EMRA lanceert onderzoek naar elektriciteitsrekeningen van december

EMRA lanceert onderzoek naar elektriciteitsrekeningen van december
EMRA lanceert onderzoek naar elektriciteitsrekeningen van december
abonneren  


EMRA zal de klachten onderzoeken dat de per 1 januari geldende elektriciteitstarieven op de rekeningen van december worden weergegeven. De discussie in kwestie kwam naar voren nadat CHP Giresun-plaatsvervangend Necati Tığlı een schriftelijke vraag aan het voorzitterschap van de Turkse Grote Nationale Vergadering had gestuurd die moest worden beantwoord door de minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen, Fatih Dönmez.

De WKK-gedeputeerde beweerde dat het in januari gemaakte elektriciteitstarief terug te vinden was in de rekeningen van december.

In zijn schriftelijke vraag, zei Tığlı: "Volgens de klachten die we hebben ontvangen, is uit de meteruitleesdiensten die in de eerste dagen van januari vertrokken zijn begrepen dat deze verschrikkelijke wandelingen niet geldig zijn vanaf 1 januari 2022, maar vanaf december 2021 , de vorige maand."

De voorzitter van de regelgevende instantie voor de energiemarkt (EMRA), Mustafa Yılmaz, kondigde aan dat ze zich concentreerden op de rekeningen van december, naar aanleiding van de klachten die naar het bureau waren gestuurd dat de elektriciteitstarieven die op 1 januari van kracht waren, werden weerspiegeld op de rekeningen van december.

Yılmaz stelt dat detailhandelaars moeten rekenen op basis van het aantal dagen tussen de datum van eerste lezing en de datum van laatste lezing: "Detailhandelsbedrijven beoordelen het verbruik bijvoorbeeld op het aantal dagen in december, over de oude prijzen, en hoeveel dagen er in januari zijn, moet hij het nieuwe tarief berekenen door het verbruik dienovereenkomstig te verdelen. Elke verbruiker betaalt de elektriciteitsrekening volgens het tarief van de maand die hij verbruikt. Het bedrijf dat het tarief van een andere maand toepast, zal een hoge prijs moeten betalen.” hij zei.

Elektriciteitsheffingen werden met 52 procent verhoogd tot 130 procent, inclusief belastingen en fondsen, in alle consumentengroepen.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen