Europese wagons worden geproduceerd in Ankara

Europese wagons worden geproduceerd in Ankara
Europese wagons worden geproduceerd in Ankara
abonneren  


In Europa trekken locomotieven containerwagons gemaakt in Turkije. Het in Ankara gevestigde Vako Vagon, dat zijn bedrijf begon met de productie van paardenkoetsen in de jaren zestig, heeft vandaag meer dan duizend containerwagens naar het buitenland geëxporteerd, voornamelijk naar Europa. Containerwagons geproduceerd door Vako Vagon, met vestigingen in Ankara Beypazarı en Temelli, worden gebruikt op de handelsspoorwegen van landen als Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Het avontuur, dat in de jaren zestig begon met de productie van paardenkoetsen, veranderde later in de productie van vrachtwagenbedden en vrachtwagenopleggers. Het bedrijf, dat in 1960 begon met de productie van containerwagens, voorziet tussen 2007-2010 in 2018 procent van de behoefte aan containerwagens van particuliere logistieke bedrijven.

Verhoogde werkgelegenheid

Serhat Kalaycıoğlu, de senior manager van het bedrijf, benadrukte dat ze in 3 verschillende fabrieken produceren op een totale oppervlakte van 65 vierkante meter. Serhat Kalaycıoğlu zei: “De vraag naar handelsspoorwegen is tijdens het pandemieproces toegenomen. Met de toegenomen vraag hebben we ook onze productie en werkgelegenheid in onze fabrieken verhoogd. We verhoogden het aantal medewerkers van 60 naar 150 en het aantal R&D-ingenieurs van 5 naar 20”.

Exportdoelstelling 30 miljoen euro

Kalaycıoğlu verklaarde dat ze dit jaar meer dan duizend wagons van meer dan 12 miljoen euro hebben afgeleverd, en zei dat ze hun doelstellingen voor het volgende jaar hebben verhoogd. Kalaycıoğlu zei: "We zijn van plan om in 2022 4 verschillende nieuwe soorten goederenwagons te produceren. We zijn in gesprek met landen die infrastructuur in Afrika voorbereiden. Samen met de Afrikaanse markt is onze exportdoelstelling voor 2022 30 miljoen euro.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen