Vakantiearrangementen gemaakt voor SSK en Bağ-Kur pensioenen

Vakantiearrangementen gemaakt voor SSK en Bağ-Kur pensioenen
Vakantiearrangementen gemaakt voor SSK en Bağ-Kur pensioenen
abonneren  


Het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid heeft een vakantieregeling getroffen voor de pensioenen van SSK en Bağ-Kur. De volgende informatie werd overgebracht in de verklaring van het ministerie:

“In het kader van SSK en Bağ-Kur is er een nieuwe afspraak gemaakt in de maandelijkse betalingen. Volgens de wijziging in de Verordening socialezekerheidstransacties zullen hun maandelijkse betalingen op tijd worden betaald, zelfs als dit samenvalt met een feestdag of een weekend.

Maandelijkse betalingen in het kader van SSK en Bag-Kur werden betaald op vrijdag als deze samenviel met een zaterdag, en op maandag als deze samenviel met een zondag. Betalingen die samenvielen met de officiële feestdagen van 23 april en 19 mei werden ook de volgende dag of de dag ervoor betaald.

Met de wijziging in artikel 69 van de Regeling socialezekerheidstransacties is het mogelijk geworden om vanaf 1 januari 2022 maandbetalingen op dezelfde dag, die samenvalt met weekends of feestdagen, te betalen. Zo werden de grieven van de verzekerde en begunstigden met betrekking tot de betalingsdag geëlimineerd.”

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen