Contractwaarde van Mersin Metro Project is 3 miljard 379 miljoen lira

Contractwaarde van Mersin Metro Project is 3 miljard 379 miljoen lira
Contractwaarde van Mersin Metro Project is 3 miljard 379 miljoen lira
abonneren  


Burgemeester Vahap Seçer van de grootstedelijke gemeente Mersin verklaarde dat de contractwaarde van het Metro-project 3 miljard 379 miljoen 404 duizend 875 TL is en zei: "We zijn begonnen met de bouw met de baanbrekende ceremonie op de 3e verjaardag van de bevrijding van Mersin op 2022 januari 100, en we zijn nu klaar om financiering te vinden. We moeten heel snel handelen. Daarom hebben we het bij ons Parlement ingediend. We zullen 85% van deze investering uit leningen halen en 15% uit ons eigen budget.”

Tijdens de 2022e vergadering van de vergadering van januari 1 van de gemeente Mersin werd een lening van 3 miljard 2 miljoen lira verkregen voor het project 'Bouw en elektromechanische systemen van Mezitli 489.5 januari Light Rail System Metro Line Supply, Installation and Commissioning Work'. , werd de kwestie met betrekking tot de autorisatie van de burgemeester van de Mersin Metropolitan Municipality unaniem verwezen naar de Plan- en Budgetcommissie.

“Onze contractwaarde is 3 miljard 987.7 miljoen lira”

President Seçer gaf informatie over de contractprijs van de aanleg van de metro en zei: “Het btw-bedrag is 608 miljoen 292 duizend lira. Onze totale contractwaarde, inclusief btw, is precies 3 miljard 987 miljoen 697 duizend 752 TL 80 kuruş. We kunnen 85% van dit bedrag lenen volgens de wetgeving, we kunnen een lening krijgen. Dit cijfer komt overeen met 3 miljard 389 miljoen 543 duizend TL. Zoals u weet, werd de leningsbevoegdheid op 16 augustus 2021 verkregen bij besluit van de Algemene Vergadering. Het is nu goedgekeurd door de afdeling Presidentiële Strategie. Maar bij het ministerie van Financiën en Financiën. Met de goedkeuring en ondertekening van het laatste tarief, kunnen we lenen. De informatie die we hebben ontvangen, is dat deze in januari wordt vrijgegeven. Hopelijk zal het. Als je het nu bekijkt sinds augustus, hebben we deze autorisatie ontvangen in termen van binnenlandse en buitenlandse schulden van 5,5 miljoen TL in een periode van 900 maanden tot eind januari. Dus waarom was het 900? Waarom was het niet 1, niet 2, niet 3? Omdat we onze vraag naar binnenlandse en buitenlandse leningen hadden gemaakt. Voor binnenlandse leningen moesten we een berekening maken met betrekking tot het herwaarderingspercentage van het inkomen van het voorgaande jaar. We zouden het kunnen gebruiken als binnenlandse schuld. We hadden het recht om 265 miljard 1 miljoen binnenlandse schuld te maken, volgens de wetgeving, met het deel dat we vorig jaar hadden toegewezen voor het begrotingssaldo van 165 miljoen lira.”

“We dekken 85% van deze investering met leningen en 15% uit ons eigen budget”

Ze voegde eraan toe dat ze het benodigde deel van 1 miljard 165 miljoen naar 265 miljoen begrotingssaldo hebben toegewezen, zei Seçer: "Ons resterende recht was 900 miljoen. Wij hebben het van u opgevraagd. Dus wat willen we nu? We kunnen voorlopig 3 miljard 389 miljoen 543 duizend TL lenen voor dit project. De resterende 900 miljard 2 miljoen 489 duizend lira schuldautorisatieverzoek na aftrek van 543 miljoen is buiten deze limiet omdat het een buitenlandse schuld is om buitenlandse schuld te gebruiken. We hoeven er geen beperking aan op te leggen. Nogmaals, we zullen de autoriteit van hier overnemen. Hij gaat weer naar de afdeling presidentiële strategie. Het gaat weer naar de Schatkist en Financiën. Dit zal een proces vergen. En zoals u weet, zijn we begonnen met de bouw met de baanbrekende ceremonie op de 3ste verjaardag van de bevrijding van Mersin op 2022 januari 100, en nu moeten we heel snel handelen om financiering te vinden. Daarom hebben we het bij ons Parlement ingediend. We zullen 85% van deze investering dekken met leningen en 15% uit ons eigen budget.”

“330 miljoen euro heel, 26.6 miljoen euro kilometers”

President Seçer, die gedetailleerde informatie gaf over de metro in het parlement, zei: "We hebben die dag de aanbesteding gedaan voor 3 miljard 375 miljoen TL. We deden de aanbesteding voor 13.4 kilometer flat account, hiervoor 330 miljoen euro. Het bedrag is 3 miljard 375 miljoen TL. Als je dit deelt door de kosten van elke kilometer, betekent dit dat we 1 miljoen TL hebben gekost voor 252 kilometer en 24 miljoen 626 duizend euro hiervoor. In totaal 330 miljoen euro, 26.6 miljoen euro per kilometer. Behalve de wagen. Geen onderproductie. Alleen geen wagons. Het heeft een elektronisch systeem, gewapend beton, alles. Alleen de wagen. Waarom hebben we het gescheiden? We kunnen de wagen tegen zeer redelijke prijzen en voor een lange tijd kopen. We kopen 's werelds gerenommeerde merken, van gerenommeerde bedrijven. We hebben zijn onderzoek gedaan. Op het punt dat we hebben bereikt, is het kilometerbedrag, dat die dag 24 miljoen 600 duizend euro bedroeg tegen de huidige eurokoers, gedaald tot 16 miljoen euro. Vanaf hier zijn we niet schadelijk. Alleen hier, in de door het ministerie van Financiën en Financiën aangekondigde wettelijke rente, zitten de vorderingen voor prijsverschillen in bepaalde posten. Je weet dit. Sommige artikelen niet. Er is hier geen last of schade voor de administratie. Het is voordeliger om het die dag te doen. "Ik wou dat we het eerder hadden gedaan", zei hij.

“Wij zijn de publieke sector, we willen de constructie maken volgens de mooiste specificaties”

President Seçer verklaarde ook dat de betalingen in TL zullen zijn en zei: “We hebben nog geen cent rente van 1 TL-schuld betaald. We hebben het niet ontvangen, maar we wachten op de autorisatie. Betalingen zijn TL. Wij hebben niets met de euro te maken. Ik bedoel in termen van het vergelijken van de euro met de markten, voor uw testen. De aanbesteding die we hebben gedaan is 1 miljard 3 miljoen lira. Plus, op voorwaarde dat het prijsverhogingen omvat binnen het wettelijke kader van het ministerie van Financiën en Financiën. Iedereen zal zich houden aan de voorwaarden van de aanbesteding. Ik zal ook slapen, de aannemer ook. We zullen doen wat de wet zegt. Maar als je vraagt ​​wat het verschil is tussen de periode die we hebben gemaakt en nu, kunnen we deze aanbieding nu niet doen tegen deze prijzen. Er is geen administratieverlies. Dus ik wil geen zin maken, we kunnen zelfs zeggen voordelig. Maar we verwachten natuurlijk dat het werk op tijd klaar is, met de kwaliteit die we willen, zonder enig slachtoffer van het aannemersbedrijf, voordat het werk in de problemen komt. We hebben niet de mentaliteit om voor iemand een val te zetten, goedkope aanbestedingen uit te voeren en vervolgens de bouw te laten mislukken. Wij zijn de publieke sector, wij willen de constructie maken volgens de mooiste specificaties. "We zouden niet willen dat dit soort evenementen gebeuren", zei hij.

“Ik hoop dat de centrale regering een manier zal vinden om dit proces te doorbreken met realistisch economisch beleid”

President Seçer zei dat hoe beter de economie is, hoe comfortabeler hij zal zijn, en zei: “De regering doet nu investeringen, nietwaar? Dat doet het, het leven gaat door. De particuliere sector wel. Maar het maakt het compacter en meer gecontroleerd. We kunnen niet stoppen. Wij zijn de gemeente. Maar hebben we het comfort van 6 maanden geleden, 1 jaar geleden? Nee. Maar we zijn voorzichtig. De aanbesteding hiervoor hebben we destijds in april gedaan. Op dat moment deprecieerde de TL niet zo veel in wisselkoersen, er was geen groot gerommel, geen groot lawaai. Het betekent dat we het op het juiste moment hebben gedaan. Maar u zei dat de omgeving op dit moment niet beschikbaar is. Ik hoop, ik wens, dat de centrale regering een oplossing zal vinden om dit proces te doorbreken met een realistisch economisch beleid. Het is niet mijn taak, het is de taak van het Gemenebest, het is de taak van de regering. Hoe beter de economie, hoe comfortabeler ik zal zijn, hoe comfortabeler de zakenman zal zijn", zei hij.

“De grap van de open-close is dit; minder kosten”

President Seçer, die ook sprak over het 7,5 kilometer lange wegdek van de metro, zei: “We hebben onze maatregelen genomen. Daar zakken ze al naar 15 tot 21 meter. De grap van de open-close is dit; de kosten zijn lager. 11 stations in de metro. Zoals u al zei, hebben 7 van hen parkeerplaatsen voor 1400 auto's. Er zijn motor- en fietsparkeerplaatsen. Er zijn sociale ruimtes in 9 stations. Winkelcentra, culturele gebieden, uitgaansgebieden etc. In feite lossen we in die zin ook de problemen van de stad op. Hoe dieper het station, hoe duurder de metro. Met andere woorden, afdalen tot 15 meter is één ding, afdalen tot 35 meter is een ander. Dat is het hele punt. Al het werk is gedaan", zei hij. Seçer verklaarde dat ze ook de klei zullen verkopen die tijdens het bouwproces van de metro is ontstaan.

"Ik ben een president die niet eens 20 miljoen TL heeft gebruikt voor hoge rentetarieven"

President Seçer benadrukte dat ze het project in 3,5 jaar willen afronden en zei: "Wat de conjunctuur ook is, we zullen natuurlijk financiering gebruiken onder deze conjuncturele voorwaarden. Maar maak je geen zorgen, ik ben een president die niet eens 20 miljoen TL heeft gebruikt vanwege de grote belangstelling. Wat de kredietwaardigheid van Turkije ook is, we krijgen rapporten van het kredietbeoordelingsbureau", zei hij. Volgens de informatie die hij ontving, verklaarde Seçer dat een van de twee gemeenten met een zeer goede kredietwaardigheid in Turkije de metropoolgemeente Istanbul is en de andere de metropoolgemeente Mersin, en zei: "We kunnen niet meer lenen dan de buitenlandse leningcijfers van de Republiek Turkije in ieder geval. Het voorzitterschap zal het niet toestaan, de Schatkist zal het niet toestaan. Onze burgers moeten in dat opzicht gerust zijn", zei hij.

Seçer, benadrukkend dat hij vertrouwen geeft als burgemeester met zijn kennis en commerciële ervaring tot nu toe; “Onze gemeente gaat op de beste manier in de schulden. We krijgen ondersteuning van experts. Desnoods betalen we advieskosten, we krijgen advies, maar zo'n avontuur, een avontuur als dit, zullen we nooit toestaan.”

Op de vraag van een raadslid over de mogelijke schade aan het milieu tijdens het bouwproces van het Metro-project, zei president Seçer: "Zowel de auteur van het project, het bedrijf dat het zal produceren, als onze technische commissie, het ministerie van Transport, zeer nauwgezet werk verricht. Weet je, ik ben net zo bezorgd als jij om het verkeer niet lam te leggen en onze mensen niet te storen. De verkeersstroom van de stad, straten, slagaders, voertuiguitgangen zijn duidelijk. Je geeft het vorm met een goede technische geest… Bouwwerkzaamheden; een stevig, sterk, goed geïnformeerd bedrijf met hoge technische apparatuur en geld. Als je het geld geeft, gaat de bouw snel. Hopelijk krijgen we met uw steun een leningsvergunning. We zullen dit onverwijld door de president laten goedkeuren, we zullen het laten goedkeuren door het ministerie van Financiën, en we zullen de dienst binnen zeer korte tijd naar Mersin brengen. Ons project is 13.4 kilometer, niet 35 kilometer. Momenteel is een van de 2 fasen een tram, ik zei net, er wordt projectwerk gedaan met Saya Junction. Binnen 2 jaar willen we de fundering van de tram leggen. Waar kwam dit vandaan? De tram kost een achtste daarvan. Zou ik ook doen, maar er is geen tram of gelijkvloers railsysteem in deze regio. Hier doe je het of niet of je gaat ondergronds, maar de tram heeft een zeer lange optie, en het is een zeer goedkoop en zeer duur openbaar vervoersmodel, gecrediteerd door de trambouwer of aannemersbedrijven. Daarom krijgen we het project heel snel geklaard en willen we daar zelfs beginnen met de bouw van de brugknooppunten samen met het metrostation en het tramstation daar", zei hij.

Toen hetzelfde lid van de Assemblee meer wilde weten over de geschatte kosten van het Metro-project, zei president Seçer: "We zullen lenen met het goedkoopste financieringsmodel op de langste termijn dat ons niet zal vermoeien. We hebben nog geen duidelijke beslissing genomen. De kosten in TL zijn volledig gerelateerd aan prijsverhogingen, wettelijke prijsverhogingen. Zelfs als er een prijsverhoging van nul is, hebben we een aanbestedingsprijs van 3 miljard 375 miljoen TL plus btw, en dit eindigt met btw, maar hoeveel het gaat kosten, kan ik niet raden."

“We spelen geen gist in het meer, we doen niets onbewusts”

Seçer zei dat het Metro-project geen onafhankelijk project van gemeenten is:

“'Ik wil metro, ik heb een project. Kom op, geef me een lening, ik ga een aanbesteding uit.' niet. We bouwen dus geen gebouw. We bouwen geen leeg busstation in Anamur. We bouwen geen ongebruikte brandweerkazerne in Erdemli, we bouwen geen busstation in Gülnar. Niemand vraagt ​​om een ​​account, het ziet er leeg uit. Dit is belangrijk. U doet dit project, het Ministerie van Verkeer, Directoraat-Generaal Infrastructuur geeft u een visum en keurt het goed. Dan gaat hij naar het voorzitterschap. Op het moment dat ik bijkwam, was het project klaar. Ik zeg het keer op keer; De afgelopen periode is anders in spoorsystemen met het project, de hoeveelheid en de visie die we in de praktijk hebben gebracht. Macit Bey bedacht ook op zijn eigen manier een lightrailsysteem, liet een project maken, maar bracht het niet in de praktijk. Onze bevolking 'centraal moet meer dan 1 miljoen bedragen. Ik kan geen lening krijgen, ik breng het niet in praktijk', zei hij. Latere administratie zal ik ook nummers per nummer geven. Deze administratie betaalde ook 8,5-7 lira van de advies- en projectkosten van 7,5 miljoen. We vonden het op onze schoot en zeiden; 'er zitten onnodige lengtes in dit project'. Met andere woorden, de passagierscapaciteit is laag op de bestemmingen. We hebben het beoordeeld. We hebben het opgenomen in het presidentiële investeringsprogramma en hebben het naar 3 fasen gebracht. We zetten de tram, we zetten de noordelijke lijn van het spoorsysteem. Dit is een projectie van 35 kilometer. De informatie die ik kreeg toen deze werd goedgekeurd; 'De president moet zo snel mogelijk op zoek gaan naar financiering, we zullen zijn goedkeuring geven.' Ik spreek namens het voorzitterschap. Iedereen heeft zijn best gedaan, we hebben het uitgevoerd, het is opgenomen in het investeringsprogramma. Nu zeg je 'er is geen fol, er is geen ei, wat is er gebeurd met deze baanbrekende?' Als ik om de financiering vraag, weet ik hoeveel het gaat kosten, zodat ik dienovereenkomstig geld kan vinden. Er is nog geen aanbesteding. Hoe kan ik een leningstoestemming van u krijgen? Wie geeft mij geld? Volgens het project geef je mij financiering. Als hij daar niet 5 maanden had gewacht en binnen 2-3 maanden had getekend, zou ik dit geld nu 10 keer hebben gebruikt, maar het proces vindt plaats. Maar als je zegt 'waar komt die 2,5 miljard vandaan', dan heb je het mis. Het bedrag dat ik van de lening onder het contract gebruik, is 3 miljard 389 miljoen lira. De reden waarom ik een deel van 900 miljoen lira hiervan heb opgenomen, ik heb de binnenlandse schuld op die vraag gezet. Als resultaat van een berekening gemaakt met het inkomensbudget van het voorgaande jaar in overeenstemming met de wetgeving, is het 900 miljoen. De rest is onbeperkt omdat de buitenlandse schuldwetgeving dit voor mij passend acht. Er staat 'leen het resterende deel, dat wil zeggen het gehele deel van de buitenlandse debiteur'. En ik ga dit nu van je krijgen, wat een proces zal vergen. Ondertussen gaat de bouw gewoon door. Ons contract is al 4+2 jaar in productie. Het zal in 4 jaar voltooid zijn en er is een optie voor 2 jaar in geval van negativiteit. Ik zei net; een sterke firma een goede firma en geld; Dat is de hele formule om de bouw snel te laten verlopen. Het onderwerp is dit. We stelen geen gist in het meer, we gooien geen lood in de duisternis. We doen geen onbewust werk.”

In de geheime stemming gehouden in de Algemene Vergadering; Mehmet Topkara werd verkozen tot lid van het Auditcomité met 39 stemmen, Osman Çöl 38, Zafer Şahin Özturan 38, Muhittin Ertaş 34 en Abdurrahman Yıldız met 32 ​​stemmen.

Metrokaart Mersin

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen