Eerste mijnbouwschool in Turkije geopend met deelname van 2 ministers

Eerste mijnbouwschool in Turkije geopend met deelname van 2 ministers
Eerste mijnbouwschool in Turkije geopend met deelname van 2 ministers
abonneren  


De opening van de İvrindi Nurettin Çarmıklı Mining Vocational and Technical Anatolian High School, de eerste in Turkije die voorziet in de behoefte aan intermediair personeel in de mijnbouwsector, werd gehouden met de deelname van de minister van Nationaal Onderwijs Mahmut Özer en de minister van Energie en natuurlijke hulpbronnen Fatih Dönmez.

Mahmut Özer, minister van Nationaal Onderwijs; Nurettin Çarmıklı sprak zijn voldoening uit tijdens de openingsceremonie van de Mining Vocational and Technical Anatolian High School, de eerste in zijn vakgebied.

Özer zei dat het meest concrete voorbeeld van hoe het paradigma is veranderd in het beroepsonderwijs is ervaren: "Het grootste breekpunt in de paradigmaverschuiving die we de laatste tijd hebben gemaakt in het beroeps- en technisch onderwijs, is de deelname van werkgevers aan alle processen van beroepsonderwijs. en technisch onderwijs. We maken nu samen met vertegenwoordigers van de sector het curriculum in het beroeps- en technisch onderwijs. We updaten samen. Samen met sectorvertegenwoordigers plannen we de vaardigheidstrainingen van studenten in het bedrijfsleven.” hij zei.

Özer benadrukte dat ze samen met de sector on-the-job en professionele ontwikkelingstrainingen van beroepstechnische leraren plannen, en dat ze alleen werkgelegenheid verwachten van vertegenwoordigers van de sector.

“De problemen waar al jaren over wordt geklaagd in het beroeps- en technisch onderwijs worden stuk voor stuk opgelost”

Verwijzend naar de recente transformaties in het beroeps- en technisch onderwijs, zei Özer: “De problemen waarover al jaren wordt geklaagd in het beroeps- en technisch onderwijs worden één voor één opgelost. In feite zijn de problemen die we ervaren niet de problemen die door het onderwijssysteem zelf worden veroorzaakt. We worstelen met de kosten voor Turkije van de implementatie van de coëfficiënten van het proces van 28 februari in 1999. De meeste problemen waarmee we tegenwoordig in het onderwijssysteem te maken hebben, zijn niet de problemen die voortkomen uit de natuurlijke stroom van het onderwijssysteem; problemen veroorzaakt door inmenging van buitenaf. Daarom ben ik, ondanks de tussenkomsten van het proces van 28 februari, erg blij om het beroepsonderwijs op het punt te brengen dat het aansluit bij de behoeften van het land, en ik ben ook blij om deel uit te maken van dit proces.”

“Beroepsopleidingscentrum is een zeer aantrekkelijk model geworden voor werkgevers”

Özer legde uit dat het beroepsonderwijs in Turkije tot een heel ander proces is gevorderd, vooral met de wijziging die is aangebracht in wet nr. 3308 over technisch beroepsonderwijs, en vervolgde zijn woorden als volgt:

“Met de wijziging betaalt de werkgever niet elke maand 30 procent van het minimumloon, dat door de staat wordt betaald, voor de studenten die één dag per week naar school gaan, de andere dagen in het bedrijf, in de beroepsopleiding. centra in de echte omgeving. Het beroepsopleidingscentrum is daardoor een zeer aantrekkelijk model geworden voor de werkgever. Tegelijkertijd werd met deze wetswijziging ook het salaris gecorrigeerd en verbeterd van de jongeren die het afgelopen jaar aan het einde van het 3e jaar gezel werden. Nu krijgen gezellen de helft van het minimumloon, niet 3/1 van het minimumloon. Alle studenten van het beroepsopleidingscentrum zijn verzekerd tegen arbeidsongevallen en beroepsziekten. Het grootste kenmerk van beroepsopleidingscentra is dat er geen leeftijdsbeperking is. Afgestudeerd hebben op de middelbare school is dus voldoende.”

Özer wees erop dat het aantal studenten in centra voor beroepsonderwijs met 3308 duizend toenam in minder dan een maand nadat de wijziging van Wet op het beroepsonderwijs nr. 90 van kracht werd, zei Özer: "Met andere woorden, terwijl er ongeveer 159 duizend studenten zijn geregistreerd in centra voor beroepsonderwijs is dit aantal momenteel meer dan 250 duizend. Ons doel in 2022, zoals benadrukt door onze voorzitter, is om 1 miljoen jongeren kennis te laten maken met het centrum voor beroepsopleiding. Enerzijds dus de arbeidsmarkt 'Ik kan de werknemer die ik zoek niet vinden.' We zullen de kans krijgen om de jeugdwerkloosheid in Turkije terug te brengen tot enkele cijfers, net zoals we het excuus hebben geëlimineerd. Het beroepsonderwijs zal niet langer een onderwijsvorm zijn die de agenda van Turkije met zijn problemen vormt, maar zal een onderwijstype worden dat enerzijds aansluit bij de behoeften van het land en een aandeel heeft in de economische ontwikkeling van het land en de toename van zijn welvaart. Het gaat snel op deze weg.” haar beoordeling heeft gemaakt.

"We zullen hier het 51e R&D-centrum in de mijnbouw vestigen"

Özer benadrukte dat ze dag en nacht zullen blijven werken om allerlei kansen te mobiliseren om niet alleen Turkije te ontwikkelen, maar ook om een ​​toonaangevend land te worden in zijn regio, in de wereld, en om de kwaliteit van zijn menselijk kapitaal te vergroten.

Özer herinnerde eraan dat ze 50 R&D-centra hebben geopend in beroeps- en technisch Anatolische middelbare scholen, en zei: "Aangezien deze school de enige school in de mijnbouw is met werkgelegenheidsgarantie, zullen we hier het 51e R&D-centrum in de mijnbouw vestigen, en deze school zal niet alleen onderwijs en training bieden, maar ook AR-GE.-GE en innovatieve studies zullen bijdragen aan de ontwikkeling van ons land door zich te concentreren op octrooien, gebruiksmodellen, handelsmerken en modelregistraties in de mijnbouw." zei.

Özer legde ook uit dat in 2022 5 International Vocational Technical Anatolian High Schools in Turkije zullen worden opgericht.

Na de toespraken overhandigde minister Özer een plaquette aan Nurol Holding vice-voorzitter Mehmet Oğuz Çarmıklı. De goud- en zilvermijnbouw van TÜMAD Madencilik werd geopend door een liveverbinding tot stand te brengen.

Nadat het lint was doorgeknipt, werd de Nurettin Çarmıklı Mining Vocational and Technical Anatolian High School bezocht, en spraken minister Özer en minister Dönmez met studenten. sohbet Hij.

Gouverneur Hasan Şıldak, burgemeester Yücel Yılmaz, AK-partij Balıkesir plaatsvervangend Mustafa Canbey, mijnenveldoperators, leraren en studenten van de school woonden de ceremonie bij.

Het schoollaboratorium, dat ongeveer 1 miljoen lira kostte, is het eerste in Turkije.

Het mijnlaboratorium op de school, dat ongeveer 1 miljoen lira kost, is ook het eerste in Turkije. Dit is een laboratorium met kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van mijnsites.

Op de middelbare school, waar alleen theoretisch onderwijs zal plaatsvinden, leren studenten door de natuurlijke rijkdommen van Turkije aan te raken en te voelen. Studenten, die les krijgen van docenten en toonaangevende namen uit de sector, zullen hun kennis toepassen door in de mijnen te wonen. Zo zullen de afgestudeerden van de middelbare school zowel als "redelijk" als "geschoold" worden opgevoed.

Stage en werkgelegenheid

De middelbare school, waar momenteel 144 studenten studeren, zal 544 studenten voorbereiden op de mijnen wanneer deze op volle capaciteit operationeel wordt. Bedrijven die actief zijn in de mijnbouw in de regio zullen ook stage- en werkgelegenheidskansen bieden aan studenten. De school, waar de nieuwe helden van de mijnindustrie, die vorig jaar het exportrecord van de geschiedenis van de republiek braken, zullen worden opgericht, zal naar verwachting in een belangrijke behoefte voorzien.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen