Toyota Gazoo Racing pakt podium op Ypres Rally Belgium

toyota gazoo racing behaalde het podium in belgië ypres rally

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team zette zijn leiderschap voort door het podium te bemachtigen na een hevige strijd in Belgium Ypres Rally. In de rallyetappes, waaronder ook het legendarische Circuit van Spa-Francorchamps, behaalde de jonge coureur van het team, Kalle Rovanperä, het podium als derde.

In de Ypres Rally, die voor het eerst werd verreden in het kader van het FIA World Rally Championship, ontstond er een hechte strijd tussen alle coureurs. Na Rovanperä pakten teamgenoten Elfyn Evans de vierde plaats en Sébastien Ogier vijfde.

In de rally, waar de bochtige wegen van de Ardennen en de Spa Track werden gecombineerd, finishte Rovanperä de race met 6.5 seconden voorsprong op Evans op het podium. In de power stage had Ogier echter de op één na beste tijd; Rovanperä had de vierde tijd en Evans de vijfde tijd. Zo brachten ze extra punten naar het team.

Met deze resultaten bleef Ogier het rijderskampioenschap leiden met 162 punten, terwijl Evans de tweede plaats behaalde met 124 punten. TOYOTA GAZOO Racing behield ook zijn eerste plaats in het constructeurskampioenschap met een marge van 41 punten.

Bij het evalueren van de race verklaarde teamcaptain Jari-Matti Latvala dat er een hevige strijd was tussen de coureurs en zei: "Als gevolg daarvan voltooide Rovanperä de rally op het podium met zijn hoge snelheid. Al onze coureurs hebben dit weekend goed werk geleverd en we zijn erin geslaagd om belangrijke punten voor het kampioenschap te verzamelen." zei.

Kalle Rovanperä, die de rally op het podium voltooide, verklaarde dat ze genoten had van het close fight en tevreden was met het resultaat.

Na de Ypres Rally zullen de teams strijden op de Acropolis Rally in Griekenland, die voor het eerst sinds 2013 weer op de kalender staat. De rallyetappes hebben een legendarische reputatie vanwege hun ruige en rotsachtige wegen. Deze uitdagende etappes zullen zowel auto's als coureurs op de proef stellen.