Een nationaal damesvolleybalteam derde in Europa

een nationaal damesvolleybalteam werd de derde in Europa

Ons Nationaal Dames Volleybal Team stond tegenover Nederland in de wedstrijd om de derde plaats van het CEV European Volleyball Championship 2021. Sultans of the Net zette hun tegenstander niet neer in de wedstrijd die ze speelden tegen Nederland en won de wedstrijd met 3-0 en werd eigenaar van de bronzen medaille.

Het nationale team begon goed aan de wedstrijd in Belgrado, de hoofdstad van Servië, en liet gedurende de hele set een superieur spel zien. Het halvemaansterrenteam dat scoorde met Tuğba, Ebrar, Eda, Hande en Zehra pakte de set met 25-20 en nam de leiding met 1-0.

In de tweede set, die begon met onderlinge punten, domineerde Nederland met 6-4. De "Sultans of the Net", die hun gewicht op het spel legden, namen een 5-0 voorsprong met een 9-6 serie. Het nationale team zette hun effectieve spel voort en won de set met 25-19, waardoor de stand op 2-0 kwam.

Nederland begon goed aan de derde set. De Nationale Ploeg, die lang op achterstand stond, pakte de tegenstander binnen met 20-20. De halvemaansterren, die het laatste stuk beter speelden, wonnen de set met 25-23 en de wedstrijd met 3-0. Met deze score wonnen de Nationals als derde van Europa de bronzen medaille.

Hande Baladin en Ebrar Karakurt scoorden elk 13 punten, Zehra Güneş 9 punten, Eda Erdem Dündar 8 punten, Tuğba Şenoğlu elk 5 punten, Cansu Özbay en Meliha İsmailoğlu elk 3 punten en Meryem Boz droeg elk 2 punten bij.

'Turkse vrouwen zijn heel sterk en kunnen alles'

Aan het einde van de wedstrijd legden hoofdcoach Giovanni Guidetti en de spelers verklaringen af. Guidetti zei: "Ik ben erg blij. Namens iedereen heel erg bedankt, het was een hele lange zomer. We wonnen 2 medailles en eindigden als 5e op de Olympische Spelen, ik denk dat het niet zo erg is. We zijn heel dicht bij een van de drie beste teams ter wereld. Het Turkse nationale team speelt tot het einde van elk toernooi. Daar zijn we trots op. Ons team moet een voorbeeld en rolmodel zijn voor alle jonge meisjes en vrouwen in Turkije. Ons team heeft laten zien dat Turkse vrouwen heel sterk zijn en alles kunnen bereiken.”

Zehra Güneş, een van de acteurs, zei: “We zijn samen sinds mei, we hadden een heel moeilijk proces. We sloten ons laatste toernooi af met een medaille. Bedankt aan iedereen die hun steun heeft gegeven. We voelden ons overal thuis', zegt hij.

"We hebben volledige toernooien gespeeld", zei Eda Erdem, eraan toevoegend: "Ik denk dat we ons goed hebben hersteld na de nederlaag van gisteren, we dachten dat het voor ons waardig zou zijn om af te sluiten met een medaille. Vandaag waren we de meer gewillige kant. Het is een geschenk aan onze mensen. Turkse mensen, blij u te hebben. Je hebt ons ongelooflijk gesteund. Allemaal heel erg bedankt. Tot ziens in de zomer van 2022, zorg goed voor jezelf.

'Wie ons wil belasteren, kan huilend in zijn dagboek schrijven'

Ebrar Karakurt, aan de andere kant, deelde op zijn sociale media-account: "Degenen die ons in diskrediet willen brengen, kunnen in hun dagboeken schrijven door te huilen dat we de 3e plaats in Europa zijn."