Toyota breekt record met Europese verkopen

Toyota breekt record met Europese verkopen
Toyota breekt record met Europese verkopen
abonneren  


Toyota slaagde erin de gevolgen van de pandemie en de problemen met de levering van chips te minimaliseren door in 2021 1 miljoen 76 duizend 300 voertuigen in Europa te verkopen. Op deze manier verhoogde Toyota, beter dan de markt, zijn totale marktaandeel met 2021 punt tot 0.4 procent in 6.4. Hoewel dit een absoluut record was, realiseerde het sinds 2018 ook een groei van 1.4 procentpunt. Toyota Europe was echter in staat om de emissiedoelstellingen voor het CO2-vloot van de Europese Unie te halen dankzij de verkoop van voertuigen met lage uitstoot.

Met deze prestatie bereikte Toyota voor het eerst in Europa de positie van het op één na best verkopende merk op de markt voor personenauto's. Sleutel tot dit succes was de grote belangstelling voor het brede productgamma met lage CO2-uitstoot, bestaande uit elektrische, brandstofcel-elektrische, plug-in hybride en hybride voertuigen.

Toyota, dat zijn verkoop met 1 procent verhoogde in vergelijking met 3 door 859 miljoen 2020 duizend 9 voertuigen te verkopen, verhoogde zijn hybride verkoop in Europa met 19 procent in vergelijking met het voorgaande jaar en bereikte 579 duizend 698 eenheden. In 2021 steeg het marktaandeel van Toyota als merk met 0.6 punt tot 6.3 procent. Terwijl het verkooppercentage van hybride auto's in West-Europa toenam tot 69 procent, was dit 58 procent in Europa.

De best verkochte modellen van het merk waren de Corolla-productreeks met 208 duizend eenheden, Yaris met 179 duizend 383 eenheden en RAV161 met 266 duizend 4 eenheden. Deze drie modellen waren goed voor 55 procent van de verkoop van het merk. Toyota's best verkochte hybrides waren de Corolla Hybrid-productreeks met 166 duizend 811 eenheden, de Yaris Hybrid met 143 eenheden en de C-HR Hybrid met 595 112 eenheden.

Toyota toonde afgelopen december zijn nieuwe elektrische modellen en blijft stevige stappen zetten in de richting van zijn CO2030-neutrale doelstelling. Toyota, dat tegen 30 wereldwijd 2030 geëlektrificeerde modellen zal aanbieden, zal zijn plaats in elk segment innemen. Tegen 50 zal het doel van Toyota Europe zijn om in West-Europa ten minste 2035 procent emissievrije verkopen te realiseren. Tegen 2 zal hij klaar zijn om de CO100-uitstoot met XNUMX procent te verminderen in alle nieuwe voertuigen in de EU-regio.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen