8 Suggesties om de levensduur van elektronische apparaten te verlengen

8 Suggesties om de levensduur van elektronische apparaten te verlengen
8 Suggesties om de levensduur van elektronische apparaten te verlengen
abonneren  


Generali Sigorta bedient zijn klanten met een diepgewortelde geschiedenis van meer dan 150 jaar en heeft 8 gouden punten aangekondigd die in overweging moeten worden genomen voor een langduriger en voordeliger gebruik van elektronische apparaten die onderdeel zijn geworden van het dagelijks leven. Gebruikersfouten, externe factoren zoals vloeistofcontact, defect opladen, verwaarloosde filter- en apparaatreiniging en vallen en crashen behoren tot de factoren die de levensduur van technologische producten verkorten.

Uit de buurt van extreme hitte houden

Technologische hulpmiddelen bevatten lijmen die verschillende onderdelen bij elkaar houden. Deze lijmen zijn stabiel tot een bepaalde temperatuur. Bij continue verhitting en blootstelling aan hoge temperaturen beginnen deze lijmen echter te smelten. Om deze redenen mag niet worden vergeten dat overtollige warmte de grootste vijand is van elektronische apparaten, en elektronische apparaten mogen op geen enkele manier worden blootgesteld aan hitte, inclusief zonnewarmte. Net als te veel warmte is te veel kou schadelijk voor elektronische apparaten. De ideale temperatuur voor elektronische apparaten is kamertemperatuur.

Houd de ventilatieopeningen schoon

Alle elektronische apparaten bevatten zeer gevoelige circuits. Bovendien hebben de meeste elektronische apparaten ventilatieopeningen voor ventilatie. Een vuile of stoffige omgeving zorgt ervoor dat stof en vuil deze ventilatiegaten vullen. Naarmate het stof zich ophoopt, beschadigt het de elektronische circuits en zorgt het ervoor dat de apparaten eerst vertragen en vervolgens kapot gaan.

Maak je filter schoon

Haardrogers zijn een van de meest gebruikte elektronische apparaten in huis. Om de levensduur van de föhn te verlengen, moet het stoffilter van tijd tot tijd worden schoongemaakt. Bovendien zorgt een machine waarvan het stoffilter niet is schoongemaakt ervoor dat het haar aan meer hitte wordt blootgesteld en aan slijtage onderhevig is.

Verwaarloos de periodieke reiniging niet

Periodieke reiniging heeft een grote invloed op de prestaties en levensduur van stofzuigers, die helpen om vaste en vloeibare stoffen in het milieu gemakkelijk te reinigen. Prestatieverlies wordt in korte tijd waargenomen bij apparaten die niet regelmatig worden onderhouden. Om deze situatie te voorkomen dient de gebruikershandleiding van de stofzuiger gelezen te worden en dient er periodiek een filterreiniging plaats te vinden.

Verleng de levensduur van de batterij

Mobiele telefoons en computers zijn andere elektronische apparaten die onmisbaar zijn in het dagelijks leven. Alle plotselinge temperatuurschommelingen die in deze apparaten worden ervaren, zijn schadelijk voor de batterijen en verkorten hun levensduur. Vooral blootstelling aan warm weer zorgt ervoor dat de telefoon onmiddellijk leeg raakt. Containers van slechte kwaliteit zorgen er ook voor dat de telefoon erg snel warm wordt. In dergelijke gevallen is het aan te raden om een ​​nieuw telefoonhoesje aan te schaffen. Bij laptops is het belangrijkste probleem de levensduur van de batterij. Om de levensduur van de batterij te verlengen; Stappen zoals het niet altijd aangesloten houden van de laptop, het minimaliseren van de schermhelderheid, het sluiten van onnodige programma's, het uitschakelen van wifi wanneer het niet in gebruik is en het aanpassen van de schermhelderheid zijn belangrijk.

Blijf uit de buurt van kalkhoudend water

Koffiemachines, die de bereiding van heerlijke koffies versnellen, zijn tegenwoordig in elk huis en op elke werkplek te vinden. Het gebruik van te veel kalkwater is een van de factoren die de levensduur van koffiemachines verkorten. Het gebruik van gefilterd water of drinkwater om kalkaanslag tegen te gaan die de prestaties van de machine beïnvloedt, helpt de levensduur van het apparaat te verlengen.

Zorg ervoor dat er zich geen olie ophoopt

Magnetrons zijn elektronische apparaten waarvan het gebruik zich de afgelopen jaren naar elk huis heeft uitgebreid. Ophoping van oliën in de magnetron en ophoping van stof in de ventilatieopeningen behoren tot de factoren die de apparaten rechtstreeks beïnvloeden. Om deze belangrijke redenen moeten magnetronovens regelmatig worden schoongemaakt.

Laat een ventilatiegat

Het gebied waar uw koelkast wordt geplaatst, wat een van de belangrijkste behoeften van een huis is, is erg belangrijk. Tussen de koelkast en de muren moet een ventilatiespleet van minimaal 5 cm worden gelaten. Bovendien moet de koelkast op een plaats worden geplaatst die geen direct zonlicht ontvangt, uit de buurt van warmtebronnen zoals verwarmingen of ovens en van muren.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen