Vervoer per boot op fossiele brandstoffen eindigt in Eğil

Vervoer per boot op fossiele brandstoffen eindigt in Eğil
Vervoer per boot op fossiele brandstoffen eindigt in Eğil
abonneren  


Vanaf 1 april eindigt het transport van fossiele brandstoffen in Eğil als onderdeel van het "Dicle Dam Lake Basin Protection Plan", uitgevoerd door de Diyarbakır Metropolitan Municipality Water and Sewerage Administration (DİSKİ) General Directorate.

Er wordt verder gewerkt aan het project, waarbij het directoraat-generaal van DİSK deskundige academici heeft aangesteld in het kader van het "Dicle Dam Lake Basin Protection Plan".

In het kader van het project zijn de algemene kenmerken van het bekken en de vervuilende factoren die de waterkwaliteit beïnvloeden bepaald, monitoring en modelstudies uitgevoerd.

Om vervuiling in het waterbassin te voorkomen, kwamen Fırat Tutşi, algemeen directeur van DISKI, en districtsgouverneur van Egil, Idris Arslan, samen met bootexploitanten.

Tutşi herinnerde eraan dat het beschermingsplan van de Dicle Dam, die drinkwater levert aan Diyarbakır en zijn districten, wordt bepaald door het ministerie van Milieu, Verstedelijking en Klimaatverandering, en zei dat het ieders plicht is om de waterbron te beschermen, wat de oogappel van de stad.

Tutşi wees erop dat het niet hun doel is om te spelen met het brood en de arbeid van bootvervoerders in Eğil, en merkte op dat ze samen een oplossing voor het bestaande probleem willen vinden.

“Boottransport moet met zonne- of elektrische energie gebeuren”

Tutsi vervolgde zijn toespraak als volgt: “Boottransport mag niet plaatsvinden in de drinkwaterdam. Het vervoer wordt alleen uitgevoerd bij de Dicle- en Atatürk-dammen. Brandstofafval van boten veroorzaakt ernstige schade aan de drinkwatervoorziening. Daarbij moeten we aan de stad denken. We moeten het vervoer voorzien van zonne- of elektrische energie. Deze energiebronnen zullen binnen bedrijven forse besparingen opleveren. Als alternatief kunnen kano's of waterfietsen worden overwogen. Als instelling zullen we ons best doen om onze operators te helpen dit transformatieproces met de minste schade te doorstaan.”

Tutsi benadrukte dat ze absoluut niet tegen excursies en rondleidingen zijn en verklaarde dat hun grootste zorg is om de Tigrisdam te beschermen en de vervuiling die zal optreden te voorkomen.

Tutşi zei: “Het aantal en de grootte van boten nemen met de dag toe en hun routes breiden zich ook uit. We moeten dit onder controle krijgen en de drinkwaterdam beschermen.” zei.

Tutşi verklaarde dat ze bootvervoer op de Dicle Dam zullen toestaan ​​aan degenen die werken met zonne- of elektrische energie, en verklaarde dat ze een beperkt aantal boten op de dam zullen laten werken en dat ze de boten ook een vergunning zullen geven om te werken.

Tijdens de vergadering werd besloten dat de activiteiten van 3 jetski's en 10 boten met een capaciteit van 50-60 passagiers die commerciële activiteiten in het stuwmeer uitvoeren zonder vergunning, zullen worden stopgezet, met goedkeuring van de exploitanten, als ze vanaf 1 april hun boten niet ombouwen op duurzame energie.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen