Licht verscheen in Zigana, de langste tunnel van Turkije en Europa

Licht verscheen in Zigana, de langste tunnel van Turkije en Europa
Licht verscheen in Zigana, de langste tunnel van Turkije en Europa
abonneren  


Minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu verklaarde dat ze het licht zagen in Zigana, de langste tunnel van Turkije en Europa en de op twee na langste snelwegtunnel met dubbele buis, en merkte op dat deze werd gebruikt. Karaismailoğlu zei: "Met de inkorting van de huidige weg zal de reistijd voor auto's met 3 minuten worden verkort en voor zware voertuigen met 100 minuten. Zo wordt jaarlijks in totaal 30 miljoen TL bespaard, 60 miljoen TL uit tijd en 19 miljoen TL uit brandstof.

Minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu sprak tijdens de Zigana Tunnel Light Vision Ceremony. Karaismailoğlu zei: "We laten een zeer belangrijke fase achter door de graafwerkzaamheden in de Zigana-tunnel te voltooien, die de langste dubbele buissnelwegtunnel in ons land en Europa zal zijn en de op twee na langste ter wereld", zei Karaismailoğlu. onze projecten. Turkije heeft de tijd achter zich gelaten dat het zijn investeringen niet meer kon doen omdat het geen budget kon vinden. Ons land is een van de belangrijkste spelmakers geworden, niet alleen in zijn regio, maar ook in het globale plan, met de investeringen die het heeft gedaan, op elk gebied groeiend en projecten realiserend die belangrijker zijn dan de andere. We ondersteunen werkgelegenheid, handel en economie met onze projecten die Turkije naar een nieuw tijdperk hebben gebracht; We bouwen aan het Turkije van de toekomst. " hij zei.

ZIGANA TUNNEL IS EEN BELANGRIJK ONDERDEEL VAN INTERNATIONALE TRANSPORTCORRODS

Zigana Tunnel, zoals Marmaray, Eurazië Tunnel, is een belangrijk onderdeel van internationale transportcorridors zoals Northern Marmara Highway, Istanbul Airport, Osmangazi Bridge, Ordu-Giresun Airport, Iyidere Logistics Port, Yavuz Sultan Selim Bridge, 1915 Çanakkale Bridge, en is een belangrijk onderdeel van de wereld Karaismailoğlu benadrukte dat het een kunstwerk is en zei: “Het is een bron van trots voor onze natie. Vanuit dit perspectief moeten we naar de Zigana-tunnel kijken. We kunnen de Zigana-tunnel niet zien als een project dat alleen Trabzon en Gümüşhane aangaat. Hier verbinden we met deze studie Trabzon, het belangrijkste handelscentrum van de oostelijke Zwarte Zee-regio, via Gümüşhane met Bayburt, Aşkale en Erzurum. Dit is ons project; Het is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van handel, export en werkgelegenheid in de Zwarte Zee en in Oost-Anatolië. Het is van vitaal belang voor alle landen in het Midden-Oosten en Euraziatische landen, met name Iran, om de Zwarte Zee te bereiken. Naast de Oost-West-gerichte handelsmobiliteit van Turkije, zal het ook de noord-zuid-gerichte handelsmobiliteit mogelijk maken en onze exporteurs de mogelijkheid bieden om hun producten tegen lagere kosten over zee naar de wereld te vervoeren. Deze en soortgelijke projecten van cruciaal belang zullen ons land in 2022 naar 250 miljard dollar aan export brengen en de handelsbalans veranderen in het voordeel van Turkije.

DE REISTIJD WORDT MET 60 MINUTEN VERLAAGD VOOR ZWARE VOERTUIGEN

Erop wijzend dat het vervoer van de kustgebieden naar de binnenregio's werd verzorgd onder de voorwaarden die tot voor kort waren toegestaan ​​door de geografie van de Zwarte Zee, zei minister van Verkeer, Karaismailoğlu, dat ze veel wegen en tunnels in de regio hebben ontworpen in het kader van de verbetering werken van de noord-zuid assen. Karaismailoğlu verklaarde dat ze nog veel meer in gebruik hebben genomen, zoals de Ovit-tunnel, de Lifekurtaran-tunnel, de Salmankaş-tunnel, de Salarha-tunnel, de İkizdere-tunnels en de Eğribel-tunnel. Hij merkte op dat ze, hoewel ze bijdroegen aan de ontwikkeling van commerciële activiteiten en dus de verrijking van de regio, ook de mogelijkheid van veilig rijden vergrootten. Karaismailoğlu onderstreepte dat de Zigana-tunnel een van de belangrijkste projecten is die in het kader van de noord-zuid-assen zijn gerealiseerd en vervolgde zijn toespraak als volgt:

“Deze route op de historische Zijderoutelijn heeft een zeer hoge verkeersbelasting. Het Zigana-tunnelproject begint op de locatie Maçka/Başarköy op de 44e kilometer van Trabzon - Aşkale Road en sluit aan op de Köstere-Gümüşhane Road op de 67e kilometer met een brugovergang. De Zigana-tunnel bestaat uit 14 meter lange dubbele buis. De totale lengte bedraagt ​​meer dan 500 kilometer met de verbindingswegen. Met een investeringskost van 15 miljard lira wordt de bestaande 2,5 meter brede provinciale weg een 12×2-baans verdeelde snelweg. Wanneer het in gebruik wordt genomen, zal de hoogte, die op de top van Zigana 2 duizend 2 meter was en in de 10e tunnel tot 1 meter werd verlaagd, met 1.825 meter worden verlaagd tot 600 meter. Met de inkorting van de huidige weg wordt de reistijd voor auto's met 1.212 minuten en voor zware voertuigen met 30 minuten verkort. Zo wordt jaarlijks in totaal 60 miljoen TL bespaard, 19 miljoen TL uit tijd en 40 miljoen TL uit brandstof. Ook de CO59-uitstoot daalt met 16 duizend ton. Zigana-tunnel; Het biedt weggebruikers veilige en comfortabele reismogelijkheden door geschiedenis te schrijven, vooral tijdens de wintermaanden. Bovendien zullen problemen zoals scherpe bochten, hellingen en steen die van steile hellingen op de bestaande lijn Trabzon-Gümüşhane valt, worden geëlimineerd. uw verkeer; Naadloze stroom zal worden verschaft aan de nederzettingen aan de kust van de Zwarte Zee, de haven, de toeristische en industriële centra. Met dit project wordt een grote en waardevolle bijdrage geleverd om de internationale handel sneller en betrouwbaarder te maken.”

100% BINNENLANDSE EN NATIONALE MIDDELEN GEBRUIKT

Erop wijzend dat 100% binnenlandse en nationale middelen worden gebruikt bij de bouw, het ontwerp en de controle van de Zigana-tunnel en de verbindingswegen, zei minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu dat het project in een recordtijd volledig is gebouwd door Turkse ingenieurs en arbeiders . Karaismailoğlu zei: "Bovendien werden de verticale schachtconstructies, die voor het eerst in Turkije in snelwegtunnels werden gebouwd, gevormd in de Zigana-tunnel" en voegde eraan toe: "De langste dubbele buissnelwegtunnel in ons land en Europa, en de 3e langste ter wereld; We hebben de graafondersteuningswerken in de Zigana-tunnel afgerond en nu hebben we het licht aan het einde van de tunnel gezien. We streven ernaar onze producties tegen het einde van 500 af te ronden door ons intensieve werk te versnellen op basis van 7 dagen en 24 uur met 2022 medewerkers."

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen