Bedrag Sociale en Economische Ondersteuning (SED) Hulp verhoogd! Hoeveel geld was 2022 HIA-hulp?

Bedrag Sociale en Economische Ondersteuning (SED) Hulp verhoogd! Hoeveel geld was 2022 HIA-hulp?
Bedrag Sociale en Economische Ondersteuning (SED) Hulp verhoogd! Hoeveel geld was 2022 HIA-hulp?
abonneren  


"Deze maand hebben we het gemiddelde bedrag aan sociale en economische steun (SED) dat we betalen voor de kinderen van onze gezinnen in nood verhoogd van 1259 lira naar 1611 lira", zegt Yanik, minister van Gezinszaken en Sociale Diensten. In januari zullen we in totaal 234 miljoen 666 duizend TL op de rekeningen van de families storten.” zei

Derya Yanık, minister van Gezins- en Sociale Diensten, verklaarde dat het bedrag aan sociale en economische steun (SED) dat wordt betaald aan gezinnen die het nodig hebben om de schoolkosten en andere behoeften van hun kinderen te dekken, is verhoogd van 1259 TL naar 1611 TL voor elk kind deze maand, in lijn met de regeling ambtenarensalarissen. Minister Yanık verklaarde dat de betalingen zijn begonnen en merkte op dat deze maand in totaal 234 miljoen 666 duizend TL op de rekeningen van de families zal worden gestort.

Minister Yanık verklaarde dat het ministerie van Gezins- en Sociale Diensten veel sociale diensten heeft voor behoeftigen, en zei dat SED ook wordt betaald om kinderen te ondersteunen.

Minister Yanık zei dat ze met SED, een gezinsgericht model voor sociale dienstverlening, willen voorkomen dat kinderen om economische redenen buiten hun gezin opgroeien.

“Met onze SED-service willen we de gezinsintegriteit van onze gezinnen in nood beschermen. We vinden het belangrijk dat onze kinderen opgroeien als gezonde individuen samen met hun families, door te voorkomen dat ze weggaan van hun familie en opgroeien in een andere omgeving vanwege economische redenen. Met SED kunnen gezinnen in nood voorzien in de andere behoeften van hun kinderen, met name onderwijs. Tegelijkertijd bieden we onze kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan sociale en culturele activiteiten. Het SED-bedrag wordt jaarlijks in januari en juli opnieuw vastgesteld. Deze maand hebben we het gemiddelde SED-bedrag dat we betalen voor de kinderen van onze gezinnen in nood verhoogd van 1259 lira naar 1611 lira. In januari zullen we in totaal 234 miljoen 666 duizend TL op de rekeningen van de families storten.”

Minister Yanık verklaarde dat de betalingen uiterlijk op 15 januari zullen zijn voltooid en verklaarde dat 142 duizend kinderen gebruik hebben gemaakt van de SED-service.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen