Konak Tunnel is 674 meter, Bayraklı De 2 Tunnel is 865 meter lang. Samen met de viaductaanleg, verbindingswegen, tunnelbouw en andere fasen zal het investeringsbedrag ruim 1 miljard lira bedragen.

De lengte is 2,5 kilometer

De langste tunnel van İzmir zal worden gebouwd in het kader van de tweede fase van het "Connection Road Project tussen Buca-Onat Street en de Intercity Bus Terminal en het Ring Road Project". De lengte van de dubbele buistunnel wordt 2,5 kilometer en zal in totaal vier rijstroken, 2 vertrekken en 2 aankomsten bevatten. De tunnel wordt 7,5 meter hoog en 10,6 meter breed. De grootstedelijke gemeente van İzmir voltooide de bouw van 2 viaducten, 2 onderdoorgangen en 1 viaduct in het kader van de eerste fase van de verbindingsweg tussen Buca Onat Street en de Intercity Bus Terminal en de ringweg. De verbindingswegen worden de komende maanden na verlichting opengesteld voor gebruik.

De bouw begint na oplevering van de site

De aanbesteding voor de tunnelbouw en de aanleg van twee onderdoorgangen, 8 duikers, 5 kruispunten, 2 viaducten en wanden in de derde en vierde fase van het project werden bij elkaar gehouden. In de derde fase van het project, dat 850 meter lang is, gelegen tussen Homeros Boulevard en de tunnel, is het bedoeld om de verkeersproblemen in de regio op te lossen door verbinding te maken met de districten Çaldıran, Hürriyet, Mehtap en Çamlık. In dit kader worden 3 kruispunten, een onderdoorgang, een duiker en een muur gebouwd. De 4e fase van het project beslaat het 1 meter lange gedeelte tussen de 773e fase, die nog in aanbouw is, en de tunnel. In deze fase worden 2 kruispunten, 2 viaducten, een onderdoorgang, 7 duikers en muren gebouwd. In dit stadium starten de werken in het 773 meter lange traject van het 750 meter lange traject.

Het busstation wordt bereikt zonder in het stadsverkeer te komen

De 7,1 kilometer lange route is 35 meter breed en bestaat uit in totaal 3 rijstroken verdeeld over 3 aankomsten en 6 vertrekken, en een 2,5 kilometer lange dubbele buistunnel. Met het tunnel- en viaductproject worden Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Center, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova en de wijk Karacaoğlan Borpaşa doorkruist en vanuit de wijk Karacaoğlan Borpaşa Straat naar het Otogar 'Bus Station' Er wordt een link gegeven. Voertuigen die door de langste tunnel van İzmir rijden via Homeros Boulevard en Onat Street, kunnen het busstation en de ringweg bereiken zonder in het drukke verkeer van de stad te komen. Wanneer de gigantische investering is voltooid, zal het stadsverkeer worden ontlast en zal de Homeros Boulevard in Buca worden verbonden met het busstation van Izmir in Işıkkent zonder in het stadsverkeer te komen.

Vergelijkbare advertenties

1 Trackback / Pingback

  1. Buca Tunnelaanbesteding afgesloten met 8 maanden vertraging – RayHaber - Vereniging van landschapsbeoefenaars

Beoordelingen