Zaadbalkanker Meest voorkomende vorm van kanker bij jonge mannen

Zaadbalkanker Meest voorkomende vorm van kanker bij jonge mannen
Zaadbalkanker Meest voorkomende vorm van kanker bij jonge mannen
abonneren  


prof. dr. Berrin Pehlivan waarschuwt: "Neem de veranderingen in je lichaam waar en neem ze serieus, vergeet niet om ze met experts te delen". Als het gaat om gevallen van kanker bij mannen, komt prostaatkanker als eerste in je op. Er zijn echter andere vormen van kanker die uniek zijn voor mannen, hoewel ze niet vaak voorkomen in de wereld van mannen. Bovendien kunnen deze soorten agressiever en ongelukkiger zijn in termen van kwaliteit van leven. prof. dr. Berrin Pehlivan verklaarde dat naast prostaatkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen, zaadbalkanker de meest voorkomende urologische kanker is, vooral in de leeftijd van 25-34 jaar. Pehlivan zei: "De incidentie van zaadbalkanker is de afgelopen jaren toegenomen. Het aantal geregistreerde gevallen in Amerika in 2021 ligt dicht bij 9; Het aantal sterfgevallen is 500. Zoals bij alle vormen van kanker, is een vroege diagnose van belang bij dit type kanker. Testiskanker manifesteert zich met zwelling en pijn in een van de testikels of zelden aan beide kanten. Bij een vermoeden van teelbalkanker stellen we de diagnose door een biopsie uit te voeren na een reeks onderzoeken, te beginnen met echografie en bloedonderzoek.

Bij de behandeling kunnen we een of meer vormen van chirurgie, chemotherapie en radiotherapie gebruiken.In de afgelopen jaren zijn hoge doses chemotherapie, beenmergtransplantatie en nieuwe medicijnen geprobeerd en zijn er meer succesvolle behandelingen gedaan bij risicopatiënten, maar ik kan niet passeren zonder de voordelen van een vroege diagnose te noemen. Wanneer de tumor zich in de testis bevindt, wordt de proefpersoon nog gevoeliger. Als het gaat om de mogelijke bijwerkingen van standaardbehandelingen, met name de bijwerkingen op de seksuele en reproductieve functie, zullen er velen zijn die een alternatieve behandeling aanbevelen; Kruidenbehandelingen staan ​​hierbij voorop. Het is echter de moeite waard om te benadrukken dat we de wetenschappelijke geneeskunde niet hardnekkig moeten opgeven.” zei.

Een ander gevaar is "peniskanker"

Peniskanker, die zich ontwikkelt in de mannelijke genitaliën, is de tweede meest voorkomende kanker na de testis. prof. dr. Berrin Pehivan benadrukte dat de penis veel weefsels bevat, waaronder zenuwen, spieren en bloedvaten, maar dat tumoren afkomstig van de huid vaak voorkomen en dat "de symptomen beginnen met verkleuring en zwelling. Als u een verandering waarneemt die niet binnen 10 dagen verdwijnt, moet u zeker uw arts raadplegen. Voor hardnekkige en terugkerende infecties is het absoluut noodzakelijk om een ​​oplossing te vinden. Kankerontwikkeling is onvermijdelijk op basis van chronische ontstekingen. Zoals altijd is het nuttig om een ​​vroege diagnose te vermelden; want als het vroeg wordt ontdekt, is het mogelijk om te behandelen met kleine interventies die de kwaliteit van leven niet beïnvloeden."

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen