Wat zijn de foutcodes van de Roche Accu-Chek Performa Nano-bloedglucosemeter (glucose)?

roche accu chek performa nano bloedsuikerglucosemeter wat zijn de foutcodes?
roche accu chek performa nano bloedsuikerglucosemeter wat zijn de foutcodes?

Diabetes mellitus (diabetes mellitus), ook bekend als diabetes bij de mensen, is een ziekte die wordt gekenmerkt door een verhoging van de bloedglucosespiegel boven de normale limieten (hyperglykemie). Diabetes mellitus betekent in het Grieks suikerhoudende urine. Dit komt omdat te veel suiker in het bloed zich met de urine vermengt. Hoewel diabetes vaker voorkomt in samenlevingen die geen gezonde eetcultuur hebben, komt het over de hele wereld voor. Omdat het veel verschillende ziekten kan veroorzaken, is het een bedreiging voor de mensheid geworden. Het moet constant onder controle worden gehouden. Hiervoor worden bloedsuiker(glucose)meters gebruikt. De Roche Accu-Chek Performa Nano is een van de meest verkrijgbare apparaten op de markt. Het heeft zichzelf bewezen met zijn kwaliteit en meetnauwkeurigheid. Tijdens gebruik of in geval van storing verschijnen enkele indicatoren op het scherm van het apparaat. Dit kunnen foutcodes en waarschuwingssymbolen zijn. Het apparaat waarschuwt de gebruiker met hoorbare en visuele signalen. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan deze waarschuwingen om het apparaat correct te gebruiken.

Zwart scherm

Als er geen tekst of pictogram op het scherm verschijnt wanneer het apparaat wordt ingeschakeld:

  • De batterijen kunnen leeg zijn, u moet een nieuwe batterij plaatsen en proberen.
  • Het apparaat kan zich in een extreem warme omgeving bevinden, probeer het op een koelere plaats.
  • Het scherm werkt mogelijk niet goed.
  • Het apparaat werkt mogelijk niet goed.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

Batterijmarkering

Als er niets anders dan het batterijpictogram op het scherm verschijnt, zijn de batterijen mogelijk bijna leeg. Een nieuwe batterij kan in het apparaat worden geplaatst en bediend.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

Set-Up

Op het scherm set-up Als het pictogram verschijnt, moeten instellingen zoals tijd en datum worden gemaakt en bevestigd. Hoe u deze bewerkingen uitvoert, staat in de gebruikershandleiding. Het apparaat kan zelfs zonder instelling worden gebruikt.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

Teststokje

Als het teststrippictogram knippert, is het apparaat klaar om de teststrip in te brengen.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

Druppel teken

Als het teststaafje correct in het apparaat is geplaatst, verschijnt de druppelmarkering op het scherm. Het uiterlijk van het druppelteken geeft aan dat het apparaat klaar is voor meting. Na deze markering kan meetoplossing of bloed op de teststrip worden gedruppeld. De meting start automatisch wanneer de bewerkingen zijn voltooid.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

HI

Als het HI-pictogram op het scherm verschijnt na het meten, betekent dit dat het testresultaat boven de limieten van het apparaat ligt. Bij een verkeerde bediening kan de meting vanaf het begin worden herhaald met een nieuwe teststrip. Als hetzelfde resultaat wordt verkregen, kan het worden geprobeerd met een ander apparaat of worden toegepast bij de dichtstbijzijnde zorginstelling.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

LO

Als het LO-pictogram na het meten op het scherm verschijnt, betekent dit dat het testresultaat onder de limieten van het apparaat ligt. Bij een verkeerde bediening kan de meting vanaf het begin worden herhaald met een nieuwe teststrip. Als hetzelfde resultaat wordt verkregen, kan het worden geprobeerd met een ander apparaat of worden toegepast bij de dichtstbijzijnde zorginstelling.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

Uitroepteken

Als er een uitroepteken in een cirkel op het scherm verschijnt na het uitvoeren van een meting, betekent dit dat de bloedsuikerspiegel lager is dan de gedefinieerde hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel). Glucose, de suiker in het bloed, is de energiebron van het lichaam. Hypoglykemie is een aandoening waarbij het glucosegehalte van een persoon lager is dan normaal. Dit kan optreden tijdens de behandeling van diabetes.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

CodeExp

Alleen op zwart scherm bij gebruik van witte activeringschip code exp waarschuwing kan worden weergegeven. Wanneer deze waarschuwing verschijnt, is het duidelijk dat de teststrips aan het einde van de huidige maand verlopen. Verlopen teststrips kunnen foutieve resultaten geven. Om deze reden moeten de witte activeringschip en teststrips aan het einde van de maand worden weggegooid en moeten de huidige gedateerde worden aangeschaft en gebruikt. Zorg er ook voor dat de tijd- en datuminstellingen van het apparaat correct zijn.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

Code

Op het scherm code Het verschijnen van de waarschuwing geeft de afwezigheid van de activeringschip aan. Het apparaat moet worden uitgeschakeld, de activeringschip moet worden geplaatst en het apparaat moet weer worden ingeschakeld.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-1

De E-1-code die op het scherm verschijnt, geeft aan dat de gebruikte meetlat mogelijk beschadigd is of niet goed op het apparaat is bevestigd. De sonde moet uit het apparaat worden verwijderd en opnieuw worden ingebracht. Als de stang beschadigd is, moet deze worden vervangen door een nieuwe.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-2

De E-2-code die op het scherm verschijnt, geeft aan dat er mogelijk een fout zit in de activeringschip. Het apparaat moet worden uitgeschakeld en weer ingeschakeld nadat een nieuwe activeringschip is geplaatst.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

 E-3

De E-3-code die op het scherm verschijnt, geeft aan dat de gemeten bloedglucosewaarde mogelijk te hoog is of dat er een probleem is met de teststrip. Als je een fout hebt gemaakt, met nieuw teststaafje meting kan vanaf het begin worden herhaald. Als hetzelfde resultaat wordt verkregen, kan het worden geprobeerd met een ander apparaat of worden toegepast bij de dichtstbijzijnde zorginstelling.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-4

De E-4-code en het druppelsymbool die op het scherm verschijnen, geven aan dat er niet genoeg bloed of meetoplossing in de teststrip is gevallen. Bij een verkeerde bediening kan de meting vanaf het begin worden herhaald met een nieuwe teststrip.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-5

op het scherm verschijnen E-5 en code exp waarschuwing Geeft aan dat verlopen teststrips worden gebruikt. Verlopen teststrips kunnen foutieve resultaten geven. Daarom moeten de huidige gedateerde worden aangeschaft en gebruikt. Zorg er ook voor dat de tijd- en datuminstellingen van het apparaat correct zijn.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-6

Als er bloed of controlevloeistof op de teststrip is gedruppeld voordat het apparaat is ingeschakeld en gereed is, verschijnt de E-6-fout op het scherm. Met de nieuwe teststrip kan de meting vanaf het begin worden herhaald.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-7

De E-7-foutcode die op het scherm verschijnt, geeft aan dat er een elektronische fout is opgetreden in het apparaat of dat een gebruikte meetlat mogelijk opnieuw in het apparaat is gestoken. Om dit probleem op te lossen, moet het apparaat worden uit- en weer ingeschakeld. Als hetzelfde probleem zich blijft voordoen, moet het apparaat worden uitgeschakeld, moeten de batterijen worden verwijderd en na 5-10 seconden wachten moeten de batterijen opnieuw worden geplaatst en moet het apparaat worden ingeschakeld. De meting kan dan vanaf het begin worden herhaald met een nieuwe teststrip.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-8

De E-8 code die op het scherm verschijnt geeft aan dat de omgevingstemperatuur niet geschikt is om het apparaat te gebruiken. In een dergelijk geval moet het apparaat worden uitgeschakeld en in een geschikte omgeving worden geplaatst en na 5-10 minuten worden gebruikt. Geschikte voorwaarden voor de bediening van het apparaat zijn opgenomen in de gebruikershandleiding. Door het apparaat kunstmatig te verwarmen of af te koelen, kunnen storingen optreden.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-9

Wanneer de batterijen in het apparaat bijna leeg zijn, verschijnt de E-9-waarschuwing op het scherm. Batterijen moeten worden vervangen door nieuwe. Als het apparaat na de vervanging nog steeds dezelfde fout vertoont, moet het worden gereset. Voor dit proces wordt de batterijlade uit het apparaat geschoven en door op een willekeurige toets te drukken wordt de batterijlade weer op zijn plaats gezet en wordt het apparaat gestart.

Wat zijn Roche Accu Chek Performa Nano-bloedsuikerglucosemeterfoutcodes?

E-10

In gevallen waarin de tijd- en datuminstellingen onjuist zijn, kan het apparaat een E-10-foutmelding geven. In een dergelijk geval moeten de instellingen van het apparaat opnieuw worden gemaakt en moet het apparaat worden uit- en ingeschakeld.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen