Gülermak gaat İzmir Buca Metro bouwen

Gülermak gaat İzmir Buca Metro bouwen
Gülermak gaat İzmir Buca Metro bouwen
abonneren  


Het evaluatieproces voor de bouwaanbesteding van de Buca Metro, de grootste investering in de geschiedenis van de stad, te realiseren door de Izmir Metropolitan Municipality, is voltooid. Na de aanbesteding, waaraan 8 bedrijven deelnamen, werd het evaluatierapport, opgesteld door de aanbestedingscommissie van de Izmir Metropolitan Municipality, goedgekeurd door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling. Er werd verklaard dat Gülermak Heavy Industry Construction and Contracting Inc., die aan de aanbestedingsvoorwaarden voldeed, voor het contract zou worden uitgenodigd.

De aanbestedingsbeslissing werd aangekondigd tijdens het aanbestedingsproces van de Buca Metro, die zal dienen tussen Üçyol Station - Dokuz Eylül University Tınaztepe Campus - Çamlıkule, de 5e fase van het Izmir Light Rail-systeem. Het evaluatierapport van de aanbesteding in twee fasen voor de aanleg van de 13,5 kilometer lange lijn, de grootste investering in de geschiedenis van de stad, werd goedgekeurd door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD). Er werd verklaard dat Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş, die in belangrijke mate aan de aanbestedingsvoorwaarden voldeed, zou worden uitgenodigd voor het contract in overeenstemming met het rapport, dat ook het door de EBWO aangewezen deskundigenonderzoek met goed gevolg zou doorstaan. Na de feedbackperiode van 7 dagen van de bedrijven wordt het aannemersbedrijf 14 dagen later gebeld voor het contract.

8 bedrijven deden mee

De eerste 13 bedrijven namen deel aan de aanbesteding, die uit twee fasen bestond, en in de tweede fase werden financiële offertes aangevraagd bij 8 bedrijven die aan voldoende criteria voldeden. Bayburt Group- Azercon OJSC Joint Venture, China Civil Engineering Construction Corporation en Kolin İnşaat Joint Venture, Dentas-Gürbag Joint Venture, Doğuş Construction and Trade Inc., EEB-CRFG-CREGC-MAKYOL Consortium, Gülermak İnşaat, JV van Dillingham Construction- Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ. Er werd een bod van 3 miljard 921 miljoen 498 duizend TL uitgebracht.

De bedrijven die deelnamen aan de aanbesteding en hun financiële aanbiedingen waren als volgt; (exclusief BTW)

  1. Bayburt Group & Azercon OJSC Joint Venture – 4 miljard 721 miljoen 866 duizend TL.
  2. China Civil Engineering Construction Corporation en Kolin Construction Joint Venture - 6 miljard 998 miljoen 246 TL.
  3. Dentas – Gürbag Joint Venture – 7 miljard 196 miljoen 217 duizend TL.
  4. Doğuş Construction and Trade Inc. – 6 miljard 932 miljoen 477 duizend TL.
  5. EEB-CRFG-CREGC-MAKYOL Consortium – 9 miljard 682 miljoen 906 duizend TL.
  6. Gülermak Bouw - 3 miljard 921 miljoen 498 duizend TL.
  7. JV Of Dillingham Construction – Özaltın Construction Joint Venture – 4 miljard 357 miljoen 481 duizend TL.
  8. Yapı Merkezi – Nurol Joint Venture – 3 miljard 392 miljoen 950 duizend TL.

EBRD goedgekeurd

In de tweede fase werden de door de bedrijven ingediende offertes beoordeeld door de aanbestedingscommissie en werd het definitieve evaluatierapport ter goedkeuring naar de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) gestuurd in overeenstemming met de internationale aanbestedingswetgeving. Bij de beoordeling van het evaluatierapport is een door de bank aangestelde buitenlandse onafhankelijke deskundige in dienst genomen. Als resultaat van het onderzoek door de onafhankelijke deskundige werd het door de aanbestedingscommissie opgestelde rapport goedgekeurd door de EBWO.

Externe financiering van 490 miljoen euro

Burgemeester Soyer, de burgemeester van Izmir, ondertekende in juli een externe financieringsovereenkomst van 125 miljoen euro met de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) voor de metrolijn Üçyol-Buca. De eerste leningsovereenkomst voor de Buca Metro, die door de Izmir Metropolitan Municipality met eigen middelen zal worden gebouwd, werd in juli ondertekend met de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD). Het buitenlandse financieringscontract van 125 miljoen euro heeft een looptijd van 4 jaar, 12 maanden Euribor + 6% rente. In november werd een financieringsovereenkomst ondertekend met het Franse ontwikkelingsagentschap voor een bedrag van 3,20 miljoen euro zonder schatkistgarantie, met een looptijd van 125 jaar, inclusief een aflossingsvrije periode van 4 jaar. Er werd een autorisatieovereenkomst getekend met de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) voor 12 miljoen euro en met de Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) voor 125 miljoen euro. Zo werd een internationale investering van 115 miljoen euro naar de stad gebracht. kazanschreeuwde.

Het zal een chauffeurloze service bieden.

De lijn, die de 5e fase van het Izmir Light Rail-systeem vormt, zal dienen tussen Üçyol Station - Dokuz Eylül University Tınaztepe Campus-Çamlıkule. Op de 13,5 km lange lijn die met de diepe tunneltechniek (TBM/NATM) met behulp van de TBM-machine zal worden gebouwd, zijn 11 stationsgebieden bepaald. Beginnend met Üçyol, zal de lijn respectievelijk Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Municipality, Kasaplar, Hasanağa Garden, Dokuz Eylül University, Buca Koop en Çamlıkule stations omvatten. De Buca-lijn zal worden geïntegreerd met de lijn van de 2e etappe die loopt tussen Fahrettin Altay-Bornova op het station Üçyol en met de İZBAN-lijn op het station van Şirinyer. Treinstellen op deze lijn dienen zonder chauffeurs. De productiewerkzaamheden zullen naar verwachting 4 jaar in beslag nemen.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen