Voordelen van het verminderen van stress op uw tanden

Voordelen van het verminderen van stress op uw tanden
Voordelen van het verminderen van stress op uw tanden
abonneren  


Een van de grootste bedreigingen voor je tanden is knarsen. Hoewel tanden zijn gemaakt voor het kauwen en malen van voedsel, kan onbewust knarsen of op elkaar klemmen van de tanden de kauwvlakken na verloop van tijd beschadigen. Het kan microscheurtjes in het glazuur veroorzaken, de tanden vatbaarder maken voor tandbederf en zelfs de knobbels op de kiezen aantasten.

Ook kan tandenknarsen hoofdpijn, spierpijn en kaakletsel veroorzaken. In de meeste gevallen realiseren mensen met bruxisme zich niet dat ze een probleem hebben totdat de tandarts tijdens het onderzoek tekenen van bruxisme op de tandoppervlakken opmerkt.

Hier is nog een reden om elke zes maanden een tandartsbezoek te brengen. Onderzoekers zeggen dat stress of woede tandenknarsen kan veroorzaken. Een onderzoek uit 2010 wees uit dat mensen met slaapbruxisme meer kans hebben op problemen op het werk, het dagelijks leven en fysieke problemen dan mensen die niet tandenknarsen.

Tandarts Pertev Kökdemir adviseerde patiënten met tandenknarsende symptomen om manieren te vinden om te ontspannen.Een wandeling maken en leren mediteren kan enorm helpen. Hij raadt ook aan om indien mogelijk stressvolle of frustrerende situaties te vermijden. Bovendien zei uw tandarts dat uw tanden door het maken van een nachtplak de schade die u heeft aangericht, kunnen verminderen.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen