Elektrische voertuigen zorgen voor bijna 90 procent energie-efficiëntie

Elektrische voertuigen zorgen voor bijna 90 procent energie-efficiëntie
Elektrische voertuigen zorgen voor bijna 90 procent energie-efficiëntie
abonneren  


De tweede week van januari wordt over de hele wereld gevierd als Energy Saving Week. De kwestie probeert op elk gebied op de agenda te blijven staan, vooral met de deelname van Turkije aan de strijd tegen klimaatverandering en het klimaatakkoord van Parijs. Turkije heeft zich ten doel gesteld om zijn CO2050-uitstoot tegen 0 terug te brengen tot nul-emissies (XNUMX). Het belang van elektrische voertuigen, die volledig zijn gebouwd op energie-efficiëntie, neemt toe. We spraken met beheerders van elektrische, autonome en onbemande voertuigen (AUTONOM) van de Altınbaş University over de bijdrage van deze voertuigen aan energiebesparing.

AUTONOM Center Manager, Altınbaş University Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur Hoofd van de afdeling Werktuigbouwkunde Dr. Faculteitslid Süleyman Baştürk verklaarde dat ze sinds 2018 werken om elektrische voertuigen bruikbaarder te maken in de automobielsector en in het dagelijks leven in overeenstemming met de nul-emissiedoelstelling. “Dit jaar hebben we het toepassings- en onderzoekscentrum voor elektrische, autonome en onbemande voertuigen opgericht. Hier produceren we oplossingen voor de sector van elektrische voertuigen en werken we aan micromobiliteitstoepassingen.” zei. Süleyman Baştürk verklaarde dat ze met de studenten die ze opleiden, een goed uitgeruste ingenieursinfrastructuur ondersteunen die geschikt is voor deze sector, en dat ze in dit verband in gesprek zijn met TOGG.

AUTONOM plaatsvervangend centrumdirecteur en Altınbaş University Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur Docent Dr. Doğu Çağdaş Atilla wees erop dat het vergroten van het gebruik van elektrische voertuigen de belangrijkste stap is die de efficiëntie verhoogt in het kader van de bestrijding van klimaatverandering. Doğu Çağdaş Atilla zei: “Hoewel de efficiëntie van traditionele voertuigen verschilt per voertuig, ligt het tussen de 20% en 40%. Als we kijken naar de motoren van elektrische voertuigen, zien we dat het bedrijfsrendement meer dan 90% bedraagt. Elektromotoren hebben zo'n duidelijk voordeel.” verklaringen afgelegd.

“Elektrische motorvoertuigen staan ​​in 1e fase in strijd tegen klimaatverandering”

Doğu Çağdaş Atilla zei: “Op het eerste gezicht kan worden gezegd dat elektrische motoren geen uitstoot hebben. We zien dat zelfs de schoonste verbrandingsmotor in conventionele voertuigen een emissiewaarde heeft van 100 g/km. De Europese Unie heft geen belastingen van 99 g/km en lager om een ​​lage uitstoot aan te moedigen, en in 2050 werd nul-emissie als doel gesteld met het Klimaatakkoord van Parijs. Doğu Çağdaş Atilla "Opgemerkt moet worden dat aangezien de bron van elektrische energie die in elektrische voertuigen wordt gebruikt grotendeels wordt verkregen uit fossiele brandstoffen, elektrische voertuigen indirect geen nuluitstoot hebben." hij voegde toe. Desondanks wees hij erop dat elektromotoren efficiënter zijn dan verbrandingsmotoren. "Als we fossiele brandstof beschouwen als een bron van bron tot pomp en van bron tot stekker, komt de efficiëntie uit op 23% in elektrische voertuigen en 13% in voertuigen met interne verbrandingsmotor." hij maakte de vergelijking. Hij benadrukte dat als de elektriciteit die in deze voertuigen wordt gebruikt, wordt gehaald uit hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie, de negatieve effecten op de CO2050-uitstoot sterk worden verminderd en de doelstelling van 0-uitstoot in 2030 alleen op deze manier kan worden bereikt. Doğu Çağdaş Atilla verklaarde dat alle voertuigfabrikanten na XNUMX elektrische voertuigen in hun portfolio zullen opnemen, en wees erop dat de technologie zich zeer snel ontwikkelt en dat voertuigen met interne verbrandingsmotor in korte tijd uit de roulatie zullen zijn, wat we voorspellen.

“De verbruikskosten van voertuigen zijn duur. De staat moet het gebruik aanmoedigen”

Süleyman Baştürk, die ook aanbevelingen deed voor het wijdverbreide gebruik van elektrische voertuigen, verklaarde dat de batterij die in deze voertuigen wordt gebruikt, een duur product is. Hij verklaarde dat naarmate de batterijtechnologie zich verder ontwikkelt, ze verwachten dat de kosten naar redelijkere niveaus zullen stijgen. Hij zei echter dat het kritieke punt hier de stimuleringsmaatregelen van de overheid zijn. Süleyman Baştürk verklaarde dat het erg belangrijk is om het gebruik van deze voertuigen in de stimuleringsmaatregelen op te nemen en benadrukte dat met het wijdverbreide gebruik van stille elektrische voertuigen het stadslawaai, een van onze grootste klachten, zal afnemen en de energie-efficiëntie zal afnemen. toenemen. Süleyman Baştürk zei: "Deze kwestie moet in elke fase op de agenda worden gehouden binnen het kader van de protocollen ter bestrijding van klimaatverandering en groene energie." Hij verklaarde dat de Europese Unie nu O&O-projecten steunt om niet alleen voor personenauto's maar ook voor het openbaar vervoer over te schakelen op elektrische motorvoertuigen. Hij benadrukte dat ze enorme middelen hebben overgedragen aan projecten zoals e-BRT (Electric Bus Rapid Transit), die ook kan worden gedefinieerd als elektrische metrobus, in het kader van Horizon 2020. “We hebben ook initiatieven om bij deze onderzoeken betrokken te raken.” de informatie gegeven.

“Micromobiliteit is belangrijk kazanzullen"

Doğu Çağdaş Atilla, aan de andere kant, wees erop dat de EU recentelijk het gebruik van micro-mobiliteitsvoertuigen zoals scooters en elektrische fietsen heeft ontwikkeld en aangemoedigd, en zei: "Dit zijn energiezuinige voertuigen die toegang bieden tot openbaarvervoerlijnen . Naast juridische ondersteuning bieden ze ook grote fondsen om dit hele ecosysteem te ontwikkelen. Voor scooters, die recentelijk veel aandacht hebben gekregen als micromobiliteitsoplossing in Turkije, is in april 2021 de "Regeling elektrische scooters" gepubliceerd. Door deze voertuigen te gebruiken, is het de bedoeling om vervoer naar openbaarvervoerlijnen te bieden zonder uitstoot van emissies en om het gebruik van openbaar vervoer te vergemakkelijken. Degenen die bijvoorbeeld de metrobushaltes in Avcılar willen bereiken vanuit zijstraten, zullen de COXNUMX-uitstoot helpen verminderen door scooters te gebruiken in plaats van minibussen.” uitspraken doen.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen