Pas op voor zwangerschapsdepressiesymptomen!

Pas op voor zwangerschapsdepressiesymptomen!
Pas op voor zwangerschapsdepressiesymptomen!
abonneren  


Deskundigen stellen dat depressie en angststoornissen veel voorkomen tijdens de zwangerschap en dat de onbehandelde geestesziekte bij de aanstaande moeder een negatieve invloed heeft op de gezondheid en de relatie tussen moeder en baby. De experts benadrukken dat depressie bij één op de tien zwangere vrouwen voorkomt en vestigen de aandacht op symptomen zoals hopeloosheid, gedachten van waardeloosheid, niet kunnen genieten van het leven, schuldgevoelens en zelfmoordgedachten.

Volgens deskundigen die aanbevelen de aanstaande moeder te verwijderen van stressfactoren die depressie kunnen veroorzaken, moeten familieleden van de patiënt bij het behandelingsproces worden betrokken. Dilek Sarıkaya heeft evaluaties gemaakt van psychische aandoeningen die tijdens de zwangerschap zijn opgetreden en deelde haar aanbevelingen.

Psychische aandoeningen hebben een negatieve invloed op de moeder-kindrelatie

Bewerend dat zwangerschap een natuurlijk proces is in het leven van vrouwen, zegt Dr. Dilek Sarıkaya zei: "Zwangerschap is ook een proces waarbij er belangrijke psychosociale veranderingen zijn en er is een hoog risico op het tegenkomen van vele redenen die stress en angst kunnen veroorzaken. In sommige gevallen kunnen psychiatrische symptomen voor het eerst optreden tijdens de zwangerschap, terwijl in andere gevallen een toename van bestaande psychiatrische symptomen kan worden waargenomen. Het niet behandelen van de psychische aandoening van de aanstaande moeder heeft een negatief effect op de gezondheid en relatie tussen moeder en baby. Om deze reden is het nuttig om te zeggen dat een vroege diagnose en behandeling van psychische aandoeningen tijdens de zwangerschap en de postpartumperiode erg belangrijk is. zei.

Depressie komt voor bij één op de tien zwangere vrouwen.

Benadrukkend dat depressie en angststoornissen de meest voorkomende zijn tijdens de zwangerschap, zei Dr. Dilek Sarıkaya zei: "Depressie komt voor bij één op de tien zwangere vrouwen. De meest gemelde angststoornis tijdens de zwangerschap is de gegeneraliseerde angststoornis met een prevalentie van 10 – 8.5 procent. In de postpartumperiode is postpartumblues een aandoening die wordt ervaren door 10.5-50% van de vrouwen die net zijn bevallen. Postpartumdepressie kan worden gezien met percentages tot 85%. Postpartumpsychose daarentegen is een zeer ernstige psychische stoornis die optreedt in de eerste weken na de geboorte en kan worden gezien bij 50-1000 op de 1 moeders die bevallen. de uitdrukkingen gebruikt.

Zwangerschapsdepressie kan ernstige gevolgen hebben

Opmerkend dat zwangerschapsdepressie een significante verslechtering van de kwaliteit van leven veroorzaakt, samen met sociale en beroepsfuncties, zei Dr. Dilek Sarıkaya zei: "Dit type depressie is een ernstig klinisch beeld dat zich kan uiten met symptomen zoals ongelukkigheid, niet genieten van het leven, zwakte, tegenzin, hopeloosheid, schuldgevoelens, waardeloosheidsgedachten, veranderingen in slaap en eetlust, verslechtering van aandacht en concentratie, doodswens en zelfmoordgedachten. Het heeft een negatieve invloed op zowel de moeder als de foetus. Er wordt gesteld dat zwangerschapsdepressie kan leiden tot een laag geboortegewicht bij de baby, foetale sterfte, vroeggeboorte of ontwikkelingsachterstand van de baby in de baarmoeder. Daarom moet het behandeld worden.” hij zei.

Familieleden van de patiënten moeten ook bij het behandelingsproces worden betrokken.

Bewerend dat verschillende medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandelingsopties kunnen worden toegepast bij de behandeling van zwangerschapsdepressie, zegt Dr. Dilek Sarıkaya zei: “Allereerst is het erg belangrijk om de stressfactoren die depressie kunnen veroorzaken op te sporen en te verwijderen, en om ondersteunende psychosociale interventies uit te voeren. Familieleden van de patiënt moeten ook bij het behandelproces worden betrokken. Cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie of medicamenteuze behandelingen kunnen worden overwogen bij milde en matige depressie, en medicamenteuze therapie, transcraniële magnetische stimulatietherapie (TMS) en ziekenhuisopname en indien nodig elektroconvulsietherapie (ECT) bij ernstige depressie. Het is van groot belang om een ​​kosten-batenanalyse te maken van medicamenteuze behandelingen tijdens de zwangerschap, om de ernst van depressie, mogelijke risico's voor de zwangere vrouw en de foetus te overwegen, en om samen met de patiënte en hun naasten te beslissen over de behandeling. zei.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen