Werken herstart op Bursa hogesnelheidstrein

Werken herstart op Bursa hogesnelheidstrein
Werken herstart op Bursa hogesnelheidstrein
abonneren  


Na een lange pauze is het werk begonnen aan de Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli High Standard Railway Line. Bursa-afgevaardigde Mustafa Esgin verklaarde dat de eerste uitgraving voor tunnelconstructies in de regio Osmaneli was uitgevoerd.

Er zijn nieuwe ontwikkelingen op de Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli High Standard Railway Line, waarvan de basis 9 jaar geleden werd gelegd maar vanwege route- en projectwijzigingen pas vandaag kon worden voltooid.

Het is de bedoeling dat het deel van het project van Bursa naar Osmaneli eind 2023 voltooid is. De lijn, die vervolgens wordt doorgetrokken naar Bandırma, zal worden gebruikt voor vrachtvervoer met zowel havenverbindingen als passagiers. De basis van de Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli High Standard Railway Line werd in 2012 gelegd op de Balat-locatie aan de Bursa Mudanya-weg met de deelname van vice-premier Bülent Arınç, minister van Arbeid en Sociale Zekerheid Faruk Çelik en minister van Transport , Maritieme Zaken en Communicatie Binali Yıldırım. In de afgelopen 9 jaar kon het proces echter niet worden voltooid vanwege de wijziging van de route vanwege het aardbevingsrisico, de problemen bij de onteigening en de wederopbouw van de projecten.

Ten slotte, in augustus vorig jaar, werd de aanbesteding uitgeschreven voor de 201 kilometer lange Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli High Standard Railway Line Construction and Supply of Electromechanical Systems, door het Ministerie van Transport, General Directorate of Infrastructure Investments. De aanbesteding, het bod van 9 miljard 449 miljoen lira, Kalyon İnşaat kazanwas. In het kader van de aanbesteding vonden de 95 kilometer lange Bursa-Bandırma-lijn, de 56 kilometer lange Bursa-Yenişehir-lijn en de 50 kilometer lange Yenişehir-Osmaneli-lijn plaats. Om de werken aan de 50 kilometer lange Yenişehir-Osmaneli-lijn te starten, begon Kalyon İnşaat met de bouwplaats in een gebied van ongeveer 45 duizend vierkante meter rond Yenişehir Ebeköy. Volgens het project zal Bursa via Yenişehir en Osmaneli worden aangesloten op de hogesnelheidstrein, waardoor er ononderbroken vervoer mogelijk is tussen Bursa - Bilecik - Ankara - Istanbul. Op deze manier wordt de afstand tussen Bursa en Ankara teruggebracht tot 2 uur en 10 minuten. Volgens de informatie van het Ministerie van Transport en Infrastructuur zullen naar verwachting jaarlijks 30 miljoen passagiers en 59 miljoen ton/jaar vracht worden vervoerd in het Bursa-Osmaneli deel van het project.

De eerste graafwerkzaamheden vonden plaats in de Osmaneli-tunnelconstructies

In antwoord op de vragen van de verslaggever van het İhlas News Agency tijdens de bijeenkomst in Bursa, de culturele hoofdstad van de Turkse wereld, en Novisad, Servië, de Culturele hoofdstad van Europa, plaatsvervangend Dr. Mustafa Esgin, eerste graafwerkzaamheden voor tunnelconstructies in de regio Osmaneli. Het eerste graafwerk is erg belangrijk bij de start van de werkzaamheden. Op deze lijn wordt een 13 kilometer lange tunnel gebouwd. Het proces versnelde toen de buitenlandse lening werd goedgekeurd door onze president. Dit project is de gemeenschappelijke agenda van de politieke wil. We volgen elke ontwikkeling samen met al onze gedeputeerden, onze Provinciale President en de burgemeester van de Metropolitan Municipality. Geen financieringsprobleem. Het project zal vanaf nu zeer snel vorderen. Er is geen obstakel voor de hogesnelheidstrein", zei hij.

Mustafa Esgin zei dat ze werken aan een lijn die zowel vracht als passagiers kan vervoeren met treinen met een snelheid van 200 km / u in het kader van het project, en dat het gedeelte tussen Osmaneli en Geçit in de eerste plaats zal worden voltooid .

Esgin zei: "Dit is een uiterst belangrijke investering die Bursa zal verbinden met de spoorwegnetwerken in Turkije. Bursa is een provincie met een exportpotentieel van 15 miljard dollar. Vandaag sturen we dit potentieel over de weg naar de wereldmarkten. We zullen de wereldmarkten per spoor en over zee bereiken. De lijn zal ook worden uitgebreid naar de haven van Bandırma. Ook in Gemlik komt er een rij. Aanbesteding gedaan. Kredietgoedkeuring voltooid. Het project, dat zal worden gebouwd met een directe lening van 9,5 miljard lira, is ook de belangrijkste investering die Bursa in de geschiedenis van de Republiek in één enkel item heeft ontvangen. We proberen het zo snel mogelijk af te ronden. Na de voltooiing van het hogesnelheidstreinstation in Geçit, zullen we het spoorwegsysteem voor de stad uitbreiden naar het stadsziekenhuis", zei hij.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen