Big Cup Asterisk in Bosporus Cup

bosphorus cupta grote kop sterretje

Onder het motto "The Race of the Bosphorus is 20 Years", werd het team dat de grote trofee won in de Bosphorus Cup-zeilraces die dit jaar plaatsvonden op 23-26 september 2021, "Asterisk" onder leiding van Hasip Gençer.

De spanning van de laatste dag van de Bosporus Cup 2021, een van de belangrijkste sportevenementen van Turkije in de internationale arena, is voorbij. In de organisatie die op 23 september begon, na de etappe van Caddebostan die op de derde dag plaatsvond, ging het kampioenschap naar Asterisk-zeilboot onder aanvoering van Hasip Gençer.

De race van dit jaar, die werd georganiseerd met de slogan "The Race of the Bosporus is 51 Years", waaraan 500 boten uit tien verschillende landen met bijna 20 zeilers deelnamen, was getuige van felle concurrentie op de etappe van Caddebostan op zondag 25 september, na de Bosphorus Race-etappe, die op zaterdag 26 september in een prachtige sfeer plaatsvond. In Caddebostan voeren zeilboten een adembenemende strijd met windsnelheden tot 10 knopen.

Nadat de races van de laatste dag waren afgelopen, werd in de vierdaagse organisatie ook de winnaar van de grote trofee bekend gemaakt. Het Asterisk-team ontving de Bosphorus Cup Trophy Cup om mee naar huis te nemen in Kalamış Marina.

Orhan Gorbon, oprichter van de Bosphorus Cup, geeft informatie over de Bosphorus Cup, die zijn 20e verjaardag viert. Gorbon vervolgde zijn woorden als volgt: “De Bosphorus Cup is een van de belangrijkste zeilraces ter wereld en de Bosphorus Race-etappe maakt het uniek. We zijn een race die op de kalender staat en gevolgd wordt door zeilliefhebbers van over de hele wereld. Ik wil graag iedereen bedanken die 20 jaar heeft bijgedragen en gesteund aan de totstandkoming van een dergelijk evenement op internationaal niveau.”