Aanbestedingsresultaat voor capaciteitsverhoging van Antalya Airport en verhuur voor 25 jaar

Aanbestedingsresultaat voor capaciteitsverhoging van Antalya Airport en verhuur voor 25 jaar
Aanbestedingsresultaat voor capaciteitsverhoging van Antalya Airport en verhuur voor 25 jaar
abonneren  


In zijn toespraak na de aanbesteding wenste Hüseyin Keskin, voorzitter van de raad van bestuur en algemeen directeur, dat het resultaat van de aanbesteding, dat investeringen mogelijk zal maken die van Antalya de hoofdstad van het wereldtoerisme zullen maken, gunstig zal zijn.

TAV Airports AŞ-Fraport AG joint venture heeft het hoogste bod van 7 miljard 250 miljoen euro ingediend in de aanbesteding voor de bouw van extra investeringen voor de capaciteitsuitbreiding van Antalya Airport en de leasing van de exploitatierechten van binnenlandse/internationale lijnen, algemene luchtvaart, CIP-terminals en hun componenten.

Gülnur Uzaldı, plaatsvervangend hoofd van de afdeling Publiek-Private Sector Samenwerking (PPS) en hoofd van de aanbestedingscommissie, zei in haar toespraak bij de aanbesteding die werd gehouden bij het General Directorate of State Airports Authority (DHMI): kazanHij verklaarde dat 18 van de 10 aangekondigde pps-projecten Build-Operate-Transfer-modellen waren en 8 leaseprojecten voor de exploitatie van bestaande faciliteiten.

Uzaldı wees erop dat Antalya Airport niet zal voldoen aan de verwachte toename met zijn bestaande infrastructuur en capaciteit, gezien de toename die het land in het toerisme in de komende jaren beoogt en verwacht op korte termijn, met de aanbesteding die vandaag wordt gehouden, en zei: “De er zijn extra investeringen gepland in het kader van de lease-tender, rekening houdend met het realisatieproces.” hij zei.

Uitbreiding, in het kader van het project, uitbreiding binnenlandse en 2e internationale terminals, bouw 3e internationale terminal en general aviation terminal, bouw VIP-terminal en State Guesthouse, investeringen voor vergroting platformcapaciteit, bouw nieuw technisch blok, toren en zender station, brandstofopslag Hij zei dat er investeringen zijn zoals de bouw van distributiefaciliteiten en distributiefaciliteiten.

De bouwperiode van de gehuurde faciliteiten zal 36 maanden bedragen en de operationele periode zal 25 jaar bedragen. 8 bedrijven met betrekking tot de aanbesteding kochten bestanden aan en 3 bedrijven kregen hun sitebezoekdocumenten goedgekeurd.

BIEDINGEN ZULLEN WORDEN GEVALUEERD DOOR DE COMMISSIE

Uzaldı verklaarde dat de biedingen zullen worden beoordeeld door de door DHMI ingestelde aanbestedingscommissie en zei:

In de eerste fase van de aanbesteding worden de buitenste enveloppen van de inschrijvers geopend en wordt de geschiktheid van de in het bestek gespecificeerde documenten onderzocht. In de tweede fase worden de binnenenveloppen geopend en als de bieder wiens documenten in de binnenenveloppe de specificatie voldoen de enige is, onderhandelingsmethode, in het geval van meer dan één, biedt de bieder de laagste huurprijs aan de bieder het aanbieden van de hoogste huurprijs door te veilen met de bieders in de volgorde van de onderhandelingsmethode. Het resultaat van de aanbesteding is definitief met de beslissing van de Mededingingsautoriteit en de Raad van Bestuur van DHMI. kazanzal pijn doen.

Verlengd, als gevolg van de definitieve aanbesteding, de huurovereenkomst en zijn bijlagen, kazanHet zal worden ondertekend tussen de door de bieder op te richten naamloze vennootschap en DHMI en zal in werking treden.

VNUCOVO-İNTEKAR EN TAV-FRAPORT BUSINESS PARTNERSHIPS GEBODEN OP DE TENDER

Ömer Gönül, hoofd van de afdeling inkoop en levering en plaatsvervangend hoofd van de aanbestedingscommissie, verklaarde dat het aanbestedingsproces zal worden uitgevoerd door de commissie, en een zakelijk partnerschap tussen Vnucovo International Airport AŞ-İntekar Yapı Turizm en TAV Airports AŞ-Fraport AG heeft een bod uitgebracht op de aanbesteding. gebruikte de zinnen.

Nadat de commissie de biedingsbestanden van de bedrijven had geopend en had gecontroleerd of ze aan de specificatie voldeden, werden de interne biedenveloppen van de bedrijven geopend.

Dienovereenkomstig bood het zakelijke partnerschap Vnucovo International Airport AŞ-İntekar Yapı Turizm 25 miljard 5 miljoen euro, en de joint venture TAV Airports AŞ-Fraport AG 250 miljard 5 miljoen euro voor de capaciteitsuitbreiding en 750-jarige lease van Antalya Airport.

De joint venture Vnucovo International Airport AŞ-İntekar Yapı Turizm heeft een investeringstoezegging gedaan van 783 miljoen 400 duizend euro, en de joint venture TAV Airports AŞ-Fraport AG een investeringsverplichting van 765 miljoen 252 duizend 109 euro.

Daarna werd het veilinggedeelte van de aanbesteding gepasseerd. TAV Airports AŞ-Fraport AG business partnership heeft het hoogste bod uitgebracht met 12 miljard 7 miljoen euro in de veiling, die 250 ronden duurde.

ANTALYA AIRPORT WORDT DE GROOTSTE TOERISME HUB VAN DE REGIO

Voorzitter van de raad van bestuur en algemeen directeur Hüseyin Keskin zei in zijn toespraak na de aanbesteding dat ze de grootste projecten in de geschiedenis van de Republiek hebben gerealiseerd met de unieke visie van president Recep Tayyip Erdoğan en de inspiratie en kracht die ze kregen van het juiste beleid van het ministerie van Verkeer en Infrastructuur.

Keskin zei trots te zijn op het succes dat Antalya Airport naar de toekomst zal brengen: “Bedrijven uit Maleisië, Rusland, Frankrijk, Duitsland en Turkije kochten het aanbestedingsdossier. Dit is een indicator van vertrouwen in de economie en groei van het land." hij zei.

Keskin legde uit dat de luchthaven van Antalya voorbereid zal binnenkomen met zijn vernieuwde gezicht en voorzien in de behoeften in de komende periodes, en verklaarde dat de luchthaven de grootste toeristische "hub" van de regio zal zijn.

Keskin bedankte de bedrijfsfunctionarissen die deelnamen aan de aanbesteding, die op een transparante, open en competitieve manier werd gehouden, en wenste dat het resultaat van de aanbesteding, die investeringen mogelijk zal maken die Antalya, een wereldmerk met zijn historische, culturele en geografische kenmerken, zal de hoofdstad van het wereldtoerisme gunstig zijn.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen