Het avontuur van de bouw van de Osmangazi-brug bij BTU

Het avontuur van de bouw van de Osmangazi-brug bij BTU
Het avontuur van de bouw van de Osmangazi-brug bij BTU
abonneren  


Gebze – İzmir Motorway Operation and Maintenance Inc. Bridge Maintenance Manager Fatih Zeybek zei in het seminar over "Osmangazi Bridge Construction Process", "Elk voltooid gebouw vergroot onze kennis."

In het programma op de BTU Yıldırım Bayezid-campus legde Fatih Zeybek, Maintenance Manager van Gebze – İzmir Otoyolu Operation Maintenance Inc., die de bouw en exploitatie van de Osmangazi-brug over de Golf van Izmit op zich nam, het bouwproces van de Osmangazi-brug uit. . Faculteit Ingenieurswetenschappen en Natuurwetenschappen Departementsdocent Civiele Techniek Dr. Leerlingen van groep 1 namen ook als luisteraars deel aan het evenement georganiseerd door Sedef Kocakaplan. Een van de activiteiten gericht op het ontmoeten van BTU-studenten met vertegenwoordigers van de industrie, het seminar genaamd "Osmangazi Bridge Construction Process", samen met de faculteitsleden, BTU Vice-rector en Earthquake Engineering Application and Research Center (BTU-DEPAR), directeur Prof. dr. Beyhan Bayhan was ook aanwezig.

In zijn seminar, waar hij het ontwerp- en bouwverhaal van de Fatih Zeybek-brug deelde, legde hij uit dat het ontwerp van groot belang is en dat de Osmangazi-brug is ontworpen volgens Europese normen. Hij merkte op dat naast deze normen, de relevante toevoegingen van de Turkse snelwegnormen in het ontwerp werden weerspiegeld, zodat het ontwerp van de brug verder ging dan de Europese normen. Hij benadrukte dat de brug is ontworpen in overeenstemming met de criteria voor aardbevingen vanwege de nabijheid van actieve breuklijnen.

Zeybek benadrukte dat de constructie van de brug in 3 fasen moet worden geëvalueerd, namelijk ontwerp, constructie en onderhoud, en zei dat de ontwerpfase de sleutel is tot succes in het uitgevoerde werk. Hij verklaarde dat de bouw van de Osmangazi-brug van ontwerp tot constructie is uitgevoerd met buitenlandse partners. Zeybek zei dat deze situatie voordelen biedt op het gebied van kennis- en technologieoverdracht: "Na samenwerking met buitenlandse bedrijven, vergroot elk voltooid gebouw onze kennis. Zo worden we een meer ervaren team.”

Zeybek zei dat technologie belangrijk is op het gebied van constructie en merkte op dat de ontwikkeling van technologie de kwaliteit van materialen heeft verhoogd. Uitdrukkend dat de constructie van de brug werd uitgevoerd met een technologie die tot die tijd niet bestond, zei hij dat deze situatie niet alleen heeft bijgedragen aan veel kenmerken van de brug, maar ook de lengte of de afstand tussen de voeten heeft vergroot. Zeybek benadrukte ook dat de levensduur van de Osmangazi-brug naar verwachting 100 jaar zal zijn, en dat deze periode kan worden verlengd met regelmatig en correct onderhoud.

Zeybek zei dat de onderhoudsfase net zo belangrijk is als de constructiefase van de brug, en merkte op dat het noodzakelijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot onderhoud tijdens de ontwerpfase van de brug. Zeybek merkte op dat vooral beveiligings- en brandbeveiligingssystemen de belangrijkste systemen zijn die moeten worden geïnstalleerd, en stelt dat de gezondheidsstatus van het gebouw wordt gerealiseerd met de sensoren in het structurele gezondheidssysteem.

Nadat Zeybek de vragen van de deelnemende studenten had beantwoord, gaf BTU vicerector prof. dr. Beyhan Bayhan hield een toespraak. De organisator van het evenement, Docent. Zien. dr. Met dank aan Sedef Kocakaplan, prof. dr. Beyhan Bayhan zei: “Snelheid, comfort en veiligheid kunnen worden bereikt in het transport van de Marmara-regio, waar de belangrijke industriële faciliteiten van Turkije zich bevinden, de bevolking dicht is en de meeste economische activiteiten plaatsvinden. kazanWe zijn iedereen dankbaar die heeft bijgedragen aan de bouw van de dıran Osmangazi-brug. We zijn blij dat je zo'n succesverhaal met ons hebt gedeeld.”

Aan het einde van het evenement, BTU vice-rector prof. dr. Beyhan Bayhan reikte een certificaat van waardering uit aan Fatih Zeybek, Bridge Maintenance Manager van Gebze – İzmir Motorway Operation and Maintenance Inc.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen