Atatürk's moeder Zübeyde Hanım herdacht op de 99e verjaardag van haar dood

Atatürk's moeder Zübeyde Hanım herdacht op de 99e verjaardag van haar dood
Atatürk's moeder Zübeyde Hanım herdacht op de 99e verjaardag van haar dood
abonneren  


Zübeyde Hanım, moeder van de Grote Leider Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Republiek Turkije, werd geboren in Izmir op de 99e verjaardag van haar dood. KarşıyakaHij werd herdacht aan het hoofd van zijn graf in . President Tunç Soyer deelde op sociale media: "Stel je zo'n moeder voor dat het kind dat ze opvoedde het lot van een natie zou herschrijven. Op de 99e verjaardag van haar dood herdenk ik mevrouw Zübeyde met respect en liefde.”

Voor Zübeyde Hanım, de moeder van de Grote Leider Gazi Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Republiek Turkije, die op 14 januari 1923 overleed. KarşıyakaEen herdenkingsceremonie werd gehouden bij zijn graf in . Mustafa Özuslu, loco-burgemeester van de gemeente Izmir, woonde de ceremonie bij. Karşıyaka Burgemeester Cemil Tugay, Karşıyaka Districtsgouverneur Ali Rıza Çalışır, vertegenwoordigers van politieke partijen, niet-gouvernementele organisaties, verenigingen en veel burgers waren aanwezig.

De Turkse Moedervereniging begon de ceremonie met een kranslegging. Karşıyaka Afdelingshoofd Feyza Işıklı verklaarde dat ze mevrouw Zübeyde met respect herdacht en zei: "De inspanning van mevrouw Zübeyde, die een kind als Mustafa Kemal Atatürk opvoedde, die gekneed was met de liefde voor de mensheid en het vaderland, en het aan ons gaf als een geschenk, is een voorbeeld.”

“Mevrouw Zübeyde herdenken betekent het behoud van de waarden van de Republiek”

Turkse Vrouwenunie Karşıyaka Afdelingsvoorzitter Mehpare Özkaba zei: “Zübeyde Hanım vandaag herdenken betekent opnieuw begrip en bescherming van de Republiek en haar waarden, haar architect Mustafa Kemal Atatürk, de moeder die haar heeft gebaard en alle moeders, ongeacht de omstandigheden. Slaap vredig in de lichten, onze dierbare moeder. De eed die onze voorvader bij uw graf heeft afgelegd, is nog steeds het diepste vertrouwen in ons hart, als een gewetens- en eervolle schuld voor ons, uw kleinkinderen."

“Een geweldige erfenis”

Karşıyaka Burgemeester Cemil Tugay zei ook: "Hij kwam voor zijn behandeling. KarşıyakaDe eer die hij beleefde die dag toen hij voet aan wal zette op ons land in Turkije, veranderde na zijn dood en op verzoek van zijn zoon, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, in een grote erfenis. Vandaag KarşıyakaDe inspiratie en moed die het uit dit grote erfgoed haalt, heeft een groot aandeel in de hedendaagse, moderne identiteit van , die vermengd is met de waarden van de Republiek Turkije. Terwijl we in 2022 leven als de bevrijding van Izmir en 2023 als de 100ste verjaardag van de proclamatie van de Republiek Turkije, zullen we zeker niet vergeten dat Zübeyde Hanım de wereld de uitdrukking 'Een moeder kan de wereld kan veranderen' deed leren”.

Zübeyde Hanım Basisschoolleerling Defne Yavuz droeg ook het gedicht “Mustafa Kemal's Life” voor. De ceremonie eindigde met de anjers achtergelaten op het graf van mevrouw Zübeyde.

Herdenking van mevrouw Zübeyde van president Soyer

Burgemeester Tunç Soyer, de burgemeester van Izmir, deelde op sociale media: "Stel je zo'n moeder voor dat het kind dat ze opvoedde het lot van een natie zou herschrijven. Op de 99e verjaardag van haar dood herdenk ik mevrouw Zübeyde met respect en liefde.”

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen