Goodyear introduceert airless band voor autonome robots op CES Fair

Goodyear introduceert airless band voor autonome robots op CES Fair
Goodyear introduceert airless band voor autonome robots op CES Fair
abonneren  


The Goodyear Tire & Rubber Company introduceerde zijn prototypeband met 2022% duurzame materiaalinhoud en een luchtloze band die speciaal is ontworpen voor Starship-bezorgrobots, met toonaangevende innovaties op de CES-beurs van 70 (Consumer Electronics Fair).

Het bedrijf heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de richting van zijn doel om tegen 2030 banden te produceren van 100% duurzame materialen.

Chris Helsel, Senior Vice President of Global Operations en Chief Technology Officer, Goodyear, zei: "In 2020 hebben we ons een ambitieus doel gesteld om binnen 10 jaar banden te produceren van 100% duurzame materialen. "Dit prototype is een opwindende demonstratie van onze toewijding om de hoeveelheid duurzame materialen in onze banden te vergroten."

De band is gemaakt van 70% duurzame materialen en bevat 13 speciale materialen die zijn samengesteld uit negen verschillende bandcomponenten. Carbon black wordt gebruikt om de samenstelling in banden te versterken en de levensduur van de band te verlengen, en het wordt verkregen door verschillende aardolieproducten te verbranden. De nieuwe band van Goodyear bevat drie verschillende carbonblacks gemaakt van methaan, koolstofdioxide en plantaardige olie. Uit de eerste beoordelingen blijkt een vermindering van de COXNUMX-uitstoot in vergelijking met bestaande productiemethoden voor carbon black, plantaardige productie of het gebruik van afvalgrondstoffen.

Het gebruik van sojaolie in banden is een belangrijke innovatie van Goodyear die ervoor zorgt dat de rubbersamenstelling van de band zijn elasticiteit behoudt bij veranderende temperaturen. Sojaolie is een plantaardige bron die het gebruik van op aardolie gebaseerde producten door Goodyear vermindert. Terwijl ongeveer 100% van het soja-eiwit wordt gebruikt in voedsel-/diervoedertoepassingen, wordt een aanzienlijke hoeveelheid afgewerkte olie gegenereerd voor gebruik in industriële toepassingen.

Een ander materiaal dat vaak in banden wordt gebruikt om de handling te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, is silicium. De nieuwe band van Goodyear bevat een speciaal type silicium dat is gemaakt van rijstas, een bijproduct van de rijstproductie dat vaak naar stortplaatsen wordt gestuurd. Uit deze afvalas wordt hoogwaardig silicium geproduceerd.

Polyesterrecycling wordt uitgevoerd door polyester uit plastic flessen en ander plastic afval te recyclen tot basischemicaliën en dit om te zetten in industrieel polyester dat geschikt is voor de productie van banden.

Airless band speciaal ontworpen voor Starship-bezorgrobots op CES Fair

Starship Technologies, een van de bedrijven in de Goodyear Ventures-portfolio, ontwikkelt en exploiteert meer dan 1.000 autonome bezorgrobots die pakketten, kruidenierswaren en voedsel rechtstreeks aan klanten bezorgen.

Als antwoord op de eisen van Starship voor de gezondheid en het onderhoud van banden, heeft Goodyear een speciaal ontworpen luchtloze band ontwikkeld voor zijn leveringsvloot om de levensduur van de banden te verlengen en de onderhoudsperiodes te verkorten.

Goodyear en Starship voerden veldtests uit met Bowling Green State University om de compatibiliteit van voertuigen en banden te evalueren. De eerste gegevens na deze tests lieten positieve resultaten zien op het gebied van slijtage van het loopvlak, remmen en trillingsreductie.

Michael Rachita, Senior Manager, Goodyear Airless Tyre Program, zei: “We zijn verheugd om onze custom airless bandeninfrastructuur onderdeel te maken van nieuwe vormen van 'mobiliteit'. Het micro-leveringsgebied heeft verschillende bandenbehoeften en onze luchtloze bandentechnologie is ideaal om aan deze behoeften te voldoen om een ​​onderhoudsvrije en duurzame bandenervaring te bieden.”

Starship Technologies Mechanical Engineering Manager Siim Viilup zei: "Onze bezorgrobots doen duizenden leveringen per dag in alle weers- en grondomstandigheden. Om aan de groeiende vraag naar onze diensten te kunnen voldoen, hebben we betrouwbare banden nodig waarmee onze robots over de hele wereld kunnen blijven draaien. Terwijl we ons bedrijf laten groeien, zijn we verheugd te zien dat deze nieuwe banden betrouwbaarheid en kostenbesparingen opleveren.”

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen