Gevraagd naar het aantal voertuigen dat de Osmangazi-brug overstak, kon geen antwoord krijgen

Gevraagd naar het aantal voertuigen dat de Osmangazi-brug overstak, kon geen antwoord krijgen
Gevraagd naar het aantal voertuigen dat de Osmangazi-brug overstak, kon geen antwoord krijgen
abonneren  


Plaatsvervangend Atila Sertel van CHP İzmir vroeg het aantal voertuigen dat in 2021 door de Osmangazi-brug reed en welke garantievergoedingen via CIMER werden betaald. In de reactie van CIMER werd bijna de spot gedreven en gezegd: "Alle werkzaamheden en transacties in Build Operate Transfer-projecten worden uitgevoerd in overeenstemming met de wetgeving, binnen het kader van de bepalingen in de uitvoeringscontracten."

'De miljarden van de staat worden elk jaar in iemand gestort'

Atila Sertel zei: “Ze hebben de gewoonte om informatie van het publiek te smokkelen. In voorgaande jaren stonden het aantal voertuigen dat door de Osmangazi-brug reed en de miljoenen dollars die uit de staatskas kwamen voor garantiebetalingen op de agenda. Uit angst voor de reactie van het publiek kiest de AKP-regering er nu voor om directe informatie te verbergen. Omdat je het juiste hebt gedaan, kom naar buiten en leg de cijfers uit. Als u deze informatie niet aan ons als plaatsvervanger geeft, ga dan naar buiten en leg uzelf uit. Maar ze kunnen het niet verklaren, want de miljarden van de staat worden elk jaar in iemand gestort. Als het geld dat betaald is voor de garantievergoedingen uit de zakken van de mensen komt, moet u onze mensen ook informeren. Aan wie betaal je, van wie mis je informatie?

'We krijgen al 3-4 jaar geen verhelderende antwoorden van TRT'

Sertel verklaarde dat ze als lid van de SOE-commissie de afgelopen 3-4 jaar geen verklarende antwoorden van TRT hebben ontvangen, vervolgde als volgt:

"Bij de SOE-commissie vragen we voortdurend hoeveel er per aflevering wordt betaald voor tv-series en programma's die buiten TRT zijn geproduceerd. Maar ze leggen het niet uit als 'handelsgeheim'. We vragen het voorzitterschap naar het aantal voertuigen en lijfwachten en ze zeggen 'genoeg'. We vragen hoeveel er in 2020 is betaald voor de Osmangazi-brug, die is gebouwd door onderaannemers en er is in 1.5 2021 miljard TL aan de aannemers betaald voor de garantiebetaling, zeggen ze 'conform de wetgeving'. Pak de ene en schiet de andere neer. Alle ministeries, alle instellingen zijn corrupt. Ze hebben het schip tot stilstand gebracht en lachen ons en onze mensen uit. Degenen die de staat aan zichzelf en hun aanhangers schenken, denken dat ze wegkomen met het niet verstrekken van informatie. Degenen die informatie van het publiek smokkelen, zullen voor de wet verantwoordelijk worden gehouden.” (nieuws.links)

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen